Verdens beste knekkebrød

God mandag alle sammen! I dag vil jeg gjerne dele en supergod oppskrift på knekkebrød med dere. Jeg fant oppskriften hos flinkeste Linda Stuhaug for en stund tilbake, og har gjort noen små endringer på den. Dette er absolutt min favoritt innen knekkebrød, og de kan spises av de fleste, både de som ikke tåler gluten, og de som går på fodmap-dietten. Og jeg lover at de er like gode for seg som tåler alt også 🙂 

Ingredienser:

250 g bokhvetemel (fås på helsekost)

200 g havregryn (evt. glutenfrie)

2 dl solsikkefrø

2 dl gresskarfrø

2 dl sesamfrø

1 ts salt

8 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Bland sammen alle de tørre ingrediensene før du tilsetter vann litt og litt. Røren skal være ganske klissete og limete i konsistensen. La den stå og svelle i 15 minutter, da vil den bli mye tykkere i konsistensen. Fordel røren over tre brett kledd med bakepapir. Bruk en slikkepott sånn at du får til å lage et tynt lag over hele brettet. Jo tynnere lag, jo sprøere knekkebrød. Stek ved 160 grader i 60 minutter. Du kan ha alle brettene inni samtidig: ett nederst, ett øverst og ett midt imellom. Etter ca. 10 min tar du brettene ut og ruter opp knekkebrød med et pizzahjul/kniv. Omruller på brettene hver 10-15 min slik at alle brettene har fått stå oppe, nede og i midten når de er ferdige. Etter 60 min (kanskje litt mindre eller litt mer hos deg? avhenger av ovn) skrur du av ovnen og lar brettene stå igjen i ettervarmen i 60 min til, da blir de skikkelig sprø og gode! Avkjøl på rist, og oppbevar i tett boks i romtemperatur.

Du kan jo også finne et fint glass og fylle opp med sprøstekte knekkebrød! En hyggelig gave som jeg tror de fleste ville blitt glad for 🙂 Enjoy! <3

 

 

 

3 kommentarer
    1. Ha en fin dag 🙂
      Gå gjerne inn på bloggen, å Facebook siden vår og trykk liker og del, vis du er i mot mobbing 🙂
      da vi kan nå ut til flere, og det vil gjøre oss veldig takknemlig.
      Takk

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg