Grove pestohorn

Ingredienser (oppskriften gir 16 horn):

– 5 dl rugmel

– 5 dl fullkornsmel

– 4 dl hvetemel

– 2 dl havregryn

– 1 pk tørrgjær

– 1 ts salt

– 3 ss sesamfrø

– 1 boks cottage cheese

– 4,5 dl vann

 

– 1/2 glass pesto

– Egg til pensling

– Tørkede urter til dryss

 

Fremgangsmåte:

Bland alt det tørre og miks inn cottage cheese til de største klumpene er borte. Varm vannet og tilsett det i deigen litt og litt til du får en smidig deig. Hev deigen i 40 minutter. Del den i 2 emner og kjevle hver av dem til en runding. Del deigen i 8 trekanter med pizzahjul eller kniv. Smør pesto på hvert horn, men ikke helt ut i kantene for å unngå at det tyter ut når du ruller det sammen. 

Eventuelt kan du nok også smøre pesto på deigen før du skjærer ut trekanter, men jeg fant ut at det ble mindre griseri på denne måten 🙂 Hev hornene på brett et lunt sted i 20 minutt. Pensle med egg og dryss over tørkede urter (jeg brukte en blanding av rosmarin, timian og oregano) før du steker dem på midterste rille i ovnen ved ???

Server! 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg