Hei! På vaffeldagen prøvde jeg meg på en ny vaffeloppskrift. Denne ble supergod, om jeg så må få si det selv 🙂 Falt i smak både hos mamma og Fredrik og har blitt laget flere ganger etter det. Næringsrike vafler som kan brukes både til frokost, lunsj og middag! 🙂 Jeg vet at mange har ønsket seg oppskriften, så her kommer den!
Du trenger (12-15 vafler):
- 6 dl havregryn, vanlige
- 5 dl speltmel, finmalt
- 1 ts salt
- 1 ss kardemomme
- 1 ss bakepulver
- 4 ss solsikkefrø
- 2 ss olivenolje
- 4 egg
- 2 store gulrøtter
- 200 g cottage cheese
- 4 dl skummet kulturmelk
- 4 dl styrk (eller annen søt melk)
Fremgangsmåte:
Bland de tørre ingrediensene. Ha deretter i olje og egg. Skrell og rasp gulrot fint og rør den inn i deigen. Gulroten gir ekstra saftighet. Rør til slutt inn cottage cheese og melk. Om du ikke har surmelk så kan du bruke 4 dl søt melk. La røren svelle 15-20 min før du steker vaflene. Jeg bruker 1 kcal stekespray til mine. Nyyyt! 🙂
Vaflene kan spises både med salt eller søtt pålegg! Finn din favorittkombo! 🙂
Oj så spennende vafler! Disse må jeg prøve en dag 🙂
Linn: veldig gode, så det må du absolutt gjøre! 🙂