Nam så gode disse ble! For dere som liker kokosboller så lover jeg at dette er en super erstatning! Smaker akkurat det samme 🙂
Ingredienser:
4 eggehviter
1 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver
4 gelatinplater
200 g mørk sjokolade
2 ts cocosa (kokosolje)
Kokosmasse
Fremgangsmåte:
Legg gelatin i kaldt vann i 5-10 minutter.
I mellomtiden stivpisker du eggehvitene til du kan snu bollen opp ned. Tilsett deretter melis og vaniljepulver. Pisk godt. Kok 1 dl vann og rør inn gelatinen. Avkjøl litt og hell den over i eggemassen i en tynn stråle mens du pisker.
Legg bakepapir på brett og dryss over litt kokos så bollene ikke henger fast. Ha massen i kremfløtepose (evt. en plastpose der du klipper et hjørnehull på 1 cm) og klem ut skumtopper.
Sett toppene kaldt i ca. 30 minutter. Smelt sjokolade i vannbad. Rør inn cocosa i sjokoladen og ogg dypp de stivnede toppene i. Gjerne med en pølseklype. Her lover jeg masse griseri 🙂
Sett de tilbake på brettet og dryss over kokos.
Oppbevar dem kjølig hvis det blir noen igjen 🙂
Nam!
Wow, Mye godt:)
De så veldig gode ut! Hadde jeg bare klart å bake.. 😉
Linn H.: Klart du klarer det! Veldig enkelt..bare litt grisete når man skal dyppe dem i sjokolade 🙂
SJEKKE mesterkokken da!! Åhh disse så gode ut:) Er til bestemor nå og lurer på om jeg skal prøve meg på disse! Har faktisk med meg inngrediensene;)
Får se om det blir noen igjen etter jeg er ferdig da:D
Håper du får en fin tirsdag:)
siljeeira: tusen takk, du er snill du 🙂 Ja de var overraskende gode så det må du prøve! 🙂 Håper du har det koselig hos bestemor 🙂 Fin tirsdag tilbake <3
Min matgale verden: takk 🙂
Hanne Presthaug: ja du får sette i gang og bake 🙂