Speltknekkebrød med timian

I dag kommer oppskrift på fantastiske gode, knasende sprø knekkebrød! Perfekt i matpakken! 🙂 Godkjent av foreldre, tanter og onkler! 🙂 

Du trenger (til 50-60 stk):

  • 3.5 dl sammalt speltmel
  • 3.5 dl finmalt speltmel
  • 1 ts natron
  • 1 ts salt
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 dl solsikkefrø
  • 3 ss linfrø
  • 2 dl friske urter – jeg brukte timian
  • 100 g smeltet smør/margarin
  • 6 dl skummet kulturmelk

 

Slik gjør du: Bland alt det tørre, inkludert frøene. Rør sammen smeltet smør, kulturmelk og hakkede urter i en bolle. Miks det våte med det tørre til du får en glatt røre. Fordel røren over et stekebrett med en skje og smør utover i sirkler. Bruk gjerne en smørkniv til å smøre de tynne nok om du har det. Knekkebrødene stekes ved 200 grader midt i ovnen i 20 minutter. Jeg stekte to og to brett, og hadde de da 10 minutter nederst og nest øverst, før jeg byttet plass i 10 min. Så skrudde jeg av ovnen, åpnet døren på gløtt og lot de stå i ovnen i 20 min. De ble skikkelig sprø og gode 🙂 

Enjoy! 🙂 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg