Ovnsbakt torsk med pesto og grønnsaker

Jeg prøver fortsatt å opprettholde nyttårsforsettet om minst en oppskrift i uken. I dag vil jeg gjerne dele noe sunt (men veldig godt) med dere 🙂 Og så enkelt da! jeg laget denne middagen til mamma en dag hun var på besøk og den slo veldig godt an der 🙂

Ingredienser (2 personer):

300 g torskeloins (filet)

200 g brokkoli

200 g blomkål

2 gulrøtter (mellomstore)

1 rød paprika

1 stor søtpotet (200-300 g)

1 ss olivenolje

1/2 grønnsaksbuljong

2 dl vann

Salt og pepper

Valgfrie krydder

1/2 sitron

Pesto: 40 g pinjekjerner, 100 g frisk basilikum, 2 fedd finhakket hvitløk, 25 g revet parmesan, 1 dl god olivenolje, pepper og salt

 

Fremgangsmåte:

Start med å skylle torskefileten og del den i fire ca. like store biter. Ha på pepper og litt salt. Man trenger ikke noe annet krydder pga at man skal ha pesto på toppen. Ellers kunne man brukt dill/persille etc.

Begynn deretter å vaske og kutte grønnsaker. Jeg skjærer søtpotetene og gulrøttene i skiver, blomkål og brokkoli i buketter og paprika i staver. Du kan selvfølgelig ha andre grønnsaker om de liker de bedre.

Del en grønnsaksbuljong i to.

Bland den inn med 2-3 dl kokvarmt vann. Løs den helt opp.

Ha grønnsakene (minus søtpotet) i en form, ha på litt pepper, og tøm buljongvannet over.

Ha søtpotene i en egen form og ha over litt olje, pepper, salt, og tørkede urter. Jeg elsker timian/oregano/basilikum.

Pesto lager du ved å ha alle ingrediensene utenom olje i en stavmikser. Tilsett oljen gradvis, og smak til med salt og pepper til slutt. Legg fisken over grønnsakene i formen. Skvis en halv sitron over fiskestykkene. Dekk deretter overflaten på torskefiletene med ca. 1 ts pesto per stykke. Dekk formen med folien og sett den inn i ovnen på 220 grader i ca. 30 minutter. Søtpotetene hadde jeg i en skål ved siden av. De kan stå like lenge. Kjenn at torsken er saftig og fin før du tar retten ut av ovnen 🙂  

Da slipper du å gjøre noe mer…denne retten lager seg omtrent selv! Sunt og godt 🙂 Bon appetit, og god helg 🙂

 

14 kommentarer

Siste innlegg