Luksusmiddag og fullkropssøkt

Lisa Skram Haktorson. Sprek sak om dietter og trening. Lisa er utdannet kostholdsveileder og jobber som personlig trener. I bakgrunnen på et av bildene gjør Emil Furseth armhevinger mm. 
Hjemme lager hun lompepizza av karbonadekjøttdeig og tomatsaus laget fra grunnen. Grønnsaker, ost og salat. Lavt på karbo og rikt på proteiner

Bilde tatt av Jan M Lillebø, BT

God morgen alle sammen! Og tusen hjertelig takk for alle gode kommentarer på avisoppslaget! Dere er fantatiske 🙂 <3 Jeg har faktisk ikke fått en eneste negativ kommentar, alt har vært utelukkende positivt! Veldig gøy! 🙂 Og jeg håper jeg fikk frem budskapet – at kortsiktige dietter ikke er den beste løsningen for en varig vektreduksjon! 🙂

I går koste jeg meg med en skikkelig luksusmiddag! Mac & cheese! 🙂 Jeg kokte opp ca.100 g fullkornsmakaroni og stekte to kyllingfileter. Delte opp en god mengde grønnsaker og woket dem i en stekepanne. I en annen gryte smeltet jeg 120 g philadelphiaost light med 1.5 dl lett matfløte (Vita hjertego) og 50 g revet ost. Krydret med pepper, salt, kajennepepper og masse paprikakrydder. Rørte deretter makaronien inn. Dette holder til to middager 🙂 Og om du er like glad i mac&cheese som meg så kommer du til å elske det! 🙂 Snakk om luksusmiddag! 🙂  

Ellers hadde jeg siste styrkeøkt for denne uken i går. Det er den beste styrkeøkten jeg har hatt på lenge, følte god kontakt med musklene og hadde mye energi! 🙂 God følelse! Det ble en fullkroppsøkt med følgende øvelser:

  • knebøy 3 sett på 8 reps og 1 sett på 10
  • benkpress 3 sett på 6 reps og 1 sett på 10
  • chins 3 sett på 3 repetisjoner og 1 sett nedtrekk på 10 reps
  • militærpress 3 sett på 8 reps og 1 sett på 10
  • sittende roing 2 sett på 12 reps
  • ab rollout 3 sett på 8 reps
  • dips 1 sett på 6 reps og 2 sett på 10 reps
  • rygghev 3 sett på 10 reps

Brukte ca. 1 time på denne økten, og det kjennes veldig bra selv om jeg har et stykke igjen til jeg kan løfte samme vekter som jeg gjorde i høst. Burde egentlig bli litt bedre på å ta bilder på trening, det glemmer jeg alltid ut. Har dessverre ingen privat fotograf sånn som mange andre bloggere 🙂 

I dag står løpeøkt på planen før jeg skal ut og spise med Renate og Trude! Gleder meg til det 🙂 

 

Jeg er i BT

Hei dere, og god fredag! 🙂 I dag kom oppslaget jeg nevnte tidligere i uken i BT! Pinlig å se seg selv i avisen 🙂 Men det er en viktig sak å snakke om! Dietter og kosthold i forhold til vektreduksjon. Slankeindustrien er en av de største milliardindustriene i verden, aldri har vi brukt mer penger på dietter, kosttilskudd og slankeprodukter. For alle ønsker jo å finne den magiske pillen som gjør at man våkner 10 kg lettere neste morgen. Sant?! 

Dessverre er det ikke så enkelt. Det er nesten 6 år siden jeg startet min vektnedgang på Easylife. Veldig mye i livet mitt har blitt bedre etter det, men hadde jeg fått gjøre det om igjen med den kunnskapen jeg sitter med i dag, så hadde jeg gått til en PT eller ernæringsfysiolog og fått meg en kostplan i stedet. Da hadde jeg kanskje klart å unngå å gå opp igjen halvparten av kiloene. Og få redusert muskelmassen og forbrenningen. For det er ingen tvil om at mat er den aller beste måten å gå ned i vekt på. Rene råvarer som kjøtt, fisk, fugl, egg, melkeprodukter, nøtter, olje, grønnsaker, frukt, bær, ris og havregryn. For å ta noe. En tilpasset kostplan i forhold til din forbrenning kombinert med trening vil hjelpe deg til å redusere fettprosent og øke muskelmasse. Akkurat det du vil når du skal ned i vekt. Økt muskelmasse betyr høyere forbrenning. Ergo, du kan spise mer mat uten å legge på deg! Det er vel akkurat det vi vil?! 🙂  

Etter en lite time på treningssenteret der jeg måtte trene ulike øvelser, hadde jeg fotografen med meg hjem i leiligheten. Da fikk han smake på havrelompepizza 🙂 Tror det falt godt i smak..han spiste hvertfall opp alt 🙂 

Jeg vet ikke om dere klarer å lese teksten her, har prøvd så godt jeg kan å ta bilder fra avisen. Fikk beskjed at den skulle ligge på nett, men finner den ikke, så om dere er veldig interessert så løp og kjøp BT! Hehe 🙂 Skal gi en lyd om den dukker opp på nett!

Ønsker alle sammen en nydelig helg, solen skinner, og det er ikke hverdagskost på denne øyen! Nyt det! 🙂 Jeg har gjennomført ukens siste styrkeøkt i dag, og har en løpeøkt igjen som må gjøres i morgen 🙂 

 

Lunsjtips og styrketrening

Tenkte bare jeg ville dele lunsjen min med dere 🙂 I dag ble det salat av to kokte egg, isbergsalat, spinat, agurk, plommetomater og grønt eple. Sammen med salaten hadde jeg to speltlomper med et dryss ost inni som jeg hadde stekt i tørr panne. Litt som quesadilla. Enkelt, og veldig godt! 🙂 Holdt meg mett i mange timer 🙂 

Ellers kjørte jeg en god ryggøkt i dag – effektiv økt på 40 minutter:

  • Chins med strikk 3×3 og 2×5
  • Nedtrekk 4×10
  • Fronthev 3×12
  • Sittende roing 3×6
  • T-bar row 2×12
  • Sittende sidehev med manualer 2×15
  • Bicepscurl i kabel 2 droppsett

Da hadde jeg også tid til en intervalløkt. Varmet opp i 10 minutter før jeg kjørte 6 drag på 2 minutter. Avsluttet med 10 minutter lett jogg. Merker at jeg allerede savner løpingen litt. Det var liksom så enkelt…i forhold til all planleggingen med styrketreningen. Men det blir nok mer moro når jeg får tilbake litt av styrken jeg har mistet 🙂 

Ellers har dagen vært full i PT-timer så jeg har vært på treningssenteret hele dagen! 🙂 

 

Hvordan endre dine vaner

Jeg får stadig spørsmål om hva som skal til for å gå ned i vekt, eller hva som skal til for å bli litt sunnere. Det hele er egentlig ganske enkelt. Mennesker er vanedyr. Vi har alle tillagt oss spesielle vaner som vi følger. Disse vanene bestemmer hvem vi er fordi de avgjør hvilke valg vi tar i hverdagen. Er du en person som spiser frokost, eller en person som skipper den? Er du en person som spiser kyllingsalat til lunsj, eller kjøper du hot dog og bollepakke på bensinstasjonen? Tar du en frukt til mellommåltid, eller tar du et kakestykke? Her er vi alle ulike, men det er disse vanene som definerer hvem vi er, og også til en viss grad hvordan kroppen vår ser ut. 

På bildene ser du bilder av maten jeg spiser alle mest av. Jeg elsker melkeprodukter, så jeg bruker mye cottage cheese og kesam. Havregryn spiser jeg hver dag, det samme med frukt og grønnsaker. Når det kommer til kjøtt så er jeg litt lei for tiden, men det jeg til vanlig spiser er kylling, karbonadedeig, kyllingpålegg og laks. Lørdagen er fridag, da spiser jeg stort sett sunn frokost og lunsj, men unner meg gjerne godis på kvelden 🙂 Dette har blitt en vane for meg!

Om du har ønsker om å endre deg så må du bli bevisst vanene dine, og endre de. Ønsker du å bli sprekere, sterkere eller raskere, må kostholdet ditt reflektere målet ditt gjennom de valgene du tar. Start med dette:

  • Finn ut hva du pleier å spise/drikke og når. Da vil det bli enklere å finne ut hva du burde endre. Skriv ned alt du spiser i løpet av tre dager. Vær nøyaktig, og ta med alt. Du lurer bare deg selv ved å ikke være ærlig. Skriv ned tidpunkt, hva du spiser og hvor mye.  
  • Finn ut hvorfor du spiser akkurat det du spiser. Hvorfor spiste du den maten? Var det fordi du var sulten, tørst eller fysen? Kjedespiste du, eller brukte du maten som belønning eller straff?
  • Finn en dårlig vane du ønsker å erstatte med en god vane. Etter at du har fokusert på å erstatte en gammel vane med en ny i 30 dager så blir den rutine. Har du flere ting du ønsker å endre på? Ikke ta alt på en gang. Når en ny vane har blitt automatisk, kan du starte på en ny. Da vil du få de til!

Noen tips til gode endringer:

  • Hvis du alltid har søtsug på kvelden må du være flinkere med måltidene før middag. Spis en næringsrik frokost, og en god lunsj.  
  • Hvis du bare drikker kaffe og ikke vann så legg deg til den vanen at du alltid skal drikke et glass vann før kaffekoppen.
  • Småspiser du gjennom hele dagen så legger du inn to planlagte mellommåltider. Da får du kontroll over hva du putter i deg. 
  • Blir du kjapt sulten etter et måltid så spis mer fiber og proteiner.
  • Har du det så travelt at du ikke klarer å spise regelmessig så lag niste og ha med frukt/nøtter i vesken.

Innfør f.eks at du skal drikke mer vann, eller spise mer grønnsaker. Små endringer kan utgjøre store forskjeller! 🙂 Lykke til!

 

 

Bokstoff i vinter

Er det flere enn meg som er glade i å lese? Jeg ønsket meg flere bøker til jul, og fikk omtrent alle som stod på listen! 🙂 Det betyr at jeg har masse lesestoff utover vinteren. Tror jeg har mye spennende i vente!

Det er for det meste “fagbøker” eller bøker som handler om evner som selvhjelp, kroppen, styrketrening og mental trening. I tillegg er det noen selvbiografier – noe jeg er veldig glad i. Gleder meg til å lese Stordalen, Mandela, Reitan og Mick Jagger sine biografier 🙂

Bøker er så mye kjekkere enn internett. Omslaget, teksten på baksiden, følelsen av å bla om, side etter side. Jeg er gammeldags på den fronten, og foretrekker bøker over nettbrett. 

Jeg har akkurat begynt på biografien til Reitan – kommer med tilbakemelding på bøkene som er gode etter hvert 🙂 Målet er å lese hvertfall en bok per måned, forhåpentligvis flere 🙂 

Liker du å lese? Har du noen flere boktips til meg? 🙂
 

Goodbye LA

Åh som jeg savner LA allerede! Jeg kikker ut vinduet og det sludder. Ovnene står på max, og jeg fryser. Å være “hjemme” igjen er virkelig ikke “all its cracked up to be”. De som sier borte bra, men hjemme best, må virkelig være fornøyd med stedet de kaller hjemme. Jeg for min del, føler meg mye mer hjemme i LA enn på Stord, og det var som vanlig ikke noe moro å komme tilbake.

Før flyet gikk på torsdag så hadde vi et par timer til å kose oss downtown. Solen skinte, og vi utnyttet muligheten til å kunne gå med sommerklær for siste gang på lenge. 

Noen fine jordbær hadde tittet opp fra bakken…tidlige vårtegn i California 🙂 Deler noen bilder fra når vi koste oss i Fashion district downtown 🙂 

Før vi tok taxi til flyplassen hadde vi lunsj på en italiensk restaurant som het Valentino. Der flottet vi oss med gnocchi og spinatpasta i salviesaus, ossobuco med risotto og fruktsorbet. Fantastisk god mat, og god påfyll til den lange flyreisen. Vi spiste faktisk ingenting igjen før vi landet på Gardermoen. 

Flyreisen gikk greit – for første gang noensinne klarte vi å sove litt på flyet. Det var ikke så lenge, men alt er bedre enn ingenting! 🙂 Hadde også en hyggelig California-jente ved siden av oss. Herlig med jetstrømmene som gjør at det tar 1 time kortere å reise hjem 🙂 Selv om det ikke finnes noe kjedeligere enn å fly så er 9 timer og 15 minutter direkte til Gardermoen ikke noe å klage på. Norwegian sin dreamliner var helt super med tanke på beinplass, men det var merkelig å fly så langt uten at noe som helst var inkludert. Alt måtte kjøpes: mat, drikke, tepper, øreplugger. Ikke engang et vannglass fikk vi. Sånn er det vel på lavprisselskaper. Og helt greit om man sparer masse penger. 

Nå sitter jeg her og skjønner ikke helt meningen med hvorfor jeg skal være i Norge. Vi har hatt en fantastisk uke i LA, og det er en by jeg blir mer og mer glad i for hver gang jeg er der. Californierne er så hyggelige, høflige og imøtekommende. Man blir vant til å snakke hverandre opp, og det er til og med lov å skryte av seg selv. Jeg tror virkelig at man kan få bedre selvtillit av å bo i USA! Og mulighetene er uendelige. Hadde det bare vært litt enklere. Og litt billigere. For prisnivået i LA er om mulig enda høyere enn vårt. 

Tusen takk til mamma for en herlig ferie, og tusen takk til alle dere andre for støttende og gode kommentarer i forhold til maratonet jeg løp. Det var en fantastisk opplevelse! 🙂 19. februar 2017 går neste løp av stabelen i LA. Kanskje det er din tur da? 🙂 

 

Universal studios

Siste dagen i LA tilbragte vi i Hollywood og Universal Studios. Vi fikk se Hollywoodskiltet fra Hollywood & Highland mall – sist vi var der var det mørkt, og skiltet ikke opplyst. De holdt på å organisere til Oscar-utdelingen med oppbygging av telt og fasader. Gleder meg til å se det på TV 28. februar. Skulle gjerne vært i LA da 🙂 

Fra Hollywood tok vi tog til Universal studios – veldig greit med bare en stopp. Rett over gaten fra metrostasjonen stod en shuttle og ventet på å ta oss opp bakken til Universal studios.

Det er 21 år siden jeg var her sist, og jeg kjente meg ikke igjen i det hele tatt. Vi koste oss på studio tour og fikk se mange kjente scener fra ulike filmer. I tillegg var vi på et special effects show der vi fikk se en mann bli tent fyr på og brent levende (de slukket han heldigvis ut etter 20 sek), hvordan de får mennesker til å fly, hvordan de lager blod etc. Veldig gøy! Vi fikk også med oss Shrek 4D og jeg tok Mumi-rollercoasteren alene. Litt for høy fart for mamma 🙂 Den eneste nedturen denne dagen var at det begynte å regne. Etter studioturen plasket det ned. Og det fortsatte utover hele dagen. Vi måtte kle på oss alt vi hadde og kjøpe gule regncaper som vi hadde på oss resten av dagen. Tipper Universal Studios hadde vært enda bedre i solskinn!

 

Her ser dere fasaden av alle bygingene…på fremsiden ser det helt naturtro ut…på baksiden bare et byggeprosjekt…

På vei inn i King Kong sin verden…

Bilene som ble brukt i 2 fast 2 furious!

Scener fra Jurassic park!

Denne er brukt i mange filmer…plutselig fosser vannet ut av både vei og vinduer…kjempetøft 🙂

Westernscener – brukt i mange filmer med blant andre Clint Eastwood.

Haisommer!

Grinchen! 🙂

Psycho!

Motellet i Psycho-filmen.

War of the worlds med Tom Cruise…flystyrtscenen.

Et av høydepunktene var jo selvfølgelig Harry Potter-verdenen. Vi var inne i Hogsmeade, og innom de ulike butikkene der. I tillegg fikk vi omvisning i Hogwarts-slottet. Fantastisk for en Potter-fan! 🙂 Her skulle du vært du vært PER! 🙂

Vi avsluttet kvelden i City walk – en lang opplyst gate  full av restauranter og butikker. Skikkelig koselig på kveldstid, men litt ufyselig når det regner og er kaldt. Vi endte derfor opp med middag på Hard Rock cafe igjen 🙂 

Og det verste av alt…dette var “steamed vegetables” og kostet 5 dollar!!! Det betyr at de tjener 30 dollar per brokkoli – 270 kr! RÅTT! 🙂 

Alltid gøy i Hollywood, og denne onsdagen var virkelig minnerik! 🙂 

 

A day in Beverly Hills

Nest siste dagen vår tilbragte vi i nydelige Beverly Hills. Solen skinte fra skyfri himmel, og stekte på oss mens vi gikk gatelangs i Melrose – en av mine favorittgater i Beverly Hills. Her finner du det meste som ikke finnes andre steder. World wide leggings store..med tusenvis av ulike tightstyper, vintagebutikker, lysekronebutikker, og diverse andre spesialbutikker. Denne gaten er et must for litt annerledes shopping i LA 🙂 

Vi fant også Hollywood forever cemetery – en utrolig flott kirkegård der flere gamle "Hollywood-kjendiser" ligger begravd.

Videre har vi sett mange filmstudioer – Paramount, Fox studios og Universal studios. Gigantiske bygningskomplekser oppdelt i stages – der innspillene foregår. Kanskje jeg skal bytte karriere til å jobbe i filmindustrien. Hadde sikkert vært kjempegøy! 

Vi har virkelig noe å lære av de store supermarkedene! Fruktutvalget er helt fantastisk! Her finner du "kaker" i alle varianter av oppkuttet frukt! Man får virkelig lyst å spise sunt! 🙂 

Små lunsjbokser med ost, kjeks, epler og jordbær. Perfekt mellommåltid på tur:) 

I flere år har jeg ønsket meg sånne rulleskøyter! Hvite converserulleskøyter med rosa hjul – to per side er viktig (ikke fire etter hverandre under). De var så søte! Og jeg har så lyst å sånne! Men de var altfor tunge å dra med seg hjem! Trist å si farvel 🙁

Lunsjen hadde vi på magiske The Ivy. Dette stedet elsker jeg. Det er kjendisenes favoritttsted, og jeg skjønner hvorfor. Den lille terassen er dekket av blomster og trær, og det er fargerike rosebuketter plassert over alt. Om kvelden tennes tusenes av små fargede lys. Dette kunne lett blitt harry, men på The Ivy er det så gjennomført og koselig. Prisene er litt stive, og hele opplevelsen er bedre enn maten, men det er et fantastisk sted å besøke i Beverly Hills. 113 Robertson avenue for deg som har lyst å ta en tur neste gang du er i LA 🙂 Husk å booke bord…alltid fullt! De har den beste strawberry lemonaden jeg noengang har smakt!

Videre fra The Ivy dro vi til Farmer's market og the Grove – et annet koselig område i Beverly Hills. På Farmer's market fnner du mye ferdigmat der du kan sette deg ned og spise lunsj eller middag, i tillegg til kjøtt, frukt, kaker og godteri. 


The Grove er det mer eksklusive området vegg i vegg med Farmer's market. Ikke stedet å gå for billigshopping 🙂 

Vi kjøpte med oss hver vår kake fra Farmer's market og avsluttet kvelden i hotellsengen 🙂 Man blir sliten av all denne busstakingen. Det tar jo flere timer å komme seg fra A og til B og gjerne to-tre bussbytter. Den som hadde hatt penger til taxi! Dessverre så er taxi svindyrt her nede, 100 dollar bare for å kjøre i rundt 30 minutter. Da forsvinner pengene kjapt. Til gjengjeld koster bussen 1.25 og metroen 1.75. 

Nå holder vi på å pakke og skal dra hjem 🙁 Er absolutt ikke klar for det, og kunne gjerne tenkt meg å bli igjen her i LA. Jeg elsker virkelig denne byen, og føler meg hjemme her. Livet er så mye bedre med sol og varme, og menneskene er så åpne og hyggelige her. Man får virkelig bedre selvtillit! I tillegg er det store muligheter på treningsfronten – tenk å starte hver morgen med å løpe i Santa Monica stairs eller rollerblade på Venice. En tur i Landåsen i sludd og kuling blir liksom ikke helt det samme. Jeg håper det finnes muligheter for å komme seg ut i den store verden snart 🙂 

 

 

Relaxing on the beach

Lokaltid Los Angeles 23:00

Dagen etter maratonet var det bare en ting å gjøre – slappe av på stranden. Det passet derfor veldig bra at det  var 28 grader og strålende sol. Vi koste oss i folkehavet på stranden ved Santa Monica pier og nytte vannmelon og friske bringebær. Livet 🙂 Etterpå spaserte vi en runde på pieren og kikket på folkelivet før vi dro opp på 3rd street promenade og hoppet litt inn og ut av butikkene. 

Mamma fikk pedikyr i morsdagspresang så vi koste oss med det på ettermiddagen før vi bestemte oss for å dra tilbake til rommet og slappe av. Middagen ble ost, kjeks og frukt 🙂 Legger ved noen bilder fra det herlige livet på Santa Monica beach 🙂  

Felles treningsøkt på Santa Monica place…hadde beina vært litt bedre så skulle jeg joinet…artig! Felles trim i kjøpesenteret 🙂 

Fikk makroner i gave fra Victoria secret når jeg handlet der sist…ser kjempesøte ut, men ikke spesielt gode! I dag har vi vært i Beverly Hills og kost oss – poster senere:) Nærmer seg slutten på oppholdet her i LA..bare i morgen igjen så drar vi på torsdag…virkelig ikke klar for det 🙁  

Santa Monica stairs

Lokaltid Los Angeles 09:34

Jeg har lenge hatt lyst til å besøke Santa Monica stairs..stedet der kjendisene og andre LA-ere driver med trappetrening. Vi leide derfor sykkel og syklet boardwalken bort til vi kom til San Vincente boulevard, der vi måtte parkere syklene og gå resten av veien. Litt kronglete å komme frem, men vi fant veien til slutt. Mellom Pacific Palisades og Santa Monica på 4th and Adelaide drive var det to sett med trapper. De gamle og kjente tretrappene med 189 trinn, og de nyere sementtrappene med 196 trinn. Vi måtte selvfølgelig teste begge. God oppladning før maratonet 🙂 Utrolig mange folk som drev og løp opp og ned trappene. Vi gikk i kø! 

I tretrappene måtte du opprettholde et visst tempo fordi du hadde folk bak deg, mens i betongtrappene var det flere platåer mellom trappene så du kunne ta deg en pause om du trengte det. Supergod trening, og vi var shaky i lårene etter et par runder opp og ned. Her kulle jeg likt å kunne trene hver uke!! 🙂 SUPER trening!!! 🙂 🙂 

Yogatime på stranden mellom Santa Monica pier og Venice boardwalk..alt er mulig her 🙂 

Santa Monica pier 🙂 

Nå er vi på vei til Beverly Hills…skal lunsje på The Ivy…gleder meg 🙂