Proteinbrownie i kopp

Jeg vet at mange har prøvd den nye brownie i kopp-ferdigvarianten. Men hvorfor ikke lage sin egen? 🙂 Denne er enkel og god, og perfekt som ettertreningssnack 🙂

 

Ingredienser:

30g sjokoladeprotein (jeg bruker myoprotein med moccasmak)

1 ss kakao

1 ts bakepulver

1 rør stevia

0,8 dl styrk (eller annen melk, evt. vann)

Fremgangsmåte:

Bland det tørre 🙂

Rør inn melken/vannet…får litt bedre smak med melk 🙂

Ha i kopp, på med folie. Inn i mikroen i 30 sekunder på full guff. Dette er nok litt individuelt fra mikro til mikro, men pass på så den ikke blir tørr. 

Velt på tallerk, og ha på litt kesam/cottage cheese og valgfri frukt/bær. kan det bli bedre?! 🙂

Mamma likte den også 🙂 God tirsdag!

 

Personlig trener og kostholdsveileder

Forrige søndag klarte jeg den praktiske eksamenen på PT-utdannelsen. Den følelsen er så fantastisk god! Jeg fikk beviset for at jeg nå er kvalifisert til å hjelpe andre på en trygg og god måte. Det har vært en lang reise som startet i januar 2013. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg ville ta den beste PT-utdannelsen på markedet. Go study og active education var aldri noe jeg vurderte. Det stod mellom NIH (Norges idrettshøyskole) og AFPT (Akademiet for personlig trening). Valget falt først på NIH. Våren 2013 fullførte jeg anatomi og muskelbiologi der. Det var helgesamlinger i Oslo, og mye jobb utenom. Høsten 2013 tok jeg treningsveileder og kostholdsveileder parallelt, og i tillegg til to jobber så ble det ekstremt travelt. Det var et tungt år på mange måter, men når jeg i tillegg mistet begge besteforeldrene mine den høsten, så bestemte jeg meg for at sånn kunne det ikke fortsette. Jeg hadde ikke noe sosialt liv, jeg fikk ikke til å trene og ha det kostholdet jeg ønsket pga alle reisene, og jeg mistrives generelt. Derfor søkte jeg permisjon fra jobb for å ta PT-utdannelsen til AFPT i Florida, og rett og slett ta en time out for å drive 100% med det jeg brenner for i fem uker.

Det angrer jeg ikke på, eventyret med AFPT er en av de beste opplevelsene i mitt liv. Så utrolig mange flinke og kunnskapsrike mennesker, jeg kunne drevet med dette hver dag hele året! Så gøy er det! 🙂 Jeg kan skrive en sammenligning på NIH og AFPT senere om noen ønsker det. Det er positive sider med begge, men hadde jeg måttet velge på nytt så er det ikke tvil om at det hadde blitt AFPT. Det ga meg virkelig en ny motivasjon og inspirasjon som jeg nesten ikke trodde jeg hadde etter høsten 2013.

Jeg har opprettet en PT-side på facebook, og jeg blir veldig glad om dere har lyst å følge meg HER. Her kommer jeg til å legge ut generelle tips innen trening og kosthold, og kanskje poste et par utfordringer nå og da 🙂 Kommer også med oppdatert info om hva som skjer angående PT-timer og lignende fremover. Har mange ting som må snekres på plass fremover, og endelig har jeg litt pusterom til å gjøre det på 🙂

Espen Arntzen er grunnlegger av AFPT, og et av mine store forbilder. Vi hadde han i anatomi, ernæring, tilpasning og individualisering i Florida. En utrolig dyktig, sympatisk og hyggelig fyr! Klarer jeg å bli halvparten så flink som han er så har jeg kommet LANGT! 🙂 Skal definitivt fortsette å lese og kurse meg for å holde meg oppdatert og få faglig påfyll.

Vi lærte virkelig av de beste, og en annen person som jeg virkelig ser opp til er Børge Fagerli som vi hadde i treningslære, både teori og praksis på styrketrening (sammen med Silje Mariela). Børge er detaljorientert til fingerspissene, og det er umulig å sette han fast. Det er sjeldent å møte en person med så mye faglig kunnskap. Vi terpet og terpet på teknikk til Børge og Silje Mariela var fornøyd 🙂 I tillegg var vi så heldige å få lære om biorytmedietten og myoreps-treningsmetoden som han har utviklet. Skal love deg at man kjenner pumpen i bicepsen etter en runde med myoreps!

Vi hadde Einar Svindland i skader og bevegelighetstrening. Dette var virkelig ikke mitt felt (jeg er altfor dårlig på å tøye selv), men Einar lærte oss utrolig mye om dynamisk oppvarming, bevegelighetstrening før og etter treningsøkter og skaderisikoer i ulike øvelser. Jeg tror aldri jeg har møtt en person som er så hyggelig! I tillegg er han supergod på eksplosiv styrke og crossfit, og dagen på South Beach cross fit studio med han og Martin Norum kommer jeg til å leve på lenge. Martin Norum er også utrolig god i olympiske løft, og vi fikk en god innføring i dette.

Så kom Tomas Fjeldberg. Han driver også med olympiske løft, men vi hadde han i kondisjonstrening, dynamisk oppvarming og styrketrening for mage/rygg. Er det noe han er god på så er det det. Han jobber som prestasjonstrener, og både kondisjonsdagen utendørs i parken og mage/ryggtreningsdagen var utrolig lærerike. I tillegg er han en skikkelig sympatisk og hyggelig fyr!

Sist, men ikke minst…MARCUS REINHARDT!! Marcus er en kjent bodybuilder som har trent på Muscle beach og sammen med Mike Mentzer og Arnold. Han er mest kjent for high intensity trening. 1 serie per muskelgruppe til total failure. Vi fikk gleden av å trene sammen med han en hel dag, og jeg skal love deg at det SVED i musklene! Denne type trening har jeg lyst å innføre i Norge. Kort tid, max intensitet.

 

 

Jeg har ikke helt bestemt meg enda for om jeg skal fortsette å blogge eller ikke. Jeg savner på det en måte, på en annen er det herlig å ha fri, og jeg får mer tid til andre ting. Men jeg har ikke helt lagt bloggen på hylla enda 🙂 Er i tenkeboksen litt til 🙂 I mellomtiden håper jeg dere vil følge meg HER.