Paprikabrød

Ingredienser (Nok til to brød..jeg halverte oppskriften og fikk ett):

– 5 dl rugmel

– 5 dl fullkornsmel

– 5 dl hvetemel

– 1 pk tørrgjær

– 1 ts salt

– 0.5 dl olje

– 5 dl vann

– 1 rød paprika

– 1 oransje paprika

– 1 gul paprika

– Egg til pensling

– Valmuefrø til dryss

 

Fremgangsmåte:

Grovhakk paprika.

Bland alle de tørre ingrediensene sammen med olje og varmt vann (39 grader) til en smidig deig. Elt inn paprikaen til slutt. Hev deigen i 60 min.

Elt deigen og del den i to. Form til avlange brød og legg på brett eller i smurte brødformer. Hev brødene i 45 minutter. Snitt i brødene og pensle med egg. Dryss over valmuefrø. Sett brødene på nederste rille i ovnen ved 250 grader i 5 minutter. Skru deretter ned ovnen til 200 grader og stek videre i 30 minutter. Hvis du har stekt i brødform så tar du brødet ut av formen når det er 5 minutter igjen av steketiden og steker videre i 10 minutter til for å få skorpe rundt hele og være sikker på at det er gjennomstekt.

Et sunt og godt brød som kan serveres med ost og salat…nam! 🙂

7 kommentarer

Siste innlegg