Old town Valletta

Siste dagen på Malta tilbragte vi i gamlebyen i hovedstaden  Valletta. Dessverre var det helligdag den dagen så alt av butikker og shopping var stengt. Vi fikk allikevel med oss veldig mye kultur og gamle bygninger 🙂 Vi startet med et lite harbour-cruise i havnen rundt Sliema og Vittoriosa, før vi tok båten over til Valletta. Noen få minutters gåtur og så var vi midt i gamlebyen.

Valletta er innrammet av en slags mur som beskytter byen. Den ble laget på 1500-tallet. Byen har mange palass, kirker og museum. Hovedgaten Republic street har butikker, restauranter og kafeer, i tillegg til mange flotte bygg.

Nydelig sted med utsikt til 3 cities. Klokken 12 hver dag kan du få med deg kanonutskytingen.

Valletta Waterfront er en koselig liten promenade med restauranter rett ved sjøen. Den ligger akkurat der som alle cruisebåtene stopper. Vi koste oss med lunsj ved vannkanten og kikket på alle turistene som kom på og av båten.

Siste kvelden avsluttet vi med party i Paceville. Det ble en artig kveld når vi traff en gjeng fra Nederland som vi danset salsa med på et kubansk utested 🙂

Alt i alt så var Malta en veldig koselig liten øy med hyggelige mennesker 🙂 Men det er fremdeles Kypros som er mitt sted <3