Tesoro Los Cabos

Hotellet vi hadde i Cabo var så fantastisk at det fortjener et eget innlegg 🙂 Spesielt siden vi også tilbragte ganske mye tid der. Fredrik og jeg delte rom og hadde hver vår store dobbeltseng. Det var et utrolig flott rom med en helt magisk utsikt over marinaen og over til Mount Solmar.

Når vi kom til Cabo så hadde jet-lagen virkelig sluppet taket og vi begynte å sove lenge. Fy søren så utrolig godt vi sov i de sengene der! Vi startet deretter dagene med verdens beste frokostbuffet på Sky Pool Vista Roof ved bassengkanten.

Her hadde de virkelig alt man kunne tenke seg fra frukt, til cottage cheese, yoghurter, brød og bakervarer, pannekaker, toast, søte kaker, frokostblandinger, nøtter, tortillas, varme retter – til og med en egen stasjon der vi plukket med oss hva vi ønsket på omelett/egg eller på en tortilla og så laget de til oss mens vi stod og ventet. Min faste frokost ble cottage cheese med fersk ananas og vannmelon, samt røstede peanøtter uten salt – helt vanvittig godt!

Servicen var også helt utrolig bra, og vi ble skikkelig kompis med den faste frokostkelneren vår som kom løpende når han så oss. Når man bor sånne steder så er det forventet at man tipser, og jo mer du tipser jo bedre service tror jeg du får. Vi bommet litt på valutaen den første dagen og gikk derfor litt overboard med tipsen….da ble vi fort nye favoritter…haha 🙂

Vi testet også ut treningssenteret på hotellet, men det var ikke spesielt imponerende i forhold til styrke. Mer tilrettelagt for kondisjon med møller som pekte mot marinaen. Det var flere spa-muligheter der, men dette testet vi ikke ut. Rett og slett for bra vær til å være inne!

Hver dag fikk vi tid til litt chilling ved bassenget. Vi nøt den fantastiske varmen – helt utrolig at det faktisk var oktober! På bassenget kunne man bestille alt man ville av drikke og mat, og så ble det levert til solsengen, eller uti bassenget til deg. Flere amerikanske gjenger bodde uti bassenget hele dagen og fikk servert både mat og drikke uti.

I tillegg til kos på bassengområdet så dro vi også litt på stranden som lå noen hundre meter unna. Temperaturen i bassenget var jo typ 40 grader, så det var digg å bli litt “avkjølt” i sjøen.

Hotellet var veldig meksikansk i stilen – hvit og gul mur, og interiør fra området.

Mamma og pappa hadde kjøkken på rommet sitt, så det ble stort sett lunsj der – kjøpt fra en gigantisk Wal Mart som hadde et vanvittig utvalg av både ferskvarer og tørrvarer. Jeg kjøpte en utrolig god grønnsakswrap med halloumi på bassenget, og hadde denne til lunsj to av dagene. Nydelig mat til en billig penge – prisnivået der er så utrolig mye bedre enn i USA!

Papi syns det ble litt i overkant varmt, og likte seg best i skyggen. Mens mamma og jeg lå ved bassenget så var han og Fredrik en dag på kjøretur til den fattige delen av Cabo og fikk seg noen timer med aircondition i bilen…haha!

Etter at vi hadde vært ute og spist så avsluttet vi alltid kveldene på den fantastiske balkongen med litt snacks og drikke. Kostholdet i Mexico ble litt mer usunt enn i USA – typisk når man er mer i ro. Men det var utrolig avslappende og herlig med noen sånne dager etter å ha fartet rundt fra morgen til kveld i California.

Om du skal til Cabo så kan jeg virkelig anbefale Tesoro Los Cabos – både fasilitetene og personalet 🙂

Cabo San Lucas

Helt nederst på tuppen av California-halvøya ligger Cabo San Lucas, et vidunderlig paradis som tilhører Mexico – såkalt Baja California. Til tross for at Cabo bare ligger 2.5 timer fra LA med fly så er kontrastene enorme mellom den amerikanske giganten og den lille sjarmerende meksikanske kystbyen.

Vi stod opp klokken fem om morgenen trøtte i trynet for å komme oss til LAX i tide. Det er en kaos-flyplass uten like så det kan være greit å ha litt god tid der. Nå var selvfølgelig jetlagen over….når vi egentlig hadde trengt den….haha! Kom oss i bilen til flyplassen og fikk levert den inn hos Hertz. For et fantastisk system – derfra var det 10 meter bort til shuttle som tok oss rett inn til terminalen vår. Absolutt ingenting å klage på der!

Dessverre så ble vi sittende noen timer ekstra på LAX på grunn av en flyforsinkelse. Vi landet i Cabo 2.5 timer senere og bestemte oss kjapt for å leie bil der og, siden prisene var veldig mye lavere enn i USA.

Pappa var helt overbevist om at han kom til å bli lurt, men heldigvis gikk det bra. Vi ble kjørt i shuttle til bilutleiestedet, og plukket opp bilen derfra.

Mamma og pappa hadde virkelig slått på stortrommen denne ferien, så hotellet vårt var helt magisk! Det er det store gul-oransje øverst på bildet, jeg må nesten lage et eget innlegg om det. Tesoro Los Cabos ligger i marinaen, og kan anbefales på det varmeste. Sjekk denne utsikten!

Det første som skjedde var at vi ble oppgradert til suite – to rom med felles stor balkong – der det ene rommet hadde kjøkken i tillegg. Vi fikk en helt fantastisk utsikt over marinaen, så nesten hver eneste kveld ble tilbragt på balkongen for å nyte det.

Vei-standarden i Cabo er totalt ulik den i LA. Her finnes ingen stiplede linjer, og de fleste veier er en blanding av grus og asfalt. Fredrik tok igjen på seg jobben med å være sjåfør, og han er flink! Cabo har også fin natur, og pappa og Fredrik gikk på byens høyeste topp (Mount Solmar) mens mamma og jeg lå ved bassenget og slikket sol. Det så helt fantastisk ut, så jeg angret nesten litt på at jeg ikke ble med.

Cabo har nydelige strender, men hovedstranden Medano kan være litt slitsom med enormt mange selgere som prøver å prakke på deg mexikanske varer. Vi endte derfor opp de fleste dager på El Corsario Beach der vi badet i fantastisk kropps-temperert krystallklart vann. Vi var utrolig heldig med været, og hadde rundt 35 grader hver dag, så det var lett å få farge.

Pappa og Fredrik syns det var i overkant varmt, og slet med å finne skygge noen steder. Derfor ble det mye bading!

Vi hadde også noen utflukter i løpet av de fem dagene i Cabo, men jeg tror jeg må dele opp i litt flere innlegg for å fortelle om de 🙂

I Cabo finner man (ikke overraskende) mye mexikansk mat, og dårlig utvalg for vegetarianere. Jeg fant en vegetar-kafe, men der var ikke de andre så lystne på å dra så den fikk jeg aldri sjekket ut. For min del ble det mye fajitas med grønnsaker og ost, men det var heldigvis veldig godt. De andre koste seg med catch of the day (Cabo er kjent for sjømat), spareribs, burgere og fajitas med kjøtt.

Når det kommer til shopping så anbefaler jeg å gjøre den et annet sted enn i Cabo. Du finner noen kjedebutikker som Forever 21 og Victoria Secret, men for det meste flommer det over av meksikanske souvenirer både i gatene og på kjøpesenteret Puerto Paraiso som ligger i havnen. Ingen tvil om at LA slår Cabo på shopping! Men det er superkoselig å spasere langs marinaen, nyte varmen og sjekke ut restaurantene der 🙂

Playing in Santa Monica

Det er noe helt spesielt med Santa Monica. Magiske solnedganger, langstrakte strender så langt øyet kan se, lekende treningsmuligheter, den mest fargerike og levende piren i California, og et superfint shopping- og restaurant-område på 3rd Street.

Siste dagen stod mamma og jeg opp klokken 08 og dro opp til ROSS på Lincoln Avenue for shopping. ROSS er i likhet med TJ Maxx en stor department store med rabatterte priser på alle varer, inkludert mange designervarer. Der finner du klær, sko, vesker, tilbehør, møbler, sminke etc. Vi shoppet oss ihjel, og fylte mange poser for 100 dollar. GØY! Om du skal innom ROSS så bør du ha litt god tid for du må bla litt for å finne godbitene som ofte henger gjemt innimellom.

To og en halv time senere kom vi fullastet tilbake til leiligheten. Etter frokost kjørte vi innom Venice før vi endte opp på Santa Monica Beach. Der fikk vi tre fine timer i sol og varme, og ble faktisk litt solbrente.

Fra Santa Monica til Venice finner du badevakt-tårn hele veien. Der er de på jobb fra morgen til kveld for å passe på at alle har det bra på stranden 🙂 Det er litt mindre drama her i virkeligheten enn det var på Baywatch!

Mens mamma lå igjen og solte seg så gikk Fredrik, pappa og jeg en ganske lang tur i området. Vi startet under piren som alltid er portrettert som det skumle stedet på film. Her foregår smugling, dealing, drap, kidnapping og slåssing. I virkeligheten er det ganske fredelig….

Santa Monica har også et fantastisk utendørs lekeområde for deg som er sterk nok! Ringer til pullups, tau å klatre i, husker og liner til å balansere på. Fantastisk å trene ute i varmen! Vi koste oss her, og Fredrik imponerte stort. Jeg må dele noen bilder fra utflykten vår 🙂

Inngangen til Santa Monica Pier er siste stoppested på Route 66, og alltid overbefolket. Det er et must å besøke piren, men det kan være lurt å finne et tidspunkt der du faktisk kan gå litt i fred. Om morgenen er det helt fantastisk, men om kvelden er det også veldig kjekt med et yrende folkeliv. Ofte er det konserter eller andre events som blir holdt på piren. Her finner du også mat, drikke, karuseller og annen underholdning.

Vi avsluttet siste dag i California med shopping og middag på Third Street Promenade. Fredrik og jeg kjøpte Adidas Ultra Boost i bursdagsgave til mamma, så nå er det kun papi i familien som ikke er helfrelst av de herlige joggeskoene. Fredrik sin favoritt i USA er Cheesecake Factory, så da ble det middag der. Vi spiste biff, hamburger, pasta og flatbread. Masse folk, men god mat og service.

Det er alltid forferdelig vanskelig å si farvel til USA, og spesielt California, men heldigvis var det Mexico som ventet og ikke Norge….

 

Fashion District og Disneyland

Fashion district er LA sitt svar på Chinatown, og det er helt fuckings magisk (beklager språkbruken, men I love it there).

Det er akkurat som å vandre i en levende ebay-verden, der ingenting koster mer enn 20 dollar. Klær, sko, sminke, smykker, vesker, telefontilbehør, you name it! Hit må jeg hver eneste gang jeg er i LA, og helst en hel dag.

Det finnes også mange små boder som selger snacks og oppkuttet frukt. Heeeelt magisk å få en boks med iskalde ferdigrensede granatepler!

Det var en helt ny opplevelse for meg å ha bil i LA. Man får på en måte se mindre siden man sitter mye mer i bil, men samtidig er det så mye enklere å flytte seg rundt i den store byen. Vi delte den ene dagen på Fashion District og Disneyland. Det anbefales ikke fordi vi fikk litt for liten tid begge steder. Disneyland ligger i Anaheim, og det tok 1.5 time å kjøre dit pga trafikken.

Det er såpass dyrt å komme inn at det fortjener en hel dag! Vi betalte rundt 1000 kr per person for inngang til original-parken – den gode gamle med Donald og Mikke. Nå har det i tillegg kommet en ekstra park – Magical Kingdom – som inneholder litt nyere Disney-figurer for den yngre generasjonen. Om du skal se alt så burde du nok bruke minimum to dager.

Disneyland har alltid masse kø, så på grunn av tidsmangel fikk vi dessverre ikke prøvd noen av de kjekkeste karusellene og berg- og dalbanene. Vi måtte rett og slett bare snu midt i køen, ellers var det det eneste vi hadde fått tid til å gjøre der inne (typ 2 timer i kø for en 3 min ride).

Du kan eventuelt betale ekstra for å kjøpe VIP billetter og da komme i en mye kortere kø – noe som anbefales om du ikke har veldig god tid, og veldig mye tålmodighet….

Vi klarte allikevel å komme oss innom noen attraksjoner: Tarzans hule, båttur i jungelen med en helsprø guide, hjulbåttur med en sørstatsbåt, Mikkes Toontown, og selvfølgelig det magiske Disney-slottet.

Paraden fikk vi også med oss, men den var virkelig ikke på nivå med sånn jeg husker den som liten. Det var veldig mange nye figurer, og veldig lite Mikke og Minnie.

Fokuset i Disney disse dagene var uten tvil Halloween. Det var utskjærte gresskar over alt, og man kunne kjøpe ulike utgaver av pumpkin-kaker og godteri. Gøy å være tilbake i Disney-parken, mange gode minner herfra som liten 🙂

I Disneyland er ikke maten akkurat så mye å skryte av, så på vei hjem stoppet vi ved hjelp av GPS’en på en italiensk restaurant og fikk god pasta og lasagne. Fin avslutning på en fantastisk dag i LA 🙂

 

Long Beach og roadtrip

Siden vi hadde bil i LA så måtte vi utnytte det litt. En av dagene bestemte vi oss derfor for å kjøre ned til Long Beach og følge kysten oppover tilbake til LA. Long Beach er utrolig fint, jeg har vært der tidligere – og det er derfra du må ta båt om du skal til Catalina Island.

På Long Beach finner du langstrakte strender, mye shopping, en koselig gammeldags pir, og det kjente skipet Queen Mary. Vi hadde veldig lyst å gå inn på båten, men i LA blir det rett og slett aldri tid til å gjøre alt man ønsker. Uansett hvor mange ganger man drar tilbake.

Det var nydelig vær denne dagen, så vi gikk og ruslet på den koselige piren og kikket litt i butikker og på folkelivet. Fikk dratt innom en Forever 21 og plukket med meg litt, og så avsluttet vi med is på kaien. På vei tilbake kjørte vi langs kysten og så flotte hus mellom San Pedro og Rancho Palos Verdes.

Vi var også innom Redondo Beach og Manhattan Beach og besøkte pirene der. Redondo virket veldig slitt og litt småshabby. Kanskje finere der om sommeren. Både Dexter og Baywatch har spilt inn flere episoder på Redondo.

Manhattan var superfint med et lite akvarium helt ytterst. Der var også nydelige strender så langt øyet kunne se, og nett etter nett med sandvolleybaner. Vi fikk dessverre ikke utnyttet den fine stranden fordi temperaturen ikke helt tilsa sommer.

Videre fra Manhattan kjørte vi på jakt etter Pizza Hut – det er den beste pizzaen i USA! Vi fant mange på GPS’en, men det stod ingenting om det var restaurant eller kun takeaway. På tredje forsøk fant vi et sted med sitteplasser i Torrance. Supergod pizza og absolutt verdt stresset. Nothing beats the hut! Vi avsluttet dagen med en liten runde på Third Street Promenade, som er Santa Monica sitt shoppingområde, og dro tilbake til leiligheten og slappet av der 🙂