Åh dette er noen av de beste kjeksene jeg noengang har bakt! Perfekte til ost, som mellommåltid eller til supper og salater. Dette må dere prøve 🙂
Ingredienser (oppskriften gir 14 kjeks):
Deig:
4 eggehviter
2 dl mandelmel (fettredusert)
2 dl sesamfrø
1 ss fiberhusk
2 ts salt
1 ss sukrin
Topping:
Olivenolje
Havsalt, gjerne flak
Tørket timian
Tørket rosmarin
Fremgangsmåte:
Bland alt det tørre med en sleiv. Rør inn en og en eggehvite. Bruk ekstra mandelmel hvis deigen er for klissete (men den skal være ganske klissete). La røren stå 10 minutter så fiberhusken får virke.
Form kuler og trykk ut på brett. Dette var litt stress fordi deigen hele tiden hang seg fast på skjeen og på fingrene. Det hjalp å bruke litt olivenolje på fingrene, men man må være litt tålmodig med hvert kjeks 🙂
Ha en dråpe olivenolje på hvert kjeks, strø over havsalt og en god dæsj med begge typer tørket krydder.
Stek kjeksene ved 180 grader i 20 minutter. La dem hvile 10 minutter på rist før du smaker.
Nyt dem med pepperost og druer! Nam 🙂