Jeg prøvde meg på knekkebrød for første gang for et par uker siden og de smakte veldig godt så det må dere prøve 🙂 Var veldig enkelt..eneste er at du må ha litt tålmodighet mens du venter på at de steker 🙂
Ingredienser (2 brett):
120 g mandler
60 g hasselnøtter
60 g valnøtter
3 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 ss fiberhusk
5 dl vann
1 ss salt
Fremgangsmåte:
Finhakk nøttene og ha de i en bolle sammen med solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, salt og fiberhusk. Tilsett vann til slutt og rør godt.
La røren svelle 15 minutter slik at fiberhusken får tid til å virke og gjøre røren tykkere.
Fordel røren utover to brett kledd med bakepapir. Jevn ut med slikkepott. Rut deigen opp med pizzahjul. Sett det ene brettet nederst i ovnen og det andre øverst. Stek ved 160 grader i 35 minutter, bytt om på brettene og stek i 35 minutter til. Knekk de opp med en gang de kommer ut av ovnen. Bruk pizzahjul på nytt mens de er varme hvis de har grodd sammen.
Avkjøl knekkebrødene på rist i 30 minutter så de blir skikkelig sprø, og oppbevar dem i lufttett boks.
Kos deg med hjemmelaget knekkebrød med ost og frukt..:)