Grove osterundstykker med soltørkede tomater

Ingredienser (Nok til 20 rundstykker):

200 g rugmel

200 g fullkornsmel

100 g hvetemel

1 pk tørrgjær

1 ts salt

0,5 dl olivenolje

3 dl vann

20 soltørkede tomater i olje

1-2 dl revet ost

2-3 ss tørkede urter (mix)

Egg til pensling

Solsikkefrø til pynt

 

Fremgangsmåte:

Hakk soltørkede tomater i biter og del ost i små terninger (raspet fungerer sikkert også bra). Bland alt det tørre og tilsett olje og lunkent/varmt vann til en litt klissete deig. Tilsett tomatene, osten og tørket krydder. Jeg brukte en litt fet lagret edamerost som smelter lett. Cheddar er et annet godt alternativ. Som urter brukte jeg en blanding av timian, oregano og koriander. Elt alt til en smidig deig. Tilsett litt mer hvetemel om nødvendig.

Hev deigen i 45 minutter. Rull deigen i to lengder og del hver i 10 biter slik at du får 20 rundstykker totalt. Rull hver bit til runde boller, evt små avlange brød. Hev rundstykkene i 30 min.

Pensle med egg og strø over solsikkekjerner. Stekes ved 225 grader i 15 minutter på midterste rille.

Perfekt å servere til supper og salater…helt seriøst noe av det beste jeg noengang har spist! Enjoy! 🙂

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg