Larnaca

Da har jeg bestemt meg for å flytte til Larnaca. Det stod mellom Larnaca og Nicosia, men det var flere ting som trakk meg mot Larnaca. Først og fremst er det en utrolig koselig by som har alt man trenger av butikker og kafeer. I tillegg ligger byen ved kysten slik at det er flere strender der. Veldig viktig for meg! På grunn av størrelsen (litt over 70 000 innbyggere) er det også enklere å komme seg rundt i Larnaka enn i Nicosia dersom man ikke har bil. Det siste trekkplasteret var at jeg fant drømmeleiligheten der og klarte rett og slett ikke å glemme den. Håper å flytte inn i den mot slutten av neste uke så da kommer jeg med bilder og sånn 🙂 Så til tross for at jobbmulighetene er større i Nicosia så valgte jeg Larnaka, og håper at det dukker opp en bra jobb der etter hvert 🙂 Let the good times roll…:)

 

Update

Jobb – jobber fremdeles som bartender på Carwash, men selv om jeg liker jobben så begynner jeg å bli veldig lei av arbeidstidene og på grunn av vintertid så har de også kuttet lønnen så jeg nesten ikke har råd til mat. Har sendt søknader til hundrevis av steder i Nicosia or Larnaka, og noen få i Limassol, men so far er det ingen napp. Virker som det er like vanskelig å finne en jobb som er relevant for utdannelsen her som i Norge, for ikke å snakke om en jobb som betaler mer enn 600-700 euro per måned. På grunn av kutt så har jeg bare rett over 400 euro per måned nå…man kommer ikke særlig langt med det.

Sted å bo – Bor fremdeles i den samme leiligheten med rommet bak skilleveggen og gardinen som jeg gjorde da jeg jobbet på Norway Pub. Er lei av å bo en leilighet som er så gammel at uansett hvor mye man vasker så er det fremdeles skittent. I tillegg så kan jeg veldig gjerne tenke meg å bo alene så jeg slipper å vaske og rydde andre sin dritt hele tiden 🙂 Jeg har funnet DRØMMELEILIGHETEN i Larnaka, men den er dyr og foreløpig har jeg ikke råd til å leie den. Jeg krysser fingrene for at ingen andre ser den og tar den for meg. Den er i sjette etasje, på toppen av en bygning, midt i byen og med strandutsikt. 3 minutter å gå til stranden, og jeg har alt av butikker, kafeer og uteliv rundt meg. I tillegg er den helt nyoppusset med lyse fliser og farger som kun går i hvitt og beige, nydelig!! Den er ikke spesielt stor, men har eget soverom og bad, og stue og kjøkken samlet. Balkongen peker rett mot stranden. Prisen er 425 euro per måned, pluss strøm og vann. For å kunne ha råd til den så må jeg i teorien finne en jobb der jeg tjener minimum 1000 euro per måned…og det tror jeg ikke eksisterer. Alternativet er å ta leiligheten og ikke gjøre noe annet enn å jobbe og sitte og nyte hvor fin den er resten av tiden 🙂

Kjærlighet – denne sommeren har ting vært bra mellom meg og George. Men det er alltid vanskelig når han jobber i en bar, så jeg er glad for at høsten kommer og vi kan få litt mer tid sammen bare oss. Er det mulig å være så glad i en person?!

Været – Til tross for at det begynner å bli kaldere så kan jeg vel ikke klage på været. Solen skinner på dagen og jeg kan fremdeles gå på stranden. Kveldene begynner å bli kjøligere, rundt 20 grader, så nå er det jeans og genser som gjelder. For kaldt med kjole, selv om det er masse galne turister som omtrent går nakne 🙂

Venner og familie – savner jeg masse. Mamma og Anne var her en uke i slutten av september og det var veldig koselig. Ellers holder jeg litt kontakt med noen av dere på facebook og melding, men skulle gjerne treffes oftere 🙂 I Ayia Napa har de aller fleste av de jeg har vært med gjennom sommeren reist hjem, og kypriotene jeg kjenner bor for det meste i Nicosia. En god veninnene som er igjen her er Carla, en skotsk jente som hadde en ulykke på scooteren i begynnelsen av uken og brakk nakken. Hun er på sykehus i Nicosia så jeg reiser att og frem der for å besøke henne. Det er trist, men krysser fingre for at hun blir helt bra igjen.

Ingenting skremmer meg mer enn tanken på å komme tilbake til kalde Norge! Mamma og pappa kommer til å hate meg hvis jeg kommer hjem også for jeg kommer til å klage på alt.

Jeg KRYSSER alle fingre og tær for at jeg får bli her !! 🙂