Det blir lengre og lengre mellom oppskriftene mine, og jeg vet at flere savner det. Fant derfor ut at jeg skulle eksperimentere litt med middagen i dag. Resultatet ble kjempebra, dette er definitivt noe som skal lages igjen hos meg:) Hadde kjøpt ingredienser både til meg og en veninne, men på grunn av misforståelser med tiden så kunne hun ikke komme. Så da ble det middag for en i stedet..fungerer det også 🙂
Ingredienser (1 person):
1 stor søtpotet (200-300g)
3 ss philadelphia light
150 g karbonadedeig
1/2 rød paprika
En stor neve fersk spinat
To never revet ost
Salat med valgfrie ingredienser (jeg hadde spinat, agurk, sukkererter og fersk ananas)
Fremgangsmåte:
Start med å vaske en søtpotet og kok den med skall på. Koketiden kommer litt an på størrelsen, men den skal bli relativt myk. På en stor søtpotet må du opp i ca. 20 min.
Finkutt paprika og spinat til fyllet.
Stek karbonadedeig sammen med tacokrydder (i dag tok jeg den enkle løsningen, men du kan gjerne lage ditt eget av 4 ss chilipulver, 3 ts tørket oregano, 2 ss spisskummin, 2 ss paprikapulver, 2 ts hvitløkspulver, 2 ts kajennepepper og 1 ss havsalt).
Tilsett grønnsakene og bland.
Ta poteten ut av pannen, del den i to og smør på et tykt lag med philadelphia-ost. Lover at denne gjør susen når den kommer inn i ovnen 🙂
Fordel fyllet utover de to søtpotetdelene.
Strø over litt revet ost. Dette kan droppes dersom du ikke ønsker de ekstra kaloriene 🙂 Men det smaker godt!
Bak/stek potetene i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
Nam!
Server med valgfri salat 🙂 Bon appetit!
Oooh, dette skal eg virkelig huske på, for det ser og høres virkelig godt ut 😀
Linda Marie Stuhaug: takk for det, det ble veldig godt! og det er sikkert mulig å eksperimentere med alle typer fyll 🙂
Ohh.. så smart å koke den først!!:D Jeg lagde bakt søtpotet i ovnen en gang.. tok en evighet;) hehe… Da vet jeg trikset til neste gang:)) Søtpotet er så godt!<3
fra uniform til bikini: ja det hjelper veldig å koke den først! Ellers ender det opp med svidd karbonadedeig og allikevel hard potet 🙂 Elsker søtpotet, kan jo brukes til alt!
Jeg tok bare i fyllet etterpå;) Men tok alikevel 1-2 timer å få den myk nok i ovnen;) Hehe.. tenkte ikke på å koke den først;) Så tusen takk for oppskrift<3
fra uniform til bikini: helt i orden, 2 timer høres litt kjedelig ut 🙂