Frustrasjon

Nå vet jeg hvordan dere har det, dere som har ekstreme allergier eller intoleranser mot ulike matvarer. Dere som har cøliaki og som plutselig og uvitende får i dere gluten. De hersens tarmene. Nå er jeg så lei.

Etter at jeg kom hjem fra skoleturen til Miami hadde jeg så mye inspirasjon og positivitet med meg at jeg tenkte at dette måtte jo bli bra. Men ting går virkelig ikke alltid som planlagt. Den første uken lå jeg strekk ut på sofaen uten noen som helst energi. Så jeg bestemte meg for å hive meg på quick fix programmet til Silje Mariela mandagen etter 17. mai. Det skulle vare fire uker så jeg skulle være i bedre shape til bryllupet til Monica og Terje (det ble noen kilo ekstra i Miami:()

For en person som ikke er spesielt glad i kjøtt/fisk (spiser det en gang til dagen fordi jeg vet det er gode proteiner) så var det hardt å skulle spise det i 3-4 måltider per dag. Jeg fikk bytte ut ett måltid med cottage cheese, men de andre tre hadde kjøtt. Kjøtt til frokost, lunsj og middag. Dørstokkmila var lang fra uken før (har aldri noengang hatt så lite energi, hva skjedde liksom, jetlag?!), men jeg kom meg på trening mandag, tirsdag og onsdag såvidt. Onsdag kveld begynte jeg å føle meg dårlig – kvalm og ekkel, la meg tidlig. Dro på jobb dagen etter med matboksen min bestående av kjøtt, egg og grønnsker som jeg skulle ha til frokost, ikke helt i form. Maten vokste i munnen på meg, og etter ca. en fjerdeldel måtte jeg gi meg og kaste resten. Noen timer senere kom alt opp igjen, og jeg måtte dra hjem fra jobb. Trodde det var fordi kroppen ikke var vant til så mye kjøtt, at den måtte tilpasse seg.

Men fredagen var jeg helt elendig, spiste ingenting, lå i koma på sofaen. Var borte fra jobb for første gang i hele mitt liv. Men jeg måtte på samling i Oslo så jeg presset i meg noen tabletter og kom meg på flyet på kvelden (hadde det vært fra andre steder enn Stord så hadde det aldri gått bra). Lørdag var den verste dagen så langt da jeg spiste igjen – cottage cheese. Alt kom ut igjen og jeg lå og vred meg i hotellsengen hele dagen. Det var på det punktet at uansett hva jeg spiste så kom det ut igjen, inkludert omega 3 tabletter, og til og med tyggis. Så jeg spiste ingenting fra lørdags morgen til fettforbrenningsdagen på søndagen.

Var veldig sliten, men kom meg på samling og rørte absolutt ingenting av mat på søndagen. Formiddagen gikk greit, mot ettermiddagen fikk jeg litt mer vondt i magen. Mamma hentet meg på flyplassen og jeg kom meg hjem. Mandagen dro jeg på jobb uten å spise noe. Problemet er at jeg blir jo sulten! Så rundt lunsjtider på mandagen prøvde jeg meg på en shake. Men neida, da var det i gang igjen. Mandagen er vel en av de verste dagene jeg noengang har hatt. Var på badet absolutt hele natten, kunne ikke forlate toalettet.

Tirsdagen dro jeg til legen. Fikk konstantert veldig lavt blodtrykk og stort væsketap. Det lave blodtrykket forklarer jo hvorfor jeg har null energi. Treningsforbud. Fikk antibiotika for infeksiøs gastroenteritt, mest sannsynlig en eller annen bakterie i tarmen, og tarmtottene var helt ødelagte. Tok masse prøver som jeg venter på svar på. Fikk beskjed om å holde meg unna all mat utenom hveteboller (for å få sukker), den myke delen på loffen, myk focaccia (for å få salt), saltstenger, ritzkjeks, chips og kokt hvit ris. Snakk om sunt og balansert kosthold! Jeg fikk angst! Jeg spiser jo stort sett bare karbohydrater gjennom grønnsaker, frukt og bær til vanlig. Litt havregryn.

Men jeg måtte jo prøve. Legen vet best? Tirsdagen spiste jeg hveteboller og focaccia, og drakk farris. Og utrolig nok så gikk det bra. Fortsatte med det samme i går, men jeg føler meg jo helt dritt når jeg spiser sånn mat, så i går kveld prøvde jeg meg på noen få jordbær og da var jeg helt ødelagt igjen. Oppholdt meg på badet i hele natt.

Er det noen som har opplevd dette før? Jeg må si at jeg er helt lost – hvor lenge må jeg leve på loff? Når man tror man er bra, hvor lenge må man vente før man kan begynne å spise andre ting igjen? Jeg blir gal av å ikke få trene, og ikke få spise den maten jeg er vant til. Jeg vil ha tilbake kroppen min! Når du blir tvunget til å spise noe (samme om det er boller) så er det jammen ikke godt lenger.

I tillegg er det jo selvfølgelig bare litt over en uke igjen til eksamen, vanskelig å konsentrere seg om å lese når formen er sånn. Men jeg prøver hardt.

Grunnen til at jeg skriver dette innlegget er ikke bare for å klage, men jeg lurer på om det er noen av dere som har opplevd det samme, og som vet hvor lang tid det tar før man blir bra og kan spise normalt igjen? Nå er det 8 dager, og jeg er såååå lei 🙂

Ellers ønsker jeg alle en fin frihelg, håper dere er friske og raske, og koser dere i det nydelige solskinnet 🙂 Jeg gleder meg til jeg kan spise proteinvaffel med cottage cheese og jordbær på toppen, og rocke på trening igjen!! 🙂 🙂

Sunnere pizzasnurrer

Nydelige grove, sunne, proteinrike pizzasnurrer til lunsj i helgen? Server med salat, og jeg skal love deg at de får bein å gå på 🙂

 

Ingredienser (18 stk):

250 g fullkornshvetemel

150 g havregryn

100 g finmalt speltmel

1 pakke tørrgjær

40 g vaniljeprotein (eller bakepro)

20 g fiberfin (kan sløyfes)

1 ss tørket oregano

1 ss tørket basilikum

1 ts salt

2 egg

150 g mager kesam

3 dl styrk (eller annen melk . Bruker du vann mister du en del proteiner, men det går fint an)

 

400 g karbonadedeig

1,5 boks hermetiske tomater med oregano og basilikum

Salt og pepper

1 ss sukrin +

Litt stevia

Evt grønnsaker (paprika, gulrot etc)

200 g revet ost

 

Fremgangsmåte: 

Bland alle de tørre ingrediensene.

Ha i urter.

Bland inn egg og kesam.

Varm opp melken og rør den inn til en fuktig deig.

Hev deigen rundt en time..min hevet lenger fordi jeg var på trening i mellomtiden.

Mens deigen hever kan du jo steke karbonadedeig og lage kjøttsaus. Stek karbonadedeig med salt, pepper, oregano og basilikum og ha over hermetiske tomater. Ha på litt mer krydder og rør inn sukrin, evt. litt stevia. Smak til 🙂 Stek grønnsaker med karbonadedeig om du vil ha det sammen med.

La kjøttsausen avkjøle seg.

Kjevle deigen ut til en avlang fasong.

Smør kjøttsausen jevnt utover og strø over 100 g revet ost.

Rull den sammen og del opp i emner som er 2 cm tykke.

Fordel på brett og sett til heving i 30 minutter. Dryss over litt ost på hver bolle – fordel de siste 100 g med ost på alle 18, og stek ved 220 grader i ca. 10 minutter.

Jeg glemte dessverre å ta bilde av de nystekte bollene..får se om jeg får lagt det inn neste gang jeg lager de…jepp det blir definitvt en neste gang! 🙂 Perfekt helgekos, og med 190 kcal og 14 g protein i hver bolle så får man et fullverdig måltid med to stk og salat 🙂 Bon appetit 🙂

 

Livstegn

Hei dere!

Og beklager så mye at jeg ikke har gitt fra meg noe som helst livstegn fra bloggen siden før jeg reiste fra Florida. Jeg hadde store planer om å blogge daglig, men etter en uke med pc uten nettilgang og lange dager på skolen så måtte jeg dessverre bare gi opp hele bloggen. Det var ikke mer tid igjen på slutten av dagen til å ta med seg pcen på nettkafe. Men jeg har hatt fem helt fantastiske uker med utrolig inspirerende mennesker. Masse ny kunnskap er på plass, og jeg gleder meg til å få satt det ut i prakis. Men først må jeg bestå eksamen som er i starten av juni. Det er bare noen få uker til, og det er utrolig mye som skal læres før den tid, så jeg må si at jeg er ganske bekymret for den.

Jeg har ikke helt bestemt meg for hva som kommer til å skje videre med bloggen, om jeg kommer til å fortsette, eller om jeg skal legge den ned. Men jeg holder dere oppdatert 🙂 Ha en fin uke 🙂 klem