Vittoriosa, Marsaxlokk og Isle of MTV

Det fineste stedet på Malta var i mine øyne den lille havnebyen Vittoriosa. Sammen med Senglea og Cospicua utgjør de den såkalte Three Cities – tre knøttsmå byer som  ligger veldig tett. Her var en kjempekoselig promenade med kafeer og restauranter. I tillegg til en liten gamleby med smale gater. Veldig rolig, og lite som skjedde her, men utrolig fint. Dette er også stedet der de store yachtene har ankret opp. Litt St. Tropez-feeling å gå og se på de enorme båtene.

Vi betalte 6 euro hver for en humpete halvtime på happy train. En grei måte å få se de tre byene på, men også en runde som er fullt mulig å gå, og som jeg da tror man ville fått mye bedre utbytte av.

Vi brukte hop-on hop-off billetten denne dagen og første stopp vi valgte å hoppe av på var altså Vittoriosa. Kunne gjerne tenke meg å se denne koselige byen på kveldstid også. Skal visstnok være noen gode restauranter der! Man kan enkelt ta båt fra Valletta til Vittoriosa.

Malta har veldig stor arabisk påvirkning, det ser man både i bygningene og hører det på språket.

Lille sentrum i Vittoriosa – superlite med trange gater, små butikker og noen få restauranter.

Koselige trange gater. 

På enden av Vittoriosa ligger Fort Saint Angelo og vokter den lille byen. Her kan man betale for å gå inn, men uansett hva man velger så gir fortet flott utsikt over Vittoriosa.

Neste stopp var den lille fiskerlandsbyen Marsaxlokk. Kontrastene til Vittoriosa kunne ikke blitt større. Her føltes det mye “fattigere”, men var selvfølgelig artig med alle de fargerike fiskebåtene 🙂 Vi spiste lunsj ved vannkanten der, men helt ærlig så var det så vanvittig mange fluer over alt, og det stinket fisk, så hele opplevelsen ble litt ødelagt.

Koselig å spasere langs promenaden der og se på fiskebåtene, men kanskje ikke det beste stedet å ta lunsjen! Med mindre du elsker fisk…det er de visstnok veldig gode på!

Vi dro rett hjem for å dusje og kle oss om, før vi praiet en slags lokal busstaxi (alle betaler 2 euro hver, sjåførene roper hvilken retning de skal og stopper til de har fullt opp) til Valletta. Der var det nemlig duket for en GIGANTISK utendørs konsert kalt Isle of MTV.

Her begynte sperringene så her ble vi satt av. Helt lost, og ingen anelse hvilken retning vi skulle. Heldigvis var det mange mennesker vi kunne følge etter.

Konserten ble holdt på Fosos square – det var et gigantisk område med nærmere 50 000 mennesker!

Høydepunktet var jo selvfølgelig Chainsmokers!!

Når konserten var slutt klarte vi utrolig nok å finne en ledig taxi rett utenfor portene. Minuset var at han skulle ha 30 euro (i overkant mye for å kjøre noen km), men akkurat der og da var det så verdt det. Kjempegøy!

Gozo and Comino

Den beste dagen på Malta var heldagsturen til Gozo og Comino – to små øyer som hører til Malta og ligger et stykke utenfor med båt. Det aller beste var de herlige timene på soldekket på toppen av båten. Det var helt magisk!

Vi klarte å forhandle oss til en god pris på turer fra en av bodene nede i havnen (ca halv pris av det de kunne tilby på hotellet). Vi betalte da 45 euro for denne heldagsturen, en cruisetur rundt Sliema en annen dag og hop-on hop-off buss til en tredje dag.

På båten fikk vi sitteplass inne, men kunne velge og betale 10 euro ekstra for å få solseng på taket. Det var det ingen tvil om – så utrolig digg! Lite folk, sol i trynet og så utrolig herlig å være på sjøen igjen! Det finnes omtrent ikke bedre sted på en varm sommerdag.

Det tok ca. 2 timer å komme seg til Gozo, den største øyen.

Inkludert i turen var en busstur fra havnen til hovedstaden på Gozo – Victoria. Her fikk vi kun en time, og det var altfor lite. Derfor ble det dessverre litt stress. Der var et koselig torg, en stor borg, butikker og en fin park. Fordi vi ville se alt så endte vi egentlig med å bruke 10 minutt på hvert sted og ikke få med oss noe som helst. Så det var litt mislykket. Men om du har litt lenger tid her så er det nok koselig å rusle rundt og ta seg en lunsj/middag rundt torget.

Vi fikk løpt opp til borgen og tatt noen bilder før vi måtte løpe tilbake til bussen 🙂

Ingen mat var inkludert (bare drikke), og på grunn av tidspresset så fikk vi heller ikke kjøpt oss noe på Gozo. Det var derfor to skrubbsultne jenter som ankom Comino, og angrep alt de hadde i snackbarene der. Vannmelon, jordbær, smoothies og chips. Det ble dagens eneste måltid før middag om kvelden, og turen varte i 8 timer! Så anbefaler å pakke med noe i sekken.

Det er ikke annet å si enn at bittelille Comino var nydelig! Krystallklart vann, faktisk det klareste vannet jeg noengang har sett tror jeg. Men for å finne det måtte man gå ned på andre siden der det ikke var noen mennesker. For på stranden var det totalt OVERBEFOLKET. På et klaustrofobisk nivå. Det er tydelig at det mangler strender på Malta, for her var alle! Det føltes rett og slett ut som et eneste stort svømmebasseng. Litt samme feelingen som jeg fikk på “the beach” i Thailand. Så absolutt ikke et sted jeg ville tilbragt en hel dag, uansett hvor fint det var.

Vi måtte jo selvfølgelig teste badevannet 🙂

På andre siden var det ingen strand, men til gjengjeld så var vannet utrolig mye klarere:)

Alt i alt en herlig dag på Malta 🙂 Vi avsluttet med middag på Trattoria Cardini (med vått hår og ingen sminke:)) – her kan jeg virkelig anbefale peppersteiken!

New destination: Malta

Hei bloggen! Jammen er det lenge siden sist 🙂 Foruten jobb og trening så er det lite å skrive om fra Trondheim, men jeg har hatt noen herlige ferieturer i sommer som jeg gjerne vil dere med dere! For å reise billigst mulig til Kypros, så fant jeg billetter via Malta. Og enda bedre: Andrea møtte meg der før vi dro sammen til Kypros etterpå. Malta var en ny destinasjon for meg – en koselig liten øy i Middelhavet, ikke så altfor langt fra Italia. Det ble en slitsom reise – Trondheim – London – Malta med veldig mye forsinkelser. Etter et døgn på fly og flyplasser ankom jeg endelig Malta. Der var minibanken i ustand, og jeg ble sittende nesten 2 timer på flyplassen før jeg endelig klarte å finne en taxisjåfør som godtok å stoppe ved en minibank på veien (kan være smart å ha med seg litt euro hit, for det meste går i cash på denne øya). Hvis noen lurer så betalte jeg ca. 20 euro for taxituren til Sliema som tok rundt 15-20 minutter. Det var også mulig med buss/shuttles, men ingen tok kort.

Bare en liten time etter meg så landet Andrea fra Kypros, og kom til hotellet. Vi bodde på Park Hotel som vi fant ut hadde en veldig god beliggenhet. Nær sjøen, kort vei til St. Julians, alle båt- og bussattraksjonene og den shoppingen som var der. Men man drar ikke til Malta for å shoppe, det er sikkert. På hele turen så kjøpte jeg en liten genser, det var det! Hotellet var helt greit (ganske luksus for meg som er vant til hosteller og coachsurfing), bra aircondition, et lite treningssenter i kjelleren og et koselig basseng på taket. Frokosten var ikke inkludert i prisen vi betalte, men det så ut som utvalget der var bra. Minuset var at hotellpersonalet var veldig lite serviceinnstilte, og at det ikke var noe wifi andre steder enn i resepsjonen. Men jeg hadde absolutt bodd der igjen altså 🙂

Vi hadde fem dager på Malta, og de utnyttet vi virkelig til det fulle når det kom til å se mest mulig! Det ble en skikkelig travel (og slitt slitsom) miniuke. På grunn av søvnmangel ble første dagen tilbragt rolig i Sliema. Vi gikk tur langs promenaden, utforsket området vi bodde i, og shoppet litt mat til rommet. Vi avsluttet med pizza på en havnerestaurant før vi dro tilbake til rommet og slappet av – hadde mye å catche opp etter ikke å ha sett hverandre på et år!

Surfside er en koselig restaurant i Sliema, med bademuligheter på dagen, og et fint sted å se solnedgangen på kvelden. Anbefaler heller en drink enn middag her, da maten ikke var sykt imponerende. På Malta er det veldig lite strender, mest klipper som folk soler seg på og bader fra. Et stort minus i mine øyne som elsker strandlivet. Det minner meg litt om Napoli i Italia om noen har vært der.

Fin solnedgang fra Surfside.

Fra Sliema til St. Julians var det ca 2.5 km å gå. Vi var heldig som fikk hetebølge når vi var på Malta så vi kunne kose oss i 40 varmegrader. Andrea er ikke like glad i varmen som meg, så det ble ikke noe særlig soling/tanning på disse dagene. Men allikevel utrolig herlig å bare kunne gå med tærne ute og senkede skuldre og kjenner på varmen. Love it! Heldigvis fikk jeg ta igjen solingen på Kypros en uke senere 🙂

Promenaden fra Sliema til St. Julians er veldig fin – også et supert sted å jogge hvis temperaturen hadde vært noen få grader lavere. 40 celsius og stekende sol blir litt for varmt for jogging. Anbefales absolutt å gå den! Artig å se hvilke krinkler og kroker folk fant til å sole seg og bade.

Den eneste stranden vi så var St. Georges bay i Paceville (partyområdet), og den var skikkelig CROWDED. Tydelig at den var superpopulær!

Rett bak stranden ligger Malta’s barer og nattklubber på rekke og rad. Mesteparten av dagene var vi så slitne etter dagens lange utflykter at vi endte med å spise på nærmeste restaurant til hotellet med vått hår og uten sminke, for så å kollapse i sengen. Men vi utforsket nattelivet en kveld, og det var overraskende gøy! Spesielt når vi fant en cubansk salsbar der alle var RÅFLINKE til å danse. Møtte en hel gjeng fra Nederland som vi tilbragte kvelden med. Superkoselige folk, og utrolig flinke til å danse! Generelt så er det mange hyggelige mennesker på Malta, og det føles trygt å gå i gatene som jente.

Kjempekoselig restaurant på stranden i Paceville! Vi fikk dessverre aldri testet den, men kan tenke meg dette er et perfekt sted å ta med seg kjæresten på, for den som har det 🙂

Jeg tenkte å dele opp utfluktene våre i litt flere innlegg sånn at det ikke blir altfor langt 🙂 Stay tuned!