Karbolett foccacia til omelett

Jeg prøvde meg igjen med karbolett-melet, denne gangen foccacia. Det smaker ikke som focccia for dere som er vant til hvetemelsfocccia, men de var helt greie og funket bra til omelett og salat 🙂 Og sist men ikke minst..utrolig enkle å lage!

Ingredienser:

400 g karbolett mel

50 g tørrgjær

3 ss olivenolje

4 dl vann

Olje, havsalt og gresskarfrø til topping

 

Fremgangsmåte:

Bland karbolett med tørrgjær. Rør inn olje, deretter lunkent vann, og sett deigen til heving på et lunt sted i 30 minutter.

Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanne, jeg hadde ikke mindre enn den som hører til stekeovnen så jeg dekket litt mindre enn halvparten.

Jeg brukte en slikkepott til å stryke deigen utover til passelig tykkelse, deretter satte jeg den til heving i 30 minutter.

Ha over olivenolje og strø over havsalt og gresskarfrø. Stek ved 200 grader i 20 minutter.

Skjær opp i biter.

Og server til hva du vil 🙂 Jeg laget en omelett som jeg hadde til. Legger ved en liten oppskrift under.

 

Ingredienser:

2 egg

2 ss fløte

1/2 ts pepper

50 g kalkunpålegg

En neve spinat

 

Fremgangsmåte:

Stek kalkunpålegg lett og rør inn spinat.

Pisk egg, fløte og pepper.

Bland kjøttpålegg, spinat og eggeblandingen på stekepannen og lag omelett. Ha ost over til slutt om du vil.

Omelett, foccacia og salat 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg