I dag kommer oppskrift på fantastiske gode, knasende sprø knekkebrød! Perfekt i matpakken! 🙂 Godkjent av foreldre, tanter og onkler! 🙂
Du trenger (til 50-60 stk):
- 3.5 dl sammalt speltmel
- 3.5 dl finmalt speltmel
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 1 dl gresskarfrø
- 1 dl solsikkefrø
- 3 ss linfrø
- 2 dl friske urter – jeg brukte timian
- 100 g smeltet smør/margarin
- 6 dl skummet kulturmelk
Slik gjør du: Bland alt det tørre, inkludert frøene. Rør sammen smeltet smør, kulturmelk og hakkede urter i en bolle. Miks det våte med det tørre til du får en glatt røre. Fordel røren over et stekebrett med en skje og smør utover i sirkler. Bruk gjerne en smørkniv til å smøre de tynne nok om du har det. Knekkebrødene stekes ved 200 grader midt i ovnen i 20 minutter. Jeg stekte to og to brett, og hadde de da 10 minutter nederst og nest øverst, før jeg byttet plass i 10 min. Så skrudde jeg av ovnen, åpnet døren på gløtt og lot de stå i ovnen i 20 min. De ble skikkelig sprø og gode 🙂
Enjoy! 🙂