Fredagsdessert: to ulike bærfromasjer

Nam dette var skikkelig suksess! Jeg laget to ulike dessertfromasjer i går, og var spent på resultatet når jeg skulle smake i lunsjen i dag. Jeg tok de med på jobb og fikk konstantert av både folk som er åpne for sunnere alternativer og skeptikere at dette smakte godt! Det blir garantert gjentagelse her 🙂 Blåbærfromasj til venstre, bringebær til høyre.

Ingredienser blåbærmousse (en skål):

4 gelatinplater

150 g mager kesam (1/2 boks)

160 g Skyr blåbær og vanilje (1 boks)

2,5 ss sukrin

5 dråper stevia

100 g blåbær

2 eggehviter

Blåbær til pynt

 

Ingredienser bringebærmousse (en skål):

4 gelatinplater

150 g mager kesam (1/2 boks)

160 g Skyr skogsbær og vanilje (1 boks)

2,5 ss sukrin

5 dråper stevia

100 g bringebær

2 eggehviter

Bringebær til pynt

 

Fremgangsmåten er lik for begge typene:

Finn frem alle ingrediensene 🙂

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Bland kesam og den valgte Skyr-typen i en bolle.

Ha i sukrin og stevia.

Bland inn blåbær i kesam/blåbærblandingen..

Eller bringebær i kesam/bringebærblandingen.

Mos blandingen(e) med stavmixer til alt er rørt sammen.

Stivpisk eggehvitene i en egen bolle.

Vend eggehvitene inn i blandingen(e) med en skje.

Til det blir litt mousselignende konsistens 🙂

Klem alt vannet ut av gelatinplatene. Ha 2 ss med kokvarmt vann over de og rør til smeltet. Går det ikke, så ha gelatinen over vannbad og rør til oppløst.

Hell gelatinen i blandingen og visp på svakeste styrke i noen sekunder til den er blandet inn.

Hell bærfromasjen(e) over i en glasskål og sett i kjøleskap til den stivner. Dette tar gjerne et par timer.

Pynt med bær og nyyyyyyt! En HEL skål inneholder ikke mer enn 300 kalorier! 🙂 Mase gode proteiner og antioksidanter 🙂 God helg!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg