Sunne kokosboller

Nam så gode disse ble! For dere som liker kokosboller så lover jeg at dette er en super erstatning! Smaker akkurat det samme 🙂

Ingredienser:

4 eggehviter

1 dl sukrinmelis

1 ts vaniljepulver

4 gelatinplater

200 g mørk sjokolade

2 ts cocosa (kokosolje)

Kokosmasse

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatin i kaldt vann i 5-10 minutter. 

I mellomtiden stivpisker du eggehvitene til du kan snu bollen opp ned. Tilsett deretter melis og vaniljepulver. Pisk godt. Kok 1 dl vann og rør inn gelatinen. Avkjøl litt og hell den over i eggemassen i en tynn stråle mens du pisker. 

Legg bakepapir på brett og dryss over litt kokos så bollene ikke henger fast. Ha massen i kremfløtepose (evt. en plastpose der du klipper et hjørnehull på 1 cm) og klem ut skumtopper.

 

Sett toppene kaldt i ca. 30 minutter. Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn cocosa i sjokoladen og ogg dypp de stivnede toppene i. Gjerne med en pølseklype. Her lover jeg masse griseri 🙂

Sett de tilbake på brettet og dryss over kokos.

Oppbevar dem kjølig hvis det blir noen igjen 🙂

8 kommentarer

Siste innlegg