Verdens beste biscotti

Når jeg bodde på Kypros så fikk jeg alltid biscotti på cafe. Jeg elsker det! Utrolig gøy at jeg derfor fikk til å lage en sunnere utgave som smakte minst like godt! Inspirasjonen kommer fra Fotballfrue. Hvis dere er like glad i biscotti som meg så må dere prøve denne, for jeg lover at den er minst like god som den usunne varianten!! 🙂

Ingredienser (ca 20 stk):

200 g skåldede malte mandler

50 g grovhakkede mandler

100 g sukrin

2 ss fiberhusk

1 ss bakepulver

Frøene fra 1 vaniljestang

Skallet fra 1 sitron

2 egg

70% sjokolade (kan sløyfes)

 

Fremgangsmåte:

Mal de skåldede mandlene (jeg kjøper ferdigmalt på helekosten..litt dyrt, men veldig lettvint) og grovhakk de med skall. Bland dem i en bolle med sukrin, fiberhusk og bakepulver.

Rasp sitronen, men ikke ta med det hvite innenfor skallet. Ha sitronskallet i det tørre. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Bland dem inn i røren. Ha i eggene og rør til deigen blir fast. Del deigen i to, rull pølser med litt kortere lengde enn brettet og klapp de flate. Stek disse to pølsene ved 175 grader i 25 minutter.

Åpne ovnsdøren og skru temperaturen ned til 75 grader. Ta ut brettet og skjær pølsene på skrått til biscotti fasong. Det blir ca 10-12 biter per pølse. Når ovnen har gått ned til 75 grader steker du dem videre i 2-3 timer med døren på gløtt. De skal nå stå til de er blitt harde. Her bestemmer man selv hvor harde man vil ha de. Jeg synes 2 timer var greit. Avkjøl kjeksene på rist.

Dersom du er glad i sjokolade kan du smelte litt i vannbad og dyppe halve biscottien i. Sett de i kjøleskapet for å stivne. Jeg elsker biscotti uten sjokolade og valgte derfor å sløyfe dette 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg