Nydelig proteinpizza med salat

Denne pizzaen ble så god at jeg lovet å dele oppskriften med dere så her kommer den 🙂 Den er sunn og god både for store og små 🙂

 

Ingredienser (nok til 4 personer):

Bunn:

2 egg

6 ss bakepro

4 ss havregryn

2 ss kokosmel

1 ss fiberhusk

1.5 dl vann

 

Saus:

1 boks hermetiske tomater

2 never friske urter (jeg brukte basilikum, oregano og timian)

1 dl vann

1 dl rapsolje

Pepper

1 pk kyllingkjøttdeig

1 ss chilipulver

1 ss tørket oregano

1 ss tørket basilikum

Pepper

 

Fyll:

1 boks ananas

1 pk babymais

1 spisspaprika

200 g ost (jeg hadde gouda/cheddar/mozzarella)

Friske urter

 

Salat:

Spinat

Isbergsalat

Agurk

Sukkererter

Plommetomater

Fersk ananas

 

Fremgangsmåte:

Finn frem alle ingrediensene du trenger til å lage bunnen. Bland bakepro, havregryn, kokosmel og fiberhusk med en sleiv. Rør inn eggene og tilsett vann litt og litt til en “løs” røre. La den svelle 10 minutter så fiberhusken får begynne og virke (deigen blir tykkere). Jeg brukte 1,5 dl vann totalt.

Smør deigen utover et bakepapirkledd stekebrett så tynt du bare klarer. Bruk slikkepott når du smører den utover, den skal være klissete, nesten som en grøt. Stek bunnen ved 200 grader i 8 minutter.

Ta den ut og la den avkjøle og bli litt sprø mens du lager fyllet. Tar du fyllet på med en gang trekker sausen seg ned i den varme deigen og bunnen blir bløt. La ovnen fremdeles stå på 200 grader.

Lag pizzasaus ved å blande hermetiske tomater, friske urter, pepper og litt olje i en stavmikser til alt er knust. Dersom du liker løk/hvitløk så kan du også tilsette det. Hell over i en panne og kok opp med litt mer olje og vann. Tilsett ønsket mengde krydder, jeg brukte en god del pepper, tørket basilikum og oregano i sausen. Stek samtidig kyllingkjøttdeigen gyllen og strø over pepper, chilipulver, tørket oregano og basilikum. Når sausen er kokt opp, skru ned til svak varme og ha kyllingkjøttdeigen i sausen. La den trekke på svak varme til den blir tykkere, dette tar ca. 15 min.

Mens du venter kan du jo kutte opp grønnsakene du vil ha på pizzaen. Jeg valgte babymais, paprika og ananas, der Renate gjorde en super oppkuttingsjobb 🙂

Smør pizzasausen over den avkjølte pizzabunnen.

Ha på ønsket fyll, revet ost og frisk oregano. Stek pizzaen ved 200 grader i 10 minutter til osten er gyllen. Strø over fersk basilikum et par minutter før du tar den ut av ovnen. Kutt opp ingrediensene du ønsker i salaten og gjør den klar i skål eller anrett på tallerken.

Nyt fantastisk god sunn pizza med valgfri salat og Voss Sparkling Water, the best there is! 🙂 Og ikke minst…god samvittighet!! Enjoy!

Kjekt å få tilbakemelding på oppskriftene hvis noen prøver seg på de 🙂 Klem



 

 

7 kommentarer
    1. Smaker bunnen omelettaktig? Bare lurte, er ikke så veldig glad i egg. Den ser forøvrig veldig god ut 🙂

    2. Denne var veldig god! Har prøvd utallige pizzavarianter av denne typen etter at jeg la om til lavkarbo for 10 mnd siden. Har aldri blitt helt fornøyd (med bunnen altså) så det har endt med posepizzaen til “easy living” osv. Det er veldig dyrt, så takk skal du ha for en god oppskrift. Brukte tomatsausoppskriften din, men hadde annet kjøttfyll osv. Ble veldig førnøyd!

    3. Anonym: Hei! Så kjekt å høre det! 🙂 Den er jo enkel og grei og jeg syns også den ble god 🙂 Laget den på nytt i går! Ha en fin lørdagskveld 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg