Mine beste fastelavnsboller

På søndag er det fastelavn! 🙂 Fastelavn (ikke fastelaven) vil si “kvelden før fasten”. Det er festmåltidet som ble spist den siste dagen før den romersk-katolske kirkens fasteperiode på 40 dager før påske (minus søndager). For dere som har lyst å prøve dere på noe litt annet enn den vanlige bolleoppskriften, så har jeg en genial erstatning her! Lover at disse bollene smaker omtrent akkurat det samme som hveteboller, men med en litt sunnere vri, og mer proteiner! 

Du trenger (for 16-20 boller):

  • 12 dl finmalt speltmel
  • 1 pk tørrgjær for søte deiger
  • 5 ss sukrin+ (kan bruke 7-8 ss sukrin, men blir litt mer kompakt resultat)
  • 1 ss kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 400 g cottage cheese original (fordi den flyter bedre utover enn mager)
  • 4-5 dl styrk (eller annen melk, f.eks skummet)

 

Dette gjør du:

Bland de tørre ingrediensene. Bland cottage cheese i melken og varm det opp til ca. 38 grader. Bland det våte med det tørre, og juster evt. med litt ekstra mel eller melk, alt ettersom. Deigen skal være blank og smidig. Hev deigen 60 minutter på lunt sted. Elt deigen litt og del i emner. Jeg fikk 20 mellomstore boller. Trill boller, og hev ca. 30 minutter. Pensle med egg blandet med bittelitt vann, og stek bollene ved 220 grader i 8-12 min avhengig av ovn. Du ser på undersiden at de er ferdige:) Avkjøl bollene på rist. Se fremgangsmetode i bildene under.

Skjær bollene i to og fyll med pisket krem, og syltetøy, evt. vaniljekesam og bær – det du liker best! 🙂 Nyyyyyt! 🙂 









Happy fastelavn! 🙂 

6 kommentarer

Siste innlegg