Cabo San Lucas

Helt nederst på tuppen av California-halvøya ligger Cabo San Lucas, et vidunderlig paradis som tilhører Mexico – såkalt Baja California. Til tross for at Cabo bare ligger 2.5 timer fra LA med fly så er kontrastene enorme mellom den amerikanske giganten og den lille sjarmerende meksikanske kystbyen.

Vi stod opp klokken fem om morgenen trøtte i trynet for å komme oss til LAX i tide. Det er en kaos-flyplass uten like så det kan være greit å ha litt god tid der. Nå var selvfølgelig jetlagen over….når vi egentlig hadde trengt den….haha! Kom oss i bilen til flyplassen og fikk levert den inn hos Hertz. For et fantastisk system – derfra var det 10 meter bort til shuttle som tok oss rett inn til terminalen vår. Absolutt ingenting å klage på der!

Dessverre så ble vi sittende noen timer ekstra på LAX på grunn av en flyforsinkelse. Vi landet i Cabo 2.5 timer senere og bestemte oss kjapt for å leie bil der og, siden prisene var veldig mye lavere enn i USA.

Pappa var helt overbevist om at han kom til å bli lurt, men heldigvis gikk det bra. Vi ble kjørt i shuttle til bilutleiestedet, og plukket opp bilen derfra.

Mamma og pappa hadde virkelig slått på stortrommen denne ferien, så hotellet vårt var helt magisk! Det er det store gul-oransje øverst på bildet, jeg må nesten lage et eget innlegg om det. Tesoro Los Cabos ligger i marinaen, og kan anbefales på det varmeste. Sjekk denne utsikten!

Det første som skjedde var at vi ble oppgradert til suite – to rom med felles stor balkong – der det ene rommet hadde kjøkken i tillegg. Vi fikk en helt fantastisk utsikt over marinaen, så nesten hver eneste kveld ble tilbragt på balkongen for å nyte det.

Vei-standarden i Cabo er totalt ulik den i LA. Her finnes ingen stiplede linjer, og de fleste veier er en blanding av grus og asfalt. Fredrik tok igjen på seg jobben med å være sjåfør, og han er flink! Cabo har også fin natur, og pappa og Fredrik gikk på byens høyeste topp (Mount Solmar) mens mamma og jeg lå ved bassenget og slikket sol. Det så helt fantastisk ut, så jeg angret nesten litt på at jeg ikke ble med.

Cabo har nydelige strender, men hovedstranden Medano kan være litt slitsom med enormt mange selgere som prøver å prakke på deg mexikanske varer. Vi endte derfor opp de fleste dager på El Corsario Beach der vi badet i fantastisk kropps-temperert krystallklart vann. Vi var utrolig heldig med været, og hadde rundt 35 grader hver dag, så det var lett å få farge.

Pappa og Fredrik syns det var i overkant varmt, og slet med å finne skygge noen steder. Derfor ble det mye bading!

Vi hadde også noen utflukter i løpet av de fem dagene i Cabo, men jeg tror jeg må dele opp i litt flere innlegg for å fortelle om de 🙂

I Cabo finner man (ikke overraskende) mye mexikansk mat, og dårlig utvalg for vegetarianere. Jeg fant en vegetar-kafe, men der var ikke de andre så lystne på å dra så den fikk jeg aldri sjekket ut. For min del ble det mye fajitas med grønnsaker og ost, men det var heldigvis veldig godt. De andre koste seg med catch of the day (Cabo er kjent for sjømat), spareribs, burgere og fajitas med kjøtt.

Når det kommer til shopping så anbefaler jeg å gjøre den et annet sted enn i Cabo. Du finner noen kjedebutikker som Forever 21 og Victoria Secret, men for det meste flommer det over av meksikanske souvenirer både i gatene og på kjøpesenteret Puerto Paraiso som ligger i havnen. Ingen tvil om at LA slår Cabo på shopping! Men det er superkoselig å spasere langs marinaen, nyte varmen og sjekke ut restaurantene der 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg