Når dere får denne oppskriften så sitter jeg i luften på vei til Kypros..forrige lørdags frokost ble grove vafler med pålegg. Kjempefin mat etter en lang løpeøkt eller til helgefrokosten når man vil kose seg litt ekstra:) Sunt er det jo også!
Ingredienser (16 plater):
3 dl havregryn
3 dl fullkornsmel
2 dl rugmel
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
3 egg
3 ss olje
2 dl mager kesam
4-5 dl skummet melk
Fremgangsmåte:
Bland de tørre ingrediensene. Rør inn eggene, og tilsett olje.
Rør inn kesamen.
Ha melk i til slutt og rør til en tykk, men jevn røre. Begynn ed 4 dl melk og ha i litt mer om nødvendig. Tror jeg brukte nærmere 5 dl.
La røren svelle 30 minutter i kjøleskap så havregryn og mel får løst seg opp. Stek i vaffeljern, jeg bruker den fantastiske rapsoljesprayen min, men smør eller olje er også ok. Trengte heller ikke å smøre hver gang fordi det er litt olje i deigen. Det er ikke mye røre som skal til på jernet, en god klatt midt på er greit 🙂
Server med valgfritt pålegg – gode alternativer er: 1) salat, ost og skinke, 2) brunost, 3) kremost, pesto, kalkunpålegg og ruccola. Fikk dessverre ikke tatt bilde av det før vaflene var slukt 🙂
nam:)
Det så godt ut 🙂
Iselin Renée: passert til mange anledninger de der 🙂
aldri hatt mer karbotrykk enn akkurat nå. Takk.
Anders: hehe herlig 🙂