Hjemmelaget knekkebrød

Jeg prøvde meg på knekkebrød for første gang for et par uker siden og de smakte veldig godt så det må dere prøve 🙂 Var veldig enkelt..eneste er at du må ha litt tålmodighet mens du venter på at de steker 🙂

Ingredienser (2 brett):

120 g mandler

60 g hasselnøtter

60 g valnøtter

3 dl solsikkekjerner

2 dl sesamfrø

1 dl linfrø

2 ss fiberhusk

5 dl vann

1 ss salt

 

Fremgangsmåte:

Finhakk nøttene og ha de i en bolle sammen med solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø, salt og fiberhusk. Tilsett vann til slutt og rør godt.

 

La røren svelle 15 minutter slik at fiberhusken får tid til å virke og gjøre røren tykkere.

 

Fordel røren utover to brett kledd med bakepapir. Jevn ut med slikkepott. Rut deigen opp med pizzahjul. Sett det ene brettet nederst i ovnen og det andre øverst. Stek ved 160 grader i 35 minutter, bytt om på brettene og stek i 35 minutter til. Knekk de opp med en gang de kommer ut av ovnen. Bruk pizzahjul på nytt mens de er varme hvis de har grodd sammen.

Avkjøl knekkebrødene på rist i 30 minutter så de blir skikkelig sprø, og oppbevar dem i lufttett boks.

Kos deg med hjemmelaget knekkebrød med ost og frukt..:)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg