I går var den internasjonale pannekakedagen, og da måtte jeg selvfølgelig ha pannekaker til middag 🙂 Alltid gøy å eksperimentere med nye varianter, og siden jeg har dilla på bokhvete om dagen, så ble det bokhvetepannekaker. Oppskriften er inspirert av en fodmap-bok jeg holder på å lese. Denne varianten er helt fri for gluten, og passer også for dere som går på fodmapdietten – så lenge dere bytter ut vanlig melk med laktosefri. Pannekakene ble litt grovere enn vanlige pannekaker, og passet derfor supergodt til middag med pålegg 🙂 Fredrik var på besøk, og jeg fikk thumbs up for disse 🙂
Du trenger:
- 175 g bokhvetemel
- 1/2 ts salt
- 2 egg
- 1 ss smeltet smør eller olje
- 5-6 dl melk (jeg bruker styrk for å få opp proteininnholdet)
Dette gjør du:
Bland salt og mel. Tilsett egg og smeltet smør og bland alt. Rør til slutt inn melken, litt og litt, til en klumpfri røre. Syns du det er vanskelig å gjøre det denne veien så kan du selvfølgelig starte med melken og eggen, og tilsette melet til slutt. Blir på samme måte – rør klumpfritt 🙂 Jeg brukte fry light til å steke de første pannekakene med, de neste trengte ingenting på grunn av smøret i røren. Stek pannekaker på middels varme til gylne på hver side.
Bon appetit! 🙂
Höres veldig gott ut👍 men hur många pannekaker blir detta? Og hur många skal en spise?
Anonym: Jeg fikk 12 pannekake 🙂 Hvor mange du vil spise er vel opp til deg 🙂
Det så godt ut 🙂
Iselin Renée: det var kjekt 🙂