Grove vafler med rug og havregryn

Når dere får denne oppskriften så sitter jeg i luften på vei til Kypros..forrige lørdags frokost ble grove vafler med pålegg. Kjempefin mat etter en lang løpeøkt eller til helgefrokosten når man vil kose seg litt ekstra:) Sunt er det jo også!

 

Ingredienser (16 plater):

3 dl havregryn

3 dl fullkornsmel

2 dl rugmel

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

3 egg

3 ss olje

2 dl mager kesam

4-5 dl skummet melk

 

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene. Rør inn eggene, og tilsett olje.

Rør inn kesamen.

Ha melk i til slutt og rør til en tykk, men jevn røre. Begynn ed 4 dl melk og ha i litt mer om nødvendig. Tror jeg brukte nærmere 5 dl.

La røren svelle 30 minutter i kjøleskap så havregryn og mel får løst seg opp. Stek i vaffeljern, jeg bruker den fantastiske rapsoljesprayen min, men smør eller olje er også ok. Trengte heller ikke å smøre hver gang fordi det er litt olje i deigen. Det er ikke mye røre som skal til på jernet, en god klatt midt på er greit 🙂

Server med valgfritt pålegg – gode alternativer er: 1) salat, ost og skinke, 2) brunost, 3) kremost, pesto, kalkunpålegg og ruccola. Fikk dessverre ikke tatt bilde av det før vaflene var slukt 🙂

 

5 kommentarer

Siste innlegg