Hotel del Coronado

Hotel del Coronado på lille sjarmerende Coronado Island i San Diego er virkelig et av de fineste resortene jeg har vært på. Første gang jeg hørte om hotellet var i en Baywatch-episode, og siden den gang har jeg alltid hatt lyst å besøke “The Del” som det ofte forkortes til.

The Del kostet 5 millioner kroner å bygge i 1888, og ble møblert for omtrent den samme summen, vel 4 millioner kroner. Rommene inkluderte den gang tre måltider og en overnatting kostet 20 kroner.

Hotellet har blitt renovert flere ganger siden den gang, men har beholdt sin opprinnelige stil og sjarmerende eleganse. Mye av interiøret er derfor det samme. Forskjellen er at nå koster et rom 4500 kr per natt uten noen måltider inkludert….

Hotellet er spesielt kjent for sin historie om gjenferdet av Kate Morgan, som i 1892 tok selvmord (det spekuleres om hun ble skutt fordi de mener pistolen som ble funnet ved siden av henne ikke matcher kulene som drepte henne). Hun bodde på rom 3327, som har blitt det mest populære rommet på hotellet (må bookes flere år frem i tid). Visstnok så kommer det bris gjennom veggene, lys/TV slår seg av og på, og masse romsteringslyder høres. Who knows….kanskje hotellet har rigget det sånn….

The Del ligger midt på stranden, og det er et magisk område med basseng, flere restauranter, barer, butikker, treningsmuligheter etc. Eneste minuset for oss var at været ikke var bra nok til å få utnyttet de. Vi hadde stort sett rundt 20 grader og overskyet alle dagene i San Diego. Veldig synd når man bor på et så MAGISK sted! På høsten arrangerer de store halloween-party, julefester i crown room og en gigantisk nyttårsfest. Da lager de også skøytebane, og har mange aktiviteter som gjør at man ikke skal kjede seg selv om man ikke kan ligge på stranden. Jeg må nesten bare dele noen bilder av området 🙂

Vi fikk rom i The Ocean Tower med superfin utsikt rett på hotellets tårn, og ned til stranden – Coronado Beach. Langs stranden er det laget en liten promenade som går rundt store deler av øyen – perfekt sted å jogge på 🙂 Fredrik og jeg utnyttet oss av treningssenteret som også var ganske bra (spesielt til å være hotellgym!). Det er en av de tingene som er digg med å være jetlaged, man er lys våken kl 06. Perfekt tid å trene litt styrke på!

Etter trening var det rett i bassenget…

og så direkte oppi det fantastiske boblebadet…DIGG!

Nydelig sandstrand som det var veldig synd at vi ikke fikk benyttet….badevakttårnet var til og med stengt disse dagene. Med 30 grader og sol tror jeg nok opplevelsen på Coronado hadde vært enda litt bedre!

Grunnen til at vi var på et så fancy og fint sted var jo fordi mamma fylte 60 ÅR! Tenk på det…..vi feiret dagen fra morgen til kveld med storslått frokost på hotellet, en liten shoppingtur i nærområdet, lunsj og gaveutdeling på det fine rommet vårt, og herlig middag på italiensk restaurant på kvelden.

Hotellfrokosten var virkelig helt magisk…der var absolutt alt man kunne tenke seg av varme retter, brød, kaker, frukt, grønt, oster, kjøttpålegg etc. Vi hadde champagne til frokost og mamma fikk kake. Olaf og familien ringte og sang bursdagssangen under frokosten, og det ble en superhyggelig opplevelse – perfekt start på 60 års dagen!

VI hadde oss også en tur og kikket i de koselige gatene i Coronado. Mange små boutiques med søte kjoler og smykker.

Vi gikk senere tur på stranden, og mamma fikk et eget sandslott til ære for seg og dagen 🙂

Bursdagsmiddagen ble spist på italienske Il Fornaio ved Coronado Ferry Landing. Bra service, og skikkelig god mat! Håper du hadde en koselig bursdagsfeiring mamma 🙂

Kvelden ble avsluttet med denne utsikten over til downtown San Diego. Rett og slett en fantastisk dag på et nydelig sted! Hotel del Coronado anbefales på det varmeste, men da kanskje midt på sommeren så man virkelig får utnyttet alle fasiliteter når man skal reise så langt og betale så mye 🙂

Cali family vacay

Det tok litt tid å få samlet tankene fra familieturen vi hadde i fjor høst. Vi hadde en fantastisk tur til California og Mexico for å feire mamma sin 60 års dag 🙂 Så utrolig koselig å være på ferie med familien, spesielt nå som jeg bor så langt unna og ser de så sjelden. 

Turen til California var som vanlig ganske tøff med 11 timers flytur fra London (hvorfor får man så utrolig vondt i kroppen av sånne lange flyturer?), men tetris på fly-TV’en reddet oss, og jeg tror Fredrik og jeg spilte mot hverandre i hvertfall 8 av de 11 timene. Haha! 

Vi landet i san Diego, og tilbragte første natten på et motell nær flyplassen (America’s Best Value Inn Loma Lodge). Det var billig og greit, og lå rett ved både butikker og kafeer. 

Vi våknet som vanlig uendelig tidlig (jet-lagen tar en uke å få ut av kroppen) og fant et skikkelig digg frokoststed rett nede i gaten – the Naked cafe. Lokalt sted med både vegetar og “vanlig ” mat – anbefales! Vi bestilte både frukt, pannekaker, toast, egg & bacon, avokado, ferskpresset juice og kaffe/te. Været var fint nok til at vi kunne sitte ute, men det var litt kjølig (typ 20 grader). 

Deretter var det på tide å komme seg til Coronado Island – en liten øy rett utenfor San Diego sentrum som er forbundet med en bro. Utrolig koselig sted, og superstas å endelig få besøke det berømte Hotel del Coronado som vi så på Baywatch for mange år siden. To netter her var svindyrt, men det var bursdagsgave til mamma fra oss, og det var SÅ verdt det! Et helt fantastisk resort som jeg må fortelle mer om i et eget innlegg 🙂

Etter at vi hadde sjekket inn så var det på tide å se San Diego sentrum. Forrige gang jeg var der var jeg 12 år, så jeg må ærlig innrømme at det meste hadde gått i glemmeboken. Byen er ganske stor så hvis man skal få med seg alt så blir det litt avstander. Vi tok båt over fra Coronado Ferry Landing til Convention Center i San Diego. Det var en kort tur på 5 minutter som kostet 5 dollar per person. 

Derfra ruslet vi gjennom Gaslamp Quarter, opp Broadway og sjøsiden bort til Little Italy – en koselig gate stappfull i italienske restauranter og gelato-barer. Veldig synd vi ikke var sultne her! 

Vi endte opp i Balboa Park – et av de mest kjente landemerkene i San Diego, og parken som er kjent for de sykeste Halloween-festene. I Balboa Park finnes det både dyrehage, botanisk hage, museum og restaurant. Et superfint sted å tilbringe en dag. 

Dessverre så var restauranten i parken fullpakket, så vi bestemte oss for å ta en taxi til gamlebyen av San Diego for å spise der. Denne regnes som Californias “fødested”, ettersom den første permanente spanske bosettingen  i California fant sted her i 1769. I 1968 ble gamlebyen opprettet som historisk park for å ivareta den rike arven som karakteriserte San Diego midt på 1800-tallet. Her finner man torg, restauranter, museer og butikker med typisk mexikanske souvenirer.

Vi fant en koselig mexikansk restaurant (by the way så er det ikke mulig å finne noe annet), og avsluttet kvelden der. Gjengen hadde hamburger og øl, mens jeg kjørte på med grønnsakstortilla og hjemmelaget maischips 🙂 

Det var digg å avslutte kvelden tidlig på den myke sengen på Hotel del Coronado 🙂