Fredagsdessert: to ulike bærfromasjer

Nam dette var skikkelig suksess! Jeg laget to ulike dessertfromasjer i går, og var spent på resultatet når jeg skulle smake i lunsjen i dag. Jeg tok de med på jobb og fikk konstantert av både folk som er åpne for sunnere alternativer og skeptikere at dette smakte godt! Det blir garantert gjentagelse her 🙂 Blåbærfromasj til venstre, bringebær til høyre.

Ingredienser blåbærmousse (en skål):

4 gelatinplater

150 g mager kesam (1/2 boks)

160 g Skyr blåbær og vanilje (1 boks)

2,5 ss sukrin

5 dråper stevia

100 g blåbær

2 eggehviter

Blåbær til pynt

 

Ingredienser bringebærmousse (en skål):

4 gelatinplater

150 g mager kesam (1/2 boks)

160 g Skyr skogsbær og vanilje (1 boks)

2,5 ss sukrin

5 dråper stevia

100 g bringebær

2 eggehviter

Bringebær til pynt

 

Fremgangsmåten er lik for begge typene:

Finn frem alle ingrediensene 🙂

Legg gelatinplatene i kaldt vann.

Bland kesam og den valgte Skyr-typen i en bolle.

Ha i sukrin og stevia.

Bland inn blåbær i kesam/blåbærblandingen..

Eller bringebær i kesam/bringebærblandingen.

Mos blandingen(e) med stavmixer til alt er rørt sammen.

Stivpisk eggehvitene i en egen bolle.

Vend eggehvitene inn i blandingen(e) med en skje.

Til det blir litt mousselignende konsistens 🙂

Klem alt vannet ut av gelatinplatene. Ha 2 ss med kokvarmt vann over de og rør til smeltet. Går det ikke, så ha gelatinen over vannbad og rør til oppløst.

Hell gelatinen i blandingen og visp på svakeste styrke i noen sekunder til den er blandet inn.

Hell bærfromasjen(e) over i en glasskål og sett i kjøleskap til den stivner. Dette tar gjerne et par timer.

Pynt med bær og nyyyyyyt! En HEL skål inneholder ikke mer enn 300 kalorier! 🙂 Mase gode proteiner og antioksidanter 🙂 God helg!

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg