Happy news

Hei dere! Denne helgen har det skjedd mye! Fredag var jeg på jobbintervju på Lindas gym. Endte med at jeg gikk derfra med en logo t-skjorte og påmelding til crossfit-kurs dagen etter. Ting går fort i svingene:) Har i grunn ikke prøvd crossfit før så det var spennende. Utrolig hvor utslitt man kan bli på kort tid. Denne type trening er hvertfall superbra for fettforbrenningen 🙂 Gleder meg til å prøve litt mer! Spennende kurs med flinke Linda som instruktør. Den store nyheten er altså at  jeg skal begynne å jobbe som personlig trener og kostholdsveileder på Lindas gym!! 🙂 Det blir spennende, og jeg gleder meg til nye utfordringer 🙂 

Fredag etter jobb kjørte Fredrik og jeg i stor varebil til Haugesund for å plukke opp dette spisebordet (fra 1890) som jeg fant på Fretex. Har startet jobben med pussing, vasking og grunning i dag. Jeg elsker fasongen og stilen til bordet, men det må jo selvfølgelig bli hvitt! Finnes det verre ting enn å male?! Gleder meg virkelig ikke til de neste månedene med innflytning og oppussing…kommer til å gå rundt med maling i håret konstant. Beundrer de som maler på full tid!

Med et lag grunning. Har en del jobb igjen her som dere sikkert ser 🙂 

I ettermiddag har jeg vært på fjellet/skogen med Trude. Haha det er den verste turen ever…vi gikk oss totalt vill. Endte opp langt utenfor stien på en myr som ikke førte noe som helst sted. Vi gikk og gikk helt til vi fant ut at vi måtte snu og gå tilbake. Da var det sikkert gått en og en halv time. Gleden var stor når vi kom ned igjen og fant gule merker på trærne! Da prøvde vi på nytt, og på ca. 1,5 time til så hadde vi nådd toppen og kommet oss tilbake til bilen. Gjett om det var fantastisk å komme seg frem til slutt! Flott utsikt, men det blir nok ikke en tur vi kommer til å ta igjen med det første…selv om vi nå definitivt kan veien…haha! Og enda en ting..jeg har plukket 8 (!) hantikker av kroppen etter jeg kom tilbake..nå er jeg livredd for både klærne og sekken og har mest lyst å bare kaste alt…så ekle de små krypene!

Trude noterer at vi har vært innom fjellet…blir nok eneste gang våre navn står i den boken..haha 🙂 Ta en kikk i boken nesten gang du er der så får du deg kanskje en god latter:) 

I morgen starter nok en travel uke med avtaler med jobb, bank og megler, naprapatbesøk og en tur til tannlegen (:() Ny uke og nye måned i morgen folkens…det betyr selvfølgelig også nye muligheter! Grip dagen 🙂 

Konkurranse: vinn ny fresh treningstopp! :)

 

God morgen! Har du lyst på en ny treningstopp? 🙂 Treningen er alltid kjekkere med litt fresht treningstøy! Rosa topp fra Hummel, verdi 299,- Str S, men god stretch.

 

Alt du trenger å gjøre er:
1. Lik facebooksiden min HER
2. Lik innlegget
3. Del innlegget på din side

Kommenter gjerne at du har gjort det! 

 

PS: Hvis du ikke har facebook, så kan du linke til dette innlegget i eget blogginnlegg, og allikevel være med 🙂 

Hos naprapat

Jeg fikk en strekk i brystmuskelen i starten av året under en runde med benkpress. Det tok litt over to måneder før den gikk over. Etter det fikk jeg en strekk i armen, den husker jeg ikke hvordan skjedde. Det jeg ikke har koblet er at den kunne være relatert til strekken i brystet. Denne armen har plaget meg i nesten fem måneder nå, og det er spesielt vondt når den er utstrekt, både fremme, på siden og over hodet. Øvelser som skulderpress og sidehev er derfor helt håpløse. Samme når jeg skal bære ting med strak arm. Har liksom gått med en konstant bicepscurl når jeg skal bære noe. Haha. Legen sier bare at jeg trener for mye, og må holde meg i ro. Gleden var derfor stor når jeg fant ut at vi har en naprapat på Stord!

Hadde jeg kunnet velge utdannelse om igjen så hadde det blitt en master i mote, enten journalistikk, business, merchandising eller design, syns alt er spennende. Eller naprapat. Naprapater bruker ulike teknikker for å finne roten til det vonde. Massasje og spesifikk muskeltøying brukes for å senke muskelspenninger, og triggerpunkter behandles med pressur. I tillegg kan elektroterapi anvendes, og nåler. Naprapater behandler vonde rygger hodepine, nakkesmerter, muskelspenninger, isjias og idrettsskader, for å nevne noen. Mange større idrettsforeninger, fotballag og ishockeylag har ansatt en naprapat som behandler akutte skader på trening og kamper. Utdannelsen tar fire år, og kan tas i Sverige, Finland eller USA (Chicago).

Jeg har mye mer tro på naprapat enn lege når det kommer til muskelskader. Jeg fikk masse nåler kjørt inn i musklene til de vibrerte. Det blødde og jeg er helt blå på armen i dag. I tillegg trykket og trykket hun på senefestene, noe som gjorde utrolig vondt. Hun fant ikke roten til det vonde før helt mot slutten av timen. Prøvde å trykke oppover på hele armen, inn og ut med nåler. Men fikk det liksom ikke til å stemme. Så kom jeg på strekken i brystmuskelen. Når hun presset på muskelfestet til den muskelen holdt jeg nesten på å svime av. Det strålte ut i hele armen og jeg mistet følelsen i hånden, som ble iskald. Helt utrolig at jeg har gått rundt i fem måneder og trodd jeg hadde en strekk i arm/skulder når det bare er triggerpunkter fra brystmuskelen. Nå vet vi hvertfall hva som skal fikses. Så jeg skal gå fast en dag i uken fremover. Blir jo spennende å se om det er håp om noe bedring 🙂 Noen som har erfaring med naprapat?

Sunnere kanelsnurrer

Endelig en oppskrift på gode, saftige, rykende ferske kanelboller som et litt sunnere alternativ til de vanlige verstingene 🙂 Det finnes jo nesten ikke noe bedre enn kanelboller?!

 

Ingredienser 15 stk:

250 g fullkornshvetemel

150 g små havregryn

1 pakke tørrgjær for søte deiger

40 g vaniljeprotein (jeg brukte Chocolite french vanilla)

2 ss sukrin + (om du bruker vanlig sukrin må du ha mer)

2 rør stevia

3 egg

150 g mager vaniljekesam

2 dl vann

 

Vita hjertego smør

Kanel og sukrin

Sukrin gold

 

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene.

Rør deretter inn egg og kesam.

Bland inn vann til slutt, til du får en litt saftig deig. Sett den til heving en god time. Jeg hevet min i ca. 2 timer fordi jeg var på trening i mellomtiden.

Elt deigen på bordet med litt fullkornsmel, og finn fram et kjevle.

Kjevle deigen til en litt avlang fasong.

Smør på smør (evt. philadelphia eller kesam) og strø over godt med kanel og sukrin. Grov deig krever litt mer for å få god og saftig smak.

Trill deigen sammen til en pølse og del i emner på 2-3 cm 🙂

Sett på bakepapirkledd brett og strø over et lite dryss med sukrin gold. Sett bollene til heving en liten halvtime, og stek ved 220 grader i ca. 8 minutter.

Nyyyyyt 🙂 🙂

Ayia Napa recommendations

Her kommer et innlegg om mine favoritter i Ayia Napa. Veldig få hotell der har med treningssenter, så jeg melder meg alltid inn på et. Vanligvis er det New Famagusta som er helt godkjent, og som har Les Mills gruppetimer. Siden jeg sjelden går på gruppetimer, men trener mest på egen hånd så fant jeg i år ut at jeg ville prøve Overall magic fitness på toppen av hotel Kalypso. Kjempefint nytt treningsstudio med alt du trenger av vekter og cardioutstyr. Betalte 40 euro for 2 uker så det syns jeg absolutt ikke var ikke. Hyggelig personale og hyggelige kunder 🙂

Etter trening ble det av og til snack a jacks. Vet ikke om den med sjokolade finnes i Norge, men det burde den! Den med ost har vi, den er også god..smaker litt ostepop 🙂

Inngangen til treningssenteret 🙂

På cardiorommet har man utsikt på bassengområdet til Kalypso, hotellet jeg jobbet på i 2008.

Jeg fullførte knebøy chalenge hver eneste dag der nede 🙂 på 16 dagers ferie ble det 13 treningsøkter, og det er jeg godt fornøyd med. Søndager hadde senteret stengt, og da tok jeg treningsfri 🙂

Ellers kommer en motanbefaling.haha! Neet feet i gata…ikke ta pedikyr der! Det er tourist trap, og de gjør en elendig jobb! Neglelakken var så gammel at den var ikke tørket dagen etter en gang..måtte fjerne den og gjøre det på nytt selv. Ikke verdt 20 euro!

La Vinogusto er en vin- og alkoholbutikk som en av mine gode venninner Maria driver. Den ligger i samme gate som Grabbarna grus. Ta deg gjerne en tur dit om du ønsker en god flaske vin, champagne eller hva det skulle være. Hun har det meste! I tillegg vet hun masse om vin så hun kan hjelpe 🙂 Her sitter vi utenfor og smaker på en god rosevin 🙂

Og hvis dere drar på best buy supermarket så finner dere ferdigrensede granatepler i boks – 160 g og 250 g. Helt fantastisk…dagens lunsj på stranden 🙂

På Christatsos beach restaurant på Grecian Bay (Limanaki-havnen) har de utrolig god mat. Er du på stranden der så spis lunsj på Christatsos! Min favoritt er Tropicana salaten, men de har også kjempegode omeletter, halloumien er helt fantastisk der, og det samme er pitabrødene. Yummi!

Skikkelig god grillet halloumi…best there is! 🙂

På American Grill får jeg alltid god pepperstek…det beste kjøttet og en fantastisk sterk peppersaus..akkurat sånn jeg liker det!

Prøv den! 🙂

I år er det store hatteåret, så om du ønsker deg en hatt så finnes det i omtrent alle jallabutikkene. Lang kjole og hatt er en gjenganger..men nå er jo sommeren nesten over dessverre..

Så sant, så sant!

Det er mange strender å velge mellom på Kypros. I Ayia Napa er dette min absolutte favoritt: Grecian bay eller Limanaki. Der har jeg alltid gått, og kommer alltid til å gå. Nissi beach er også svært populær, og er mer kjent som partystranden med flere barer og drikkeleker. I tillegg har du en fin strand litt utenfor som heter Makronissos, i tillegg til Landa og Sandy Bay. Alle har finkornet sand, men noen steder kan det være litt steiner. I Fig tree bay/protaras finnes nok de aller beste strendene på Kypros 🙂

Alion beach hotel midt på Grecian bay..kjempefint hotell med fem stjerner 🙂 Sammen med Grecian Sands, Grecian Bay og Tasia Maris Oasis så er de noen av de fineste hotellene i Ayia Napa. Dessverre så står også prisen til standarden, så jeg har aldri hatt mulighet til å bo så fint. Det finnes en hel del greie trestjernes hotell til en ok penge. Man er jo så lite på rommet allikevel. Vi bodde på Napa Ace denne gangen, nyoppusset og greit rom, men vasking var ikke inkludert så det var litt stress. Rareste jeg har vært med på!

Luna Fair park…Marion og jeg pleier å ha en dag på tivoli. Det er kjempemorsomt! Da blir vi slengt rundt i de ulike karusellene og skriker og ler til stemmen forsvinner 🙂

I år va det også kommet 7D kino i Ayia Napa. Det var moro! Litt sånn en simulator. Setene bevegde seg, det kom noe greier og kilte oss på leggene, vi fikk luft blåst i nakken, lukt, vann etc.

Og så crepe med is da, nam! Jeg husker ikke hva dette stedet heter. men det er ved siden av Napa plaza midt i Makarios street. Det er en isbar som alltid har vært der, og de har tidenes beste crepes! Min var fylt med jordbær…får vann i munnen bare av å se på den 🙂 Andre som er gode på desserter er Fresh og Jello. I tillegg til Yogstar som har verdens beste yoghurtis såklart.

Når det kommer til restauranter så har jeg noen favoritter som overgår alt annet: Sage, Liquid og Quadro står høyt på listen, og utrolig nok så ligger alle i samme gate! Prøv peppersteik på Sage, risotto med kylling og grønnsaker på Quadro, og omtrent alt på menyen på Liquid. Inkludert dessert! Amazing! 🙂

På Yogstar kan du toppe yoghurtisen med granateplekjerner! Heaven 🙂

Den ene kvelden var jeg i Protaras og traff Trude og den skjønne familien hennes 🙂 Jeg anbefalte Guru fordi det er et så hyggelig sted, og vanligvis har de veldig gode drinker. Dessverre så ble vi kjempeskuffet over strawberry daiquirien som var altfor sterk. Vet ikke om de hadde en dårlig dag, eller om de har gjort endringer på menyen?

Når det kommer til uteplasser i Ayia Napa så er det mange å velge mellom. Vi går stort sett alltid der vi kjenner folk, så Senior Frogs og Carwash er en stor gjenganger. Var også litt på Pirates og Delirium. Starsky’s pleier vi også å være innom, men i år var det så tomt at det var ikke noe poeng. Alle var på Carwash. Ellers så er Pepper bar nede i Makarios street et fantastisk avbrekk fra alt stresset oppi partygaten. Der har de gode drinker, bra musikk og ingen plagsomme innkastere 🙂  

Hvis det er noe annet dere lurer på så er det bare til å spørre..tror jeg er ganske lommekjent etter hvert 🙂

 

 

Motivasjon

Det er ingen tvil om at motivasjon og mental trening er den aller viktigste delen for et bra kosthold og gode treningsrutiner. Har du motivasjonen så er du nesten i mål. Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som sliter med motivasjonen etter sommerferien? Åh som jeg savner tiden der jeg hadde full treningsmotivasjon hver eneste dag. Nå er det liksom slutt på årets beste sesong, og det er bare mørkere tider i møte. Har mest lyst å sove til neste vår 🙂 Haha, men det går jo ikke an! Så jeg legger ved noen gode tips til å opprettholde motivasjon..både til dere og for min egen del. Sammen må vi vel klare å komme oss tilbake til gode kosthold- og treningsrutiner?! 🙂

 

♥ Ikke sett deg for høye mål

Hvis du akkurat har begynt å trene så start forsiktig med 2, max 3 økter per uke. Jeg kan ikke få gjentatt dette nok: det er mye bedre å trene to ganger i uken over et helt år, enn å trene fem ganger i uken i en måned. Ikke sammenlign deg selv med andre, sammenlign deg selv med en tidligere utgave av deg selv. Sett realistiske mål, og øk antall økter etter hvert! Har du som mål å gå ned i vekt, opp i vekt, bygge muskler eller forbedre kondisjonen, så vær tålmodig. Det tar tid, men med gradvis progresjon så vil motivasjonen komme! 🙂 Om du har trent en god stund, så husk progresjon og variasjon! Det er viktig å øke/endre på noe underveis for å gi nytt stimuli til musklene, og for ikke å gå lei. Det er også god motivasjon å jobbe mot et spesifikt mål, f.eks å bli sterkere i knebøy, å løpe 10 km sammenhengende, eller å passe inn i en kjole.

♥ Tenk på følelsen du får etter å ha trent

Det frister som oftest utrolig lite å ta på seg skoene og komme seg ut, spesielt når det blåser og regner utenfor vinduet, men prøv heller å husk den utrolig deilige følelsen man får etterpå. Det er absolutt verdt det! Og husk at du aldri angrer på en treningsøkt, men at du stort sett alltid angrer når du dropper en planlagt økt. Er du ikke enig? Hopp i det! Ofte lurt å trene rett før eller rett etter jobb så du slipper å legge deg ned på sofaen og begynne å tenke…da er det ofte vanskelig å komme seg opp igjen!

♥ Du kommer i bedre form

Trening er ikke det samme som slanking. Det handler om veldig mye mer enn det. Er du ikke enig i at godfølelsen kommer etter en ferdig treningsøkt? Det er faktisk bevist at endorfiner (lykkehormoner) utløses etter en treningsøkt og gjør oss gladere! Gratis lykke! 🙂 Man holder seg i form, blir mer opplagt, får bedre energi og konsentrasjonsevne, og ikke minst, bedre humør! Det er så mye bedre enn å legge seg ned på sofaen og sove. Da ender man i grunn opp med å bli enda trøttere, og få enda mindre energi. Stol på meg, jeg har gjort det en uke nå. Jo lengre man gjør det, jo lengre blir dørstokkmilen. Derfor er det bare til å dra seg i gang. Gjør en avtale med en venninne eller noe sånn at du ikke kan skulke unna. I går avtalte jeg med en venninne fra Bergen at vi skulle sende treningsselfie til hverandre etter endt økt. Det hjalp på motivasjonen, da måtte jeg! 🙂 

♥ Finn en treningspartner

Hvis du har mulighet så tren sammen med en kompis eller en veninne. Dette savner jeg veldig, da det er mye enklere å pushe hverandre! Men det er også viktig at dere ikke blir avhengige av hverandre, sånn at dere dropper treningen hvis den ene ikke kan 🙂 Du klarer det selv også!! 🙂

 

♥ Legg en plan

Bruk en halvtime på søndagen til å planlegge innkjøp og treningsøkter for kommende uke. Det er mye enklere å gjennomføre hvis du har en plan. If you fail to plan, you plan to fail, er det et uttrykk som heter. Det stemmer faktisk ganske bra. Planlegging er viktig! 

♥ Finn din treningsmetode 

Dette er ekstremt viktig! Gjør det DU liker! Om det er styrketrening, løping, dansing, fjelltur eller hva som helst, så er det helt greit! Det er mye å velge i, og hvis du finner det du liker best så kommer du også til å klare å opprettholde motivasjonen til å fortsette med det 🙂 Prøv deg frem, og finn det som passer deg best! 🙂 Jeg liker veldig godt styrketrening, men i det siste har motivasjonen min dalt veldig på dette området, så nå tenkte jeg at jeg bare skulle koble helt ut og løpe noen uker. Forhåpentligvis kommer motivasjonen til vektene tilbake etter hvert 🙂 Man må lytte på kroppen og kjenne hva man har lyst til.  

♥ Det finnes alltid noe for alle 

Er det noe man ofte hører som PT så er det at folk ikke kan trene fordi de ikke har tid, eller fordi de har en eller annen skade. I stort sett alle tilfeller så finnes det alternativer, og om man ikke kan trene kondisjon så kan man gjerne trene styrke og vice versa. Om man ikke kan trene overkropp, kan man gjerne trene underkropp. Trening er ofte den beste medisinen både for psykiske og fysiske lidelser/skader, så sjekk ut alternativer og snakk med veiledere på senteret ditt. Om du vil, så finnes det alltid muligheter! Lei deg noen timer med PT for å komme i gang 🙂  

♥ Kosthold 

Spis nok mat, og få i deg gode næringsrike matvarer. Hvis man spiser altfor lite kalorier vil man ikke klare å få gode treningsresultater. Det ender bare med at man mister muskelmasse, svekker skjelettet og setter hele kroppen i forsvar – kroppen din jobber mot deg. Det ønsker du ikke. Ved å spise nok mat og ren mat så blir kroppen din glad. Da får den energi, mat til musklene og kan hjelpe til med å styrke skjelettet. Spis rene proteiner i form av kylling, kalkun, laks, ørret, torsk, skalldyr, biff, karbonadedeig, egg, cottage cheese/kesam og evt. et høykvalitets proteinpulver som f.eks. myoprotein. Få i deg vitaminer, mineraler og antioksidanter gjennom bær, frukt og grønnsaker. Det beste fettet får du fra kokosmelk, kokosolje, olivenolje, nøtter, frø og avokado. Karbohydratene bør være langsomme: fullkornsris og pasta, grove brød/knekkebrød, poteter, søtpoteter og grønnsaker. Klarer du dette 6 dager i uken, så kan du kose deg med akkurat det du har lyst på den 7. dagen 🙂

♥ Søvn

Legg deg tidligere, da får du mer overskudd til trening dagen etter! Om du er trøtt etter jobb/skole så dra på trening eller gå en tur i stedet for å legge deg ned for å sove, for det kan ødelegge kvaliteten på nattesøvnen. Og søvn er utrolig viktig for å få full effekt av trening!  

♥ Tren på mandager og loggfør treningen

Da kickstarter du uken på en fantastisk herlig måte, og setter standarden for resten av uken! 🙂 Det gir også økt motivasjon å loggføre treningen, f.eks. i en treningsdagbok. Da kan du se tilbake og se at du nå er sterkere/raskere etc 🙂 Samme med et bilde, ta bilder underveis for det er lett å bli blind når man ser seg selv i speilet hver dag!

♥ Kjøp nye treningsklær 

Nye treningsklær i freshe farger gir alltid ny motivasjon. Det er alltid gøyere å trene når man føler seg litt finere! 🙂 Så i stedet for å dra frem en gammel, slitt t-skjorte fra skapet, kjøp deg en fargerik ny topp! Det er mye salg i nettbutikkene for tiden, så det trenger ikke være så altfor dyrt heller 🙂 Evt. gi deg selv en annen form for belønning som betyr mye for deg 🙂

♥ Last ned ny musikk

Motivasjon #1. Det er faktisk bevist at man kan prestere 10-15% bedre på trening med favorittmusikken på øret. Og det utgjør en stor forskjell, er dere ikke enig?? Jeg hører på all slags musikk når jeg trener, kan gjerne skrive et innlegg om dette senere 🙂

Jeg håper dette kan være med på å gi en liten motivasjon til å komme i gang med treningen igjen. Er det noen som har flere gode tips å dele? 🙂



 

 

 

 

Best friends in Napa

I dag tenker jeg mye på Kypros og Ayia Napa, og alle de herlige menneskene der 🙂 Hadde jeg hatt disse folkene i livet mitt hver dag så tror jeg alt hadde sett litt annerledes ut 🙂 Samtidig som det er gøy at verden er så stor, og det aldri går tomt for opplevelser, så skulle jeg av og til ønske at den var litt mindre sånn at vi kunne treffes litt oftere 🙂 Noen av mine aller beste venner har jeg møtt på Kypros. Nå drømmer vi om å finne en måte der vi alle kan bo og jobbe der 🙂 

Maria, Maria, Ivelina, Andrea, Marion og Kristina gjorde virkelig sommerferien magisk 🙂 Vi koste oss på stranden, utenfor butikken til Maria med god rosevin, på restauranter, kafeer, barer og nattklubber. Det var to uker fylt med latter, moro og kos. Tenk om hver dag kunne vært sånn! 🙂 Jeg elsker sommer, sol og strandliv, og kan virkelig aldri få nok av det. Varme, mørke kvelder med koselige lys i gatene. Man trenger aldri å kle på seg noe mer enn en kjole og et par åpne pumps. Herlige mennesker som snakker med hverandre..åh livet er virkelig bra på Kypros <3

 

Bringebærpannacotta

Denne oppskriften fant jeg på bloggen til flinkeste Linda Stuhaug for en god stund tilbake. Jeg har gjort noen små modifikasjoner. Det er en utrolig enkel og knallgod dessert som jeg har laget mange ganger. Blir liksom ikke lei! Inneholder sunne proteiner og gode vitaminer fra bringebær. Prøv den du også! 🙂

 

Ingredienser:

400 g bringebær (jeg bruker frosne som jeg tar ut noen timer før)

1 lime

3-4 ss sukrin + (eller 4 ss sukrin og noen dråper stevia) Smak til hvor søtt du vil ha det, jeg liker syrlig 🙂

0,5 dl vann

4 gelatinplater

1 boks mager kesam

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene du trenger. Ta gjerne bringebær og kesam ut i romtemperatur en liten stund før du starter.

Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann mens du lager bringebærsausen.

Ha bringebær, saften av 1 lime, vann og sukrin+ i en kjele og kok opp til en flytende saus.

Bringebærene skal være most. Det tar ca. 5-10 min.

Bland inn gelatinplatene i den varme sausen og rør inn til de er helt smeltet. Sett sausen til avkjøling.

Når sausen er lunken (eller litt varmere) rører du inn en boks kesam til du får en jevn saus.

Fordel i porsjonsformer eller en stor skål.

Pynt med valgfri topping og nyyyyyt 🙂

Spesielt god på en varm sommerdag!

God lillelørdag 🙂

 

 

 

 

The Turkish side

I år var det 40 års “jubileum” siden okkupasjonen av Kypros. Ikke at det er så mye å juble for, men i 1974 okkuperte Tyrkia en del av Kypros, og sånn er det den dag i dag. Jeg trives absolutt best på den greske siden, men det er alltid kjekt å ta et par timer innom den tyrkiske. Kontrastene er store.

Du kommer over på den tyrkiske siden i enden av Ledra Street i gamlebyen i Nicosia. Det står grensevakter der, og du kommer ikke over uten pass. På den andre siden blir du møtt av kafeer og små butikker med designerkopier av både klær, sko og solbriller. Det er også en fin kirke (moske) i området.

Går du bare noen hundre meter videre vil du se hvor fattig det er der. Flere av husene ser ut som de skal falle ned over hodene på de som bor der..

Jeg kom for sent, men på dagtid er det et stort marked der med både frukt og grønnsaker og alt mulig av dill dall 🙂

Det er forresten også flere casinoer på den tyrkiske siden, for deg som liker å gamble 🙂

Ønsker alle sammen en super helg 🙂 Her på Stord har det regnet tre dager i strekk..håper det endrer seg snart. Overgangen fra 40 grader på Kypros ble litt større enn forventet…