Nam dette var skikkelig suksess! Jeg laget to ulike dessertfromasjer i går, og var spent på resultatet når jeg skulle smake i lunsjen i dag. Jeg tok de med på jobb og fikk konstantert av både folk som er åpne for sunnere alternativer og skeptikere at dette smakte godt! Det blir garantert gjentagelse her 🙂 Blåbærfromasj til venstre, bringebær til høyre.
Ingredienser blåbærmousse (en skål):
4 gelatinplater
150 g mager kesam (1/2 boks)
160 g Skyr blåbær og vanilje (1 boks)
2,5 ss sukrin
5 dråper stevia
100 g blåbær
2 eggehviter
Blåbær til pynt
Ingredienser bringebærmousse (en skål):
4 gelatinplater
150 g mager kesam (1/2 boks)
160 g Skyr skogsbær og vanilje (1 boks)
2,5 ss sukrin
5 dråper stevia
100 g bringebær
2 eggehviter
Bringebær til pynt
Fremgangsmåten er lik for begge typene:
Finn frem alle ingrediensene 🙂
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Bland kesam og den valgte Skyr-typen i en bolle.
Ha i sukrin og stevia.
Bland inn blåbær i kesam/blåbærblandingen..
Eller bringebær i kesam/bringebærblandingen.
Mos blandingen(e) med stavmixer til alt er rørt sammen.
Stivpisk eggehvitene i en egen bolle.
Vend eggehvitene inn i blandingen(e) med en skje.
Til det blir litt mousselignende konsistens 🙂
Klem alt vannet ut av gelatinplatene. Ha 2 ss med kokvarmt vann over de og rør til smeltet. Går det ikke, så ha gelatinen over vannbad og rør til oppløst.
Hell gelatinen i blandingen og visp på svakeste styrke i noen sekunder til den er blandet inn.
Hell bærfromasjen(e) over i en glasskål og sett i kjøleskap til den stivner. Dette tar gjerne et par timer.
Pynt med bær og nyyyyyyt! En HEL skål inneholder ikke mer enn 300 kalorier! 🙂 Mase gode proteiner og antioksidanter 🙂 God helg!