Ingredienser (Nok til to brød..jeg halverte oppskriften og fikk ett):
– 5 dl rugmel
– 5 dl fullkornsmel
– 5 dl hvetemel
– 1 pk tørrgjær
– 1 ts salt
– 0.5 dl olje
– 5 dl vann
– 1 rød paprika
– 1 oransje paprika
– 1 gul paprika
– Egg til pensling
– Valmuefrø til dryss
Fremgangsmåte:
Grovhakk paprika.
Bland alle de tørre ingrediensene sammen med olje og varmt vann (39 grader) til en smidig deig. Elt inn paprikaen til slutt. Hev deigen i 60 min.
Elt deigen og del den i to. Form til avlange brød og legg på brett eller i smurte brødformer. Hev brødene i 45 minutter. Snitt i brødene og pensle med egg. Dryss over valmuefrø. Sett brødene på nederste rille i ovnen ved 250 grader i 5 minutter. Skru deretter ned ovnen til 200 grader og stek videre i 30 minutter. Hvis du har stekt i brødform så tar du brødet ut av formen når det er 5 minutter igjen av steketiden og steker videre i 10 minutter til for å få skorpe rundt hele og være sikker på at det er gjennomstekt.
Et sunt og godt brød som kan serveres med ost og salat…nam! 🙂
Nam-må prøves!
Skal bake det i dag jeg 🙂
Ragnhild: hei, så kjekt å høre 🙂 ha en super dag!
Det ble supergodt, så nå baker jeg to til 🙂
snuppa73: så kjekt å høre det!! 🙂
Har fått mye skryt også 🙂 Det falt i smak!
snuppa73: kjempebra! God påske til deg 🙂
God påske til deg også!