I dag kommer oppskrift på nanbrød! Og et lite middagstips i tillegg 🙂
Du trenger (10 nanbrød):
- 500 g hvetemel (speltmel kan helt sikkert også brukes)
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 0.5 pk tørrgjær
- 3 dl yoghurt naturell
- 4 s nøytral olje
- 1 egg
- 80 g smeltet smør
- Evt korianer og flaksalt
Slik gjør du: Bland det tørre i en bolle. Pisk egget og tilsett olje og yoghurt i en annen bolle. Bland det tørre med det våte, og elt til en glatt deig. Dekk deigen til og sett den et lunt sted i ca. 1 time. Sett ovnen på 300 grader, og la et brett stå inni. Kjevle ut nanbrød på ca. 1/2cm tykkelse. Stek to og to på øverste rille på det varme brettet. Følg med hele tiden – det tar bare noen få minutter. Ca 4 min hos meg. Blåser de seg veldig opp så bør du flytte de et hakk ned så de ikke snur i taket på ovnen. Legg på rist og pensle over smeltet smør til slutt. Strø evt. over krydder og salt.
Server nanbrød med svinefilet og wokede grønnsaker! 🙂 Det er middagen sin det! 🙂
Enjoy! 🙂