Sukkerfri pavlova med sitronkrem

Det nærmer seg 17. mai, og her kommer jeg med et helt supert kaketips til dere til den store dagen 🙂 Mye sunnere alternativ til kremkaker, og nydelig godt! 🙂

 

Ingredienser:

  • 3 eggehviter
  • 1 dl sukrin
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts johannesbrødkjernemel (eller maizena)
  • 5 dråper vaniljeessens

 

  • 2 sitroner, skall og saft
  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 2 dl sukrin
  • 1 ss cocosa 

 

  • 1 dl lettere dessertfløte
  • 1/2 boks mager vaniljekesam
  • Frukt/bær

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 250 grader. Skill plommene fra hvitene og pisk eggehvitene stive. Ha i sukrin og pisk videre. Vend til slutt inn vaniljesukker, johannesbrødkjernemel og vaniljeessens og pisk til tykk marengs. Smør marengsen utover et brett med bakepapir. Sett brettet på nederste rille og skru ovnen ned til 100 grader. Stek i 2 timer, det skal være myk kjerne og sprø overflate.

Lemoncurd: varm sitronskall, saft, egg og sukrin i en kjele på middels varme. visp lett hele tiden, til det tykner litt mer. Rør inn cocosa til slutt. Avkjøl. Denne vil bli veldig tykk hvis du ikke smører den på kaken med en gang, varm da noen sekunder i mikrø før du tar den på.

Pisk kremfløten luftig, og vend inn vaniljekesam med slikkepott.

Montering: start med bunnen. smør over et tynt lag med sitronkrem. Over der har du et tykt lag med krem. Topp kremen med frukt og bær. Jeg brukte kiwi, blåbær og jordbær. Veldig godt! 🙂












Hipp hurra for 17. mai! Bon appetit! 🙂 Hvis du er veldig nasjonalistisk så kan du jo pynte med rødt, hvitt og blått – altså droppe kiwien 🙂

 

2 kommentarer
    1. Mmm, nam! Dette skal prøves, dette blir nok 17.mai kaken her i hus også! Ha en flott søndag!<3
      Hadde satt stoor pris på om du hadde sjekket ut vår blogg:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg