7-fjellsturen i Bergen

I dag har jeg gått 7-fjellsturen i Bergen for første gang. Jeg var så heldig å få slå følge med Espen, mammaen til Trude – Anita, Vu og Xuan. Alltid kjekt å være flere på tur. Vi startet i overkant tidlig – de hentet meg kl 04.30 på hotellet. Skal ærlig innrømme at jeg ikke hadde sovet mange timer da. Etter litt venting på Vu og Xuan kom vi i gang med turen rundt 05.30. Den startet i Gravdal, og første topp var Lyderhorn på 396 m.o.h. 

Første stempel i kortet på Lyderhorn. Turen opp var fin, litt bratt enkelte partier, men tørr og fin. Veien ned derimot, var utrolig sleip og glatt. Ikke noe særlig for knærne, og det var flere som datt. Blant annet en jente som brakk ankelen og måtte fraktes ned igjen. Kjedelig.

Neste topp – Damsgårdsfjellet – hadde en høyde på 350 meter, og også en bratt stigning mot toppen. Her var det også sleipt å gå ned igjen, men litt bedre enn fjell nr 1. Synd at det regnet sånn i går, ellers hadde nok terrenget vært mye tørrere. Været kan vi ikke klage på denne dagen – vi hadde rundt 20 grader med innslag av sol, og kunne stort sett gå i kortermet. 

Løvstakken er litt høyere enn de to første med sine 477 meter. Her finnes også et løp som kalles Løvstakken opp. Slakere stigning opp til fjellet, og mye enklere å gå ned. På slutten kommer en kjempebratt nedoverbakke i grus – drepen for knærne. Etter denne turen kom vi ned til Årstad der vi kunne gå på do, fylle på drikke og få litt påfyll av saft, sjokomelk etc. Lunsjen spiste vi på toppen av Løvstakken, og den smakte veldig godt! 

Ulriken (643 m.o.h) var det mest krevende fjellet, spesielt veien ned igjen. Det var godt å komme inn til stempling på Ulriken, men det hadde vært herlig om man kunne tatt banen ned igjen 🙂 Den veien ned fra Ulriken unner jeg ingen! Jeg var sikker på at jeg skulle tryne ti ganger. At det gikk bra er et under. Etter den nedoverbakken mistet vi litt piffen og motivasjonen og så litt svart på å fortsette. Alle begynte stort sett å få vondt et sted, så det gjaldt å ikke ta for lang pause. 

Heldigvis gikk turen opp til Fløien veldig lett! Xuan og jeg maste hele veien og plutselig hadde vi knekt 400 høydemeter. Her ble det bare en liten pitstop før vi gikk videre. 

Rundemannen på 560 m.o.h var det nest siste fjellet på ruten. Nå gruet vi oss bare til veien ned 🙂 

Siste stopp – Sandviksfjellet 417 meter høyt. Siste klipp kjennes bra, og jeg øynet håp om å rekke båten tilbake til Stord, så ned herfra var det bare å gunne på inn til byn – og diplomutdeling i Marken. 

Espen og jeg kom ned samtidig og gikk t-skjorte og diplom! Jeg måtte bare løpe til båten så jeg gikk ikke sagt ha det til de andre. Klarte å hive meg inn på båten med 30 sekunders margin. Fikk dessverre ikke sagt ha det til de tre andre, så jeg takker herved for en kjempefin tur i godt selskap! 🙂 

Knærne var ikke det verste denne dagen, men noe jeg har fått under hælen som gjør forferdelig vondt. Det er et punkt under der (på oppsiden av hælen mot innsiden av foten) som verker skikkelig når jeg belaster det. Det stråler liksom opp. Kjenner det også hver gang jeg bøyer ankelleddet. Jeg krysser fingre og tær for at det ikke er plantarfascitt – for jeg er ikke klar til å legge fjellkarrieren på hylla enda! 

Kjekt å ha mottatt diplom på fullført 7-fjellstur. Det blir mye folk og litt køer på en slik dag, så jeg er usikker på om jeg kommer til å gjøre det igjen. Men veldig kjekt å ha denne turen krysset av på “to do-listen” 🙂 Og herlig å gå på fjellet i solskinnsvær! 🙂 

Magiske Monaco

Siste dagen på turen var vi i Monaco – et av de fineste stedene jeg noengang har vært. Byen var litt ødelagt av høye metallgjerder som var satt opp i forbindelse med Monaco grand prix, men det var allikevel mulig å se sjarmen og de flotte bygningene gjennom nettingen. Vi startet dagen på Jardin Exotique – en kaktushage litt opp i fjellene. Det var en perfekt start på dagen da vi fikk se hele Monaco på avstand. Mitt første møte med landet var derfor fra denne høyden. Inngangsbillettene kostet rundt 7 euro per person, og inkluderte en guidet tur i en 100 meter dyp grotte.

Vi koste oss i solskinnet og gikk rundt og kikket på kaktuser, utsikt og imponerende håndarbeid. En flott plass!

Om du besøker Monaco så må du ta deg en tur ned i denne grotten. Utrolig fascinerende! På grunn av fuktigheten og den høye temperaturen i grotten (en av verdens varmeste med 18-24 grader) så skjer det en kjemisk reaksjon når vannet treffer fjellet. Se på bildene under – det ligner nesten på talg! Men det er rett og slett bare fjell….:)

Guiden tok lommelykten bort på fjellet og da lyste det opp – noen steder oransje, noen rosa og andre gult.

Videre fra Jardin Exotique dro vi til Monte Carlo. Landet er ikke større enn at man kan gå til det meste. Det er alltid greit 🙂 På bildet ser dere Le Rocher – hvor fyrstepalasset ligger. Men først Monte Carlo.

Teateret til Grace Kelly – utrolig mange flotte og ærverdige bygninger i Monaco. Jeg elsker virkelig denne typen hus og bygg 🙂

Hotellet og casinoet i Monte Carlo er også utrolig flotte! Vi sjekket prisene, og det billigste rommet på Hotel de Paris var 20 000 kroner for en helg. Det kommer aldri til å skje, men å stå utenfor kan ingen hindre oss i 🙂

Vi spiste lunsj på Cafe du Paris – et litt oppskrytt sted. Jeg fikk en god biff, men den var veldig liten og tilbehøret var ikke noe særlig å skryte av. Posegrønnsaker. Til 500 kroner så forventer man mer. Servicen var også dårlig, vi følte at de hele tiden prøvde å få folk ut for å få flere inn. Litt skuffende!

Her ser dere nettinggjerdet som er satt opp foran kafeen i forbindelse med formel 1-kjøringen.

Etter Monte Carlo gikk vi ned til båthavnen og kikket litt på de enorme yachtene før vi beveget oss opp alle trappene til Le Rocher og prinsepalasset.

Båthavnen var også klargjort for publikummere til grand prix. Det er vel i full gang nå.

Dette var mitt favorittsted i hele Monaco! Jeg elsker fyrstepalasset! Så utrolig rent og fint med sin skjønne gulfarge og sjarmerende arkitektur. Synd vi ikke fikk sett fyrstinne Charlene 🙂 Hun passer virkelig godt inn i Monaco – like klassisk som Grace Kelly 🙂

Så en litt morsom historie. Det er ingen hemmelighet at mamma er litt over gjennomsnittet interessert i kongelige. Hun sitter klistret foran skjermen på alt av kongelige bryllup og dåper, og vet mer om Europas kongelige enn noen jeg kjenner. Når vi kom opp til palasset var det masse politi der og vi fikk beskjed om å holde avstand. Denne kule Mercedesen kommer kjørende forbi og forsvinner inn i slottet. Med brillene langt ned på nesen roper mamma”: der var Alberten”. Hun siktet da selvfølgelig til Fyrst Albert av Monaco. Jeg så bare bakhodene så jeg kunne ikke annet enn å tro henne, og vi var strålende fornøyd med å ha sett Albert av Monaco….

Helt til bilen kom trillende ut igjen. Jeg løp over gaten og endte opp rett foran bilen når de stoppet. Døren gikk opp, og der var ingen Albert. Faktisk så hadde jeg ikke peiling på hvem av noen av de to i bilen var. Helt til noen turister fortalte oss at det var den kjente tyske formel 1-kjøreren Nico Rosberg. Noen som vet hvem han er? Jeg har ikke peiling….og var litt bitter for at det ikke var Albert….hahaha…

Fra fyrstepalasset så vi ned på Fontvieille og prinsesse Grace sin rosehage, men dagen strakk rett og slett ikke til, så vi fikk ikke besøkt det på nært hold. Det får spares til neste Monaco-besøk 🙂

Vi var også på omvisning inne i fyrstepalasset, men der var det ikke lov å ta bilder så der kan jeg ikke dele noe med dere.

Her likte jeg meg godt 🙂

I Monaco kan du ta offentlige heiser fra det ene området til det andre. Veldig greit når du skal opp i høyden eller lavt ned 🙂

Vi avsluttet siste kvelden med en skikkelig powerwalk-tur i Nice. Vi tok på oss joggeskoene og trasket avgårde. Det ble en veldig bra tur der vi oppdaget mye nytt 🙂 Vi besøkte båthavnen, Place Garibaldi og flere kirker og andre kjente monumenter.

My kind of yacht 🙂

Tidlig neste morgen måtte vi opp, pakke og dusje, og nyte de siste solstrålene på promenaden før taxien hentet oss og tok oss tilbake til flypplassen. Som vanlig så var det ingen av oss som ville hjem, og det var trist å forlate rivieraen.

Tusen takk for en kjempefin tur mamma! 🙂

 

St. Paul de Vence

St. Paul de Vence. En koselig landsby langt opp i fjellene fra Antibes. 11 km med bil. Vi tok tog fra Nice til Saint Laurent du Var (10 min) og buss derfra til St. Paul som tok 35 min. Helt greit, selv om vi misset første buss og måtte vente en halvtime på neste. Taxi er svindyrt på rivieraen. Vi betalte 20 euro for å kjøre 500 meter fra togstasjonen til hotellet, og 40 euro fra flyplassen til togstasjonen – noe som bare tar noen minutter. Derfor er tog og buss billigere alternativer selv om de tar litt lenger tid. 3 euro for toget og 1.50 for bussen. Snakk om kontraster.

Den lille fjellandsbyen sviktet ikke. Fantastisk arkitektur, smale gater med imponerende brostein, blomsterkasser og kunstgallerier. Sjarmerende og fransk med koselige restauranter integrert i arkitekturen. Vi vandret rundt i gatene, og endte kvelden med en skikkelig god matopplevelse på den fine restauranten Le Tielleud. Jeg må dele litt bilder fra denne koselige byen med dere 🙂 

Hvis du er på rivieraen så få med deg denne lille sjarmerende byen! Men ikke gjør den samme “brøleren” som vi gjorde. Sjekket ikke når siste buss/tog gikk og endte opp med å måtte ta taxi hele veien tilbake til Nice. Vi prøvde å laste ned Uber-appen, men det endte ikke bra. Når vi skulle skrive inn destinasjon så ble en taxi i Paris bestilt, og mamma ble trekt 6 euro på kortet fordi vi kansellerte turen. Wtf?! Derfor ble det taxi. Den flotteste bilen parkerte foran restauranten, og gjett hvem som skalv i buksene hele veien tilbake til Nice fordi vi ikke visste hvor mye den turen kom til å koste. Heldigvis ble vi positivt overrasket og endte opp med å betale 80 euro inkl. tips. Det kunne vært langt verre. To lettede sjeler hoppet ut av taxien ved Negresco, trygt tilbake i Nice. Haha. ..

Når det er sagt så var turen til St. Paul verdt pengene. En utrolig sjarmerende fjellandsby. Pass bare på å dra mens tog og busser går hvis du ikke har bil og syns taxiprisene er litt stive 🙂 Søndager og mandager er det også mye som er stengt på rivieraen, så hvis dere vil ha med dere byen mens alt er åpent så unngå disse dagene 🙂 

En formiddag i Nice

De siste dagene hadde vi base i Nice, men det ble ikke mer enn en formiddag og en kveld som ble tilbragt der. Vi måtte jo få med oss litt flere steder rundt når vi først var der. Av alle byene vi besøkte så var Nice den jeg likte minst. Den er litt mer shabby enn de andre, og stranden er full av store steiner. Når det er sagt så er gamlebyen veldig koselig med sine mange små restauranter. Byen har også utrolig mange imponerende bygninger! Dagen ble tilbragt på sightseeing, litt shopping og på lunsj sammen med onkel Ånund og familien, som utrolig nok var der samtidig som oss 🙂 

På toppen av La chateau Colline – et gammelt fort på enden av promenaden, med fantastisk utsikt over Nice. Verdt å få med seg om du besøker byen. Her var det en freaky fyr som fulgte etter oss. Først i starten, så når vi lette etter toalett så kom han hoppende frem for å vise oss hvor det var. Vi takket høflig. Ti minutter etter at vi var ferdige var han plutselig bak oss igjen. Hvor kom han fra liksom?! Så gikk han etter oss hele veien ned – når vi stoppet så stoppet han rett bak oss. Han sa ikke et ord. Når vi begynte å gå igjen så gikk han også. Jeg ble så irritert at jeg snudde meg brått og ba han gå forbi og da så han bare rart på meg og så gikk han. Og da ble vi heldigvis kvitt han. Makan! 

Negresco – det fineste hotellet i Nice! 🙂 

Isutvalget i gamlebyen var helt enormt! Der kunne man virkelig velge mellom alle smaker som finnes. Tipper de hadde over 100 ulike smaker!

Legger også ved bilder fra kvelden vi hadde i Nice når vi kom. Da hadde vi en god spasertil i gamlebyen, og orienterte oss litt i byen. Mamma har vært der før så hun var litt guide, og mimret tilbake til klubbturen. Alltid kjekt når noen er litt kjent! 🙂 

Place Massena – et av de fineste områdene i Nice. Til venstre ligger Rue Massena – en lang gate med masse restauranter og butikker. Butikker finnes også i Jean Medicin – gaten rett frem – men det var nesten bare kjedebutikker, så jeg ble litt skuffet. Bedre shopping i Cannes! 🙂

Her endte vi opp med å spise pizza! Absolutt godkjent 🙂 

Place de Paillon – med en stor fontene. Her var det mange som løp inn i vannet og tok bilder. Vi holdt oss “på land”. Videre nedover denne gaten ligger flere av designerbutikkene. Men også her er utvalget større i Cannes og St. Tropez.

Nice er absolutt en fin by, men ikke blant mine favoritter på rivieraen. Jeg liker faktisk alle de andre byene vi besøkte bedre 🙂 De har litt mer sjarm og atmosfære 🙂 

 

Villefranche sur mer

Dette er en av de nydeligste små byene jeg noengang har sett. Vil du ha idyll så må du dra til Villefranche sur mer – en liten sjølandsby mellom Monaco og Nice, bare 7 minutter med toget fra Nice. Byen er gjort på 20 minutter, men den er så sjarmerende med sine fargede murhus langs sjøkanten. Bak murhusene skjules noen kronglete små gater med restauranter og små butikker. Vi var så heldige å finne en sofa på en kafe helt i sjøkanten, og satt der og nøt solen i noen timer. Fantastisk å sitte og speide utover sjøen i Villefranche. Deler noen bilder med dere 🙂 

Og så må jeg legge ved de siste bildene fra min favorittby – Cannes 🙂 Morgenen før vi dro til Nice så fikk vi tid til en liten tur gjennom byen. Vi angret på at vi ikke bareble i Cannes, og tok tog for å se de andre byene. Men da vet man det til en annen gang 🙂 Forville market er en større utgave av Gambetta, med et enormt utvalg av blomster og matvarer. På sånne marked skulle du virkelig ønske du bodde i byen! 🙂 

Det var trist å si farvel til Cannes – virkelig en nydelig by. Samtidig så er det kjekt å få med seg litt mer av hva rivieraen byr på 🙂 Dette ble siste innlegget postet her nede, nå er det tilbake til striskjorte og havrelefse i Norge. Gruer meg. En ferie på rivieraen er ikke billig, uansett hvordan du gjør det, så nå blir det et par kjipe måneder hjemme. Men at jeg er blitt rikere på opplevelser, det er det ingen tvil om. Jeg har også fått børstet litt støv av fransken, og det er gøy. Språk er gøy. Kunne gjerne tenkt meg å blitt her noen måneder for å lære meg det skikkelig. Men det blir vel som med gresken, man glemmer alt når man aldri får brukt det. 

Det kommer noen innlegg til fra ferien når jeg er tilbake i Norge 🙂 

 

Cannes day 2

Vår andre dag i Cannes startet på markedet Marche Gambetta, et koselig lite marked med grønnsaker, blomster, klær og tilbehør. Her fant vi masse fine smykker og øredobber! Jeg elsker marked, så dette var veldig gøy 🙂 Markedet er kun åpent til kl 13 så vær obs på det om du vil ha deg en tur 🙂 

Så var det tid for turens første stranddag! Vi koste oss noen timer i solsteiken på bystranda, og hadde ikke lyst å dra derifra. Tiden går altfor fort, og det er altfor mye man vil få med seg så da kan man ikke ligge på stranden hele dagen. Får ta det igjen til sommeren 🙂 

Laduree-makroner med lakris, sitron og kaffe! Kan ikke bli mer fransk enn det 🙂 

Byvandringen har begynt 🙂 Rue d’ Antibes er den største shoppinggaten i Cannes, og her ligger butikkene på rekke og rad. Dyre blandet med billigere. For det meste kjedebutikker. Vil du ha noe litt mer unikt så drar du til gamlebyen i smågatene rundt der. 

Dette er den største cravingen min her ned! Lemon meringue pie! Altså, nam!! 🙂

Dessverre ble siste kveld i Cannes avsluttet med en forferdelig middagsopplevelse. Vi hadde gledet oss til peppersteik, og bestemte oss for en restaurant i gaten vår (Rue Hoche) som het La Tina. Den så koselig ut fra utsiden. Vi ble plassert med et bord rett ved toalettet så det kom en sånn behagelig stink hver gang noen åpnet døren der. Men det var bare begynnelsen. Vi bestilte well done. Kjøttet kom ut – helt rødt, med blodet rennende ut. Vi sendte det i retur. Der kommer en KOKT biff tilbake!!! Ingen stekeskorpe, ingen smak, helt bløtt, grått og forferdelig. “Peppersausen” som egentlig var en fløtesaus, hadde skilt seg helt og var full i klumper. Tilbehøret var salatblader og kald squash. Jeg har aldri i hele mitt liv hatt en dårligere matopplevelse! Ingen av oss klarte å spise noe som helst av maten, så vi måtte levere alt i retur. Det er kjipt! Vi måtte selvfølgelig si at vi ikke syns det var noe særlig, og da unngikk de oss resten av tiden. Skikkelig dårlig kundebehandling! Mamma fikk en gratis limoncello, ellers måtte vi betale for alt. Hold dere langt unna La Tina i Cannes!!! 

Vi ble begge litt småkvalme etter middagen, så vi avsluttet kvelden med en spasertur langs promenaden. Cannes er også fantastisk om kvelden, opplyst og med mange bestekledde mennesker i gatene. Lørdagen er virkelig den store partydagen – mennesker over alt! 🙂 Det er så gøy å se så mange kjoler og hæler på et sted! En helt annen verden, og jeg elsker det 🙂 Legger ved et lite bildedryss fra Cannes by night 🙂 

Noe skjedde på den røde løperen – men vi var for langt ifra til å få med oss hva det var…

Litt moro må man ha 🙂 

New fashion? Light hat! 🙂 

Alt i alt to fantastiske dager i en nydelig by! Absolutt min favoritt på rivieraen! 🙂 

 

My favorite Cannes

For en fantastisk by! Cannes seiler lett opp som en av mine nye favoritter. Pyntede mennesker over alt, masse liv i gatene, filmfestival, fantastiske bygninger, glamour, fortauskafeer og tidenes shoppingmuligheter. I tillegg til dette så har Cannes en super bystrand – så her kan du kombinere storbyliv med strandliv. Og prisnivået er ikke fullt så ille som i St. Tropez. Her går det faktisk an å kjøpe noe for oss dødelige også 🙂 

Bystranden som er gratis å ligge på. Strendene rett utenfor Cannes skal visstnok være enda bedre, men der koster det skjorta å ligge så da er bystranden helt ok:) På kveldene viste de kino på stranden – i forbindelse med filmfestivalen.

Promenaden er litt skuffende med alle restaurant-takene som tar utsikten fra stranden og sjøen. Men ellers er den fin med palmer og imponerende bygninger som for det meste huser hoteller, restauranter og designerbutikker. Veldig herlig å slå seg ned på en fortauskafe i solsteiken med noe kaldt i hånden.

Kunstverk på stranden! 🙂 

Hotel Intercontinental Carlton – det fineste hotellet i Cannes! Der skulle jeg likt å bo 🙂 

Bystranden og promenade de la Croisette i Cannes. 

Ved starten av promenade de la croisette mot gamlebyen ligger Palais du Festival – filmfestivalpalasset med den røde løperen. Vi var flere ganger utenfor her for å speide etter “kjendiser”, men det var umulig å se noe. Sperringene var satt opp så langt unna at du måtte ha supersyn for å se noe. Litt skuffende akkurat det!

Her fikk vi lange fine bein 🙂 

Cannes har også en koselig liten gammel bydel med smale trange gater. Her er et gammel fort, en gammel kirke og restauranter på rekke og rad. Gaten Meynadier er spesielt koselig med sine mange bakerier, konditorier og små markedsbutikker med franske delikatesser. Noen kjekke andre butikker ligger også her så vi fikk plukket med oss litt 🙂 

Utsikt fra gamlebyen til festivalpalasset 🙂 

Cannes er en by jeg virkelig er blitt glad i, og som jeg gjerne kunne tilbragt litt mer tid i 🙂 
 

L’Opera, Saint-Tropez

Siste kvelden i Saint-Tropez slo vi på stortromma og booket bord på Opera – et av de fineste stedene jeg noengang har sett. Hvite møbler, krystall og masse blomster. En fantastisk service, superhyggelige servitører, kjempegod mat og et forrykende danseshow! En opplevelse jeg absolutt kan anbefale selv om den kostet skjorta. Om du noengang er i Saint-Tropez så må du unne deg en kveld på Opera! Så kan du heller spise supermarkedmat på rommet neste kveld:) Opera er både en restaurant og et utested, så etter middagen så kan du starte festingen om du har lyst til det 🙂 Tipper det hadde vært moro med den rette gjengen! Noe for deg Erlend???  🙂 🙂 

Opera er et sted du må kle deg litt opp. Så vi kjørte lange kjoler. Veldig gøy å pynte seg litt! 🙂 

Nå er vi i Cannes og nyter livet her – jeg elsker denne byen! 🙂 Update fra filmfestivalbyen kommer etter hvert 🙂 

Saint-Tropez jetset life

Saint-Tropez er ofte kjennetegnet som jetsetterbyen blant jetsetterbyene. Jeg skjønner hvorfor.. Byen i seg selv er liten, gammel og utrolig sjarmerende med sitt rustikke klokketårn av slitte koselige rosafargede murbygninger. Men de fleste av disse murbygningene huser dyre designerbutikker og restauranter med priser langt over det vi er vant med hjemme. 5000 euro for 1 kg kaviar. Eller 30 000 euro for en flaske champagne? Det er sånt du ikke tror på før du ser det. I gamlebyen ligger yachter på 300 fot på rekke og rad. Sa du drømmeverden?

Men det er kjempekoselig her. Utrolig rent og ryddig. På morgenjoggeturen ble jeg vitne til det største vaskecrewet jeg noengang har sett. Skurebiler i alle gater – gullende ren asfalt, fortau og gågater. Yachtene har sitt eget crew som pusser og gnikker på vinduer og båtsider, og lastebiler kommer for å fylle opp proviant til kveldens festligheter. Tenk å ha påfyll fra sin egen lastebil? Så tar de taxi 200 meter for å shoppe på Gucci og Louis Vuitton.

Koselige små gater med sjarmerende butikklokaler. Men det er ikke mye jeg kan shoppe i denne byen. De aller fleste ligger noen prisnivåer over det jeg har mulighet til. Så det blir mye windowshopping 🙂 

Det sjarmerende klokketårnet er blikkfanget i Saint-Tropez, og pryder alle postkortforsidene. Rosa, oransje og gule murbygninger kjennetegner byen, og gjør den veldig koselig. 

Vi besøkte festningen Citadel på toppen av toppen, men det blåste så intenst denne dagen at opplevelsen ble litt ødelagt. Det ble flokete hår, gåsehud og lite farge på kroppen. Vi gjorde også et mislykket forsøk på å kjøpe is – den fløy rundt i alle retninger så alle rundt oss måtte søke dekning. Vi endte opp med å måtte spise den i et gatehjørne, og der lå det igjen en dam etter oss. Det må gå under verdens verste is-opplevelse. Selv om vi ler av det nå…..

Gamlebyen er nydelig! Kronglete små gater, fortauskafeer og små butikker. Utrolig sjarmerende 🙂 

Vi var litt uheldige med Place de Lices. Lørdager og tirsdager er det et stort marked der, men vi traff ikke på noen av disse dagene, så nå var det egentlig bare en stor grusplass der sanden blåste inn i øynene på oss. Haha….

Jordbærne var helt fantastiske! Det er de beste jordbærne jeg noengang har smakt! Søte små markjordbær….en korg gikk ned på høykant! Til og med bedre enn norske jordbær..det er ikke ofte du finner i utlandet 🙂 

La duree er vel den mest kjente makronbutikken i Frankrike, og selv om jeg ikke er så glad i makroner så måtte vi selvfølgelig innom. Jeg elsker den gammeldagse stilen over butikkene, og alle fargene på makronene gjør det så lekkert. Vi fant faktisk makroner med lakris og skikkelig sur sitron – nam nam! 

Storm nede ved havnen 🙂 

Sjarmerende lille Saint-Tropez med de gamle murhusene i bakgrunnen, de store yachtene og fiskebåtene foran. 

Jeg fant til og med min egen “lille” yacht. Kanskje jeg skal tilbringe resten av sommeren på den? 🙂 

 

Writing from Cote D’Azur

Da er vi trygt ankommet Cote D’Azur (franske riviera) og St. Tropez. Det ble en lengre tur enn forventet på grunn av transportstreik i Frankrike. Tog og buss-transporten er kraftig redusert, så når vi ankom Nice så fikk vi vite at toget vårt til St. Raphael (mot St. Tropez) var kansellert. Vi fikk heldigvis beskjed at vi var booket om til et senere tog så da satte vi fra oss kofferten på et hotell i nærheten av togstasjonen og ruslet en tur i området. 

Sist mamma var i Nice så fikk hun ikke sett den russiske kirken, så da fikk vi den med oss nå. Litt sånn Disneyland-følelse over disse russiske kirkene med alle fargene. Ikke mine favoritter, men allikevel fascinerende 🙂 

Tilbake til togstasjonen koste vi oss med litt frukt, før vi satte kursen mot St. Raphael. Toget stoppet i Antibes og Cannes før vi nådde vår stasjon – ca. 1 time. Da var det å finne buss videre til St. Tropez. Kofferten min er helt elendig, og kjempevanskelig å dra på så det ble skikkelig stress å flytte rundt på den. Vi klarte å manøvrere oss frem til busstasjonen og traff en hyggelig dame som fortalte at det var over en time igjen til bussen skulle gå – på grunn av streiken. Nedtur, men vi klarte å slå ihjel en halvtime på en sminkebutikk i nærheten. Og så kom bussen. 1.5 time på en buss i sneglefart, og endelig var vi i St. Tropez – sent på kvelden. 

Førsteinntrykket av byen er veldig bra! 🙂 Koselige trange gater, lune lys og hjelpsomme mennesker 🙂 Hotellet er bra, men været kunne vært litt bedre. Litt kaldere enn vi hadde trodd!  

Yachtene nede ved den gamle havnen er helt sinnsyke! Rundt 300 fot…jeg fant jo selvfølgelig min 🙂 

Stay tuned, update fra St. Tropez kommer etter hvert 🙂