Ny jobb igjen

Da har Paddys Bar stengt for sesongen så da måtte jeg igjen finne ny jobb. Har begynt å sende CV-er og søke på “skikkelige” jobber i Larnaka, Nicosia og Limassol, men det tar tid og har allerede fått en del avslag så må ha penger og tidsfordriv i mellomtiden.

Hadde to fridager etter at jeg sluttet på Paddys, det var deilig etter en måned uten fri 😉 Så gikk jeg rundt fredag kveld og spurte etter jobber. Fikk flere tilbud. Bar/servitør på Ambassaden, servitør på Pirates, bar på Gray Stone, bar på Valentinos restaurant, servitør på Soho Nattklubb eller bartender på Carwash.

Etter å ha spurt folk jeg kjenner om hva som var det beste valget med hensyn til trivsel og kypriotiske sjefer så falt valget på Carwash. Jeg begynte som bartender der i går. Arbeidstid 1 til 5 og 30 euro for fire timer. Det er den beste lønnen jeg noengang har hatt på Kypros! 😉 I tillegg kjenner jeg flere av de som jobber der og sjefen er super. Ble kastet rett ut i det, fikk min egen bar og ett minutts gjennomgang av hvor ting var før folk begynte å komme. Meny har du ikke så man må lage det folk spør om med de ingrediensene man har. Var en travel kveld, og tiden gikk fort. Eneste som er negativt er at musikken er sinnsykt høy så man har skikkelig dotter i ørene når man kommer ut derfra. Søndager har jeg fri, vet ikke hvordan resten av uken blir, det blir roligere og roligere her så vi får se. Håper jeg har valgt riktig!! Working at the Carwash baby…waowao…;)

Larnaka, Nicosia eller Limassol?

Nå begynner det snart å bli på tide å tenke på å søke en jobb som er relevant for utdannelsen min. Problemet er at jeg klarer ikke å velge mellom Larnaka, Nicosia og Limassol når det kommer til hvor jeg vil bo.

Larnaka er en fantastisk by som jeg liker veldig godt. Strandpromenaden med alle de flotte kafeene er nydelig, og de har alle butikker og ting man trenger. Problemet her er at jeg ikke tror at jobbmulighetene er så store dersom man ikke snakker gresk..det er heller ikke lang vei til verken Ayia Napa eller Nicosia der jeg kjenner folk..

Nicosia har jeg bodd to år i..og liker godt byen når det ikke er sommer. Det er midt i landet så det er ingen sjø…og det er noe jeg savnet veldig! Det positive er at det er hovedstaden..alt finnes der..og jeg har noen venner derfra fra når jeg studerte der.

Limassol er byen med de største mulighetene som jeg har minst lyst å flytte til..det er store muligheter for at dette er fordi at jeg ikke kjenner denne byen på samme måte som de andre to. Det er på vestsiden av Kypros og er den store shippingbyen på Kypros. Det er her de norske firmaene har etablert seg, og byen er mer internasjonal enn Nicosia.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre…er det noen som har noen tips?? 🙂

Paddy’s

Da har jeg bestemt meg for å ta jobben på Paddys Irish Bar i Ayia Napa. Det var det beste alternativet med tanke på arbeidstider og lønn..tror og håper jeg 😉

Etter tre dager her så kan jeg hvertfall si at både sjefene og de andre som jobber her er veldig koselige. Jeg jobber dag to dager per uke (12.30 til 21.30) og kveld fire dager per uke (20.00 til 03.00), og så har vi fri fast en dag per uke (er hvertfall det som er sagt). Betaling er også fast hver mandag så arbeidsforholdene virker greie selv om lønnen ikke er mer enn litt over 3 euro per time. Det eneste som er kjipt er at irske folk ikke gir tips!! Alle tar tilbake 50 cent, sånn var det ikke på Norway Pub! Så det blir litt mindre penger å leve på, men det er fremdeles sol så er det verdt det for å slippe unna regnet i Norge 😉

Jeg hadde lyst å finne et nytt sted å bo..koster bare mellom 200 og 300 euro for en leilighet eller studio alene nå siden høysesongen er over, men det blir allikevel for dyrt med min lønn, så jeg får være roommate med Arti i to måneder til…

Håper alle har det bra! 😉 Klem Lisa