Jeg prøver fortsatt å opprettholde nyttårsforsettet om minst en oppskrift i uken. I dag vil jeg gjerne dele noe sunt (men veldig godt) med dere 🙂 Og så enkelt da! jeg laget denne middagen til mamma en dag hun var på besøk og den slo veldig godt an der 🙂
Ingredienser (2 personer):
300 g torskeloins (filet)
200 g brokkoli
200 g blomkål
2 gulrøtter (mellomstore)
1 rød paprika
1 stor søtpotet (200-300 g)
1 ss olivenolje
1/2 grønnsaksbuljong
2 dl vann
Salt og pepper
Valgfrie krydder
1/2 sitron
Pesto: 40 g pinjekjerner, 100 g frisk basilikum, 2 fedd finhakket hvitløk, 25 g revet parmesan, 1 dl god olivenolje, pepper og salt
Fremgangsmåte:
Start med å skylle torskefileten og del den i fire ca. like store biter. Ha på pepper og litt salt. Man trenger ikke noe annet krydder pga at man skal ha pesto på toppen. Ellers kunne man brukt dill/persille etc.
Begynn deretter å vaske og kutte grønnsaker. Jeg skjærer søtpotetene og gulrøttene i skiver, blomkål og brokkoli i buketter og paprika i staver. Du kan selvfølgelig ha andre grønnsaker om de liker de bedre.
Del en grønnsaksbuljong i to.
Bland den inn med 2-3 dl kokvarmt vann. Løs den helt opp.
Ha grønnsakene (minus søtpotet) i en form, ha på litt pepper, og tøm buljongvannet over.
Ha søtpotene i en egen form og ha over litt olje, pepper, salt, og tørkede urter. Jeg elsker timian/oregano/basilikum.
Pesto lager du ved å ha alle ingrediensene utenom olje i en stavmikser. Tilsett oljen gradvis, og smak til med salt og pepper til slutt. Legg fisken over grønnsakene i formen. Skvis en halv sitron over fiskestykkene. Dekk deretter overflaten på torskefiletene med ca. 1 ts pesto per stykke. Dekk formen med folien og sett den inn i ovnen på 220 grader i ca. 30 minutter. Søtpotetene hadde jeg i en skål ved siden av. De kan stå like lenge. Kjenn at torsken er saftig og fin før du tar retten ut av ovnen 🙂
Da slipper du å gjøre noe mer…denne retten lager seg omtrent selv! Sunt og godt 🙂 Bon appetit, og god helg 🙂
Dette hørtes kjempegodt ut! 🙂
Åh, eg ELSKA ovnsbakt torsk med pesto! Kombinasjonen er så god, og prikken over I-en med søtpotet i tillegg 🙂 Deilig!
Hanna Tandberg: ja det var jammen ikke verst 🙂
Linda Marie Stuhaug: ja helt enig! 🙂 søtpotet er knall, kan jo virkelig brukes til alt 🙂
Jeg har torsk i fryseren… Må bare somle meg til å faktisk bruke den!:)) Går mye mer laks her i huset.. Takk for påminnelsen!:)) Neste fiskemiddag blir torsk!:D
fra uniform til bikini: ja det må du prøve! laks er supert, men kjekt med litt variasjon 🙂
Oh, det så ut som en helt fantastisk god oppskrift.
Navn: ja den må du prøve! sunn og god 🙂
Nam! Det så godt ut 🙂 Ha en fin helg
Maren Kvalvaag: tusen takk for det 🙂 og god helg tilbake!
Dette så veldig godt ut! søtpotet har jeg faktisk aldri tilberedt……..Oooups:)
Janne: da er det på tide!! Man kn virkelig gjøre alt med søtpotet 🙂 God i sjokoladekake til og med! 🙂
Iiiiiler til butikken:)
Janne: håper det blir godt 🙂 🙂