Ingenting smaker som et hjemmelaget tacomåltid. Med hjemmelagede tortillalefser, guacamole og fersk ananas kan du kose deg med et sunt og supergodt tacomåltid 🙂
Ingredienser til 6 personer med en lefse hver (doble oppskriften hvis dere vil ha to lefser hver):
Lefser:
1 dl rugmel
1 dl havremel
1 dl sammalt hvetemel
1 dl hvetemel
1 dl havregryn
1 ts salt
1 ts tørket koriander
2 – 2.5 dl vann
Olje til pensling
Guacamole:
3 modne avokado
1 lime
1 chili
2 hvitløksfedd
1/2 rødløk
Fyll:
1 isbergsalat
1 pk babyspinat
1 fersk ananas
1 agurk
3 tomater
1 rød paprika
1 oransje paprika
1 pk sukkererter
1 boks mais
Kjøtt og annet tilbehør:
1 pk kyllingkjøttdeig
1 pk karbonadedeig
2 poser tacokrydder (evt bland spisskumming, kajennepepper, paprikapulver, korianer, oregano, hvitløkspulver, salt og pepper til ditt eget tacokrydder)
1 boks rømme (hvis du vil)
1 boks salsa (hvis du vil)
Ønsket mengde revet hvitost
1 pk nachoschips (hvis du vil)
Fremgangsmåte:
Begynn med lefsene. Bland de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Hell i litt og litt vann til deigen får en fin konsistens som kan kjevles.
Elt deigen på bordet og del den i emner. En oppskrift gir ca. 6 emner. Jeg tredoblet den og fikk 18 lefser.
Trill emnene til boller.
Kjevle dem ut til flate lefser på melet bakebord. Mine har litt ulik fasong..:)
Pensle en dråpe olje i stekepannen før du steker en og en lefse gyllen. Ha på full varme og la de steke et halvt minutt på hver side (den første tar litt lenger tid) til de får mørke prikker. Pensle olje hver gang på de tre første lefsene. Deretter annenhver lefse. Det er veldig lite olje som skal til.
Når tortillalefsene er klare kan du begynne på Guacamolen. Denne er etter Hellstrøm sin oppskrift.
Ta skallet av avokadoene, fjern steinen og mos kjøttet godt med en gaffel.
Riv skallet av limen og rør det inn i avokadoen. Press også i saften av limen.
Finnhakk chili og ha den i.
Finhakk hvitløk og ha over.
Til slutt finhakker du rødløk og rører godt til du får en fin guacamole 🙂
Voila!
Kutt opp grønnsaker! Salat hadde jeg i en stor skål for seg selv. Jeg blandet isbergsalat med spinatblader. Min favoritt 🙂
Ha salsa og rømme i skåler. Riv hvitost og ha i en annen skål. Du kan også fylle opp en skål med tortillachips. Det gjorde jeg.
Stek kjøttdeigen til slutt så den holder seg litt varm til du skal spise. Jeg hadde en pakke med kylling og en med storfe. Ha over tacokrydder når kjøttet begynner å bli ferdigstekt.
Fyll lefser med salat, grønnsaker, ananas, kjøtt og ha over revet ost på toppen! Taconight! 🙂
Oi, så fine bilder, dette så heerlig ut! 😀 Fikk såå lyst på taco nå!
Life of Elle: Ja det var godt..jeg har spist rester i dag 🙂
Endelig noen som lager hjemmelaget taco, og det er så enkelt og ikke minst smaker det enda bedre! Og du vet hva du får i deg istedenfor tonnevis med sukker og unødvendige tilsetningsstoffer. Stå på, dette så bra ut 🙂 !
Kokkeliten: Det tar litt tid, men det smaker mye bedre ja! Fikk ikke tid til å lage ananassalsa, er supergodt det også! 🙂 Homemade er alltid best!