Ingredienser (Nok til 20 rundstykker):
200 g rugmel
200 g fullkornsmel
100 g hvetemel
1 pk tørrgjær
1 ts salt
0,5 dl olivenolje
3 dl vann
20 soltørkede tomater i olje
1-2 dl revet ost
2-3 ss tørkede urter (mix)
Egg til pensling
Solsikkefrø til pynt
Fremgangsmåte:
Hakk soltørkede tomater i biter og del ost i små terninger (raspet fungerer sikkert også bra). Bland alt det tørre og tilsett olje og lunkent/varmt vann til en litt klissete deig. Tilsett tomatene, osten og tørket krydder. Jeg brukte en litt fet lagret edamerost som smelter lett. Cheddar er et annet godt alternativ. Som urter brukte jeg en blanding av timian, oregano og koriander. Elt alt til en smidig deig. Tilsett litt mer hvetemel om nødvendig.
Hev deigen i 45 minutter. Rull deigen i to lengder og del hver i 10 biter slik at du får 20 rundstykker totalt. Rull hver bit til runde boller, evt små avlange brød. Hev rundstykkene i 30 min.
Pensle med egg og strø over solsikkekjerner. Stekes ved 225 grader i 15 minutter på midterste rille.
Perfekt å servere til supper og salater…helt seriøst noe av det beste jeg noengang har spist! Enjoy! 🙂
Takk! Skal definitivt prøves ♥
Håper du liker dem Laila! Er blitt blant mine favoritter 🙂
Kjempe gode rundstykker:) takk for oopdkriften☺
naji: så kjekt å høre! takk for hyggelig kommentar 🙂