Mamma lager hvert år en hel haug forskjellige julekaker. Mine favoritter har alltid vært nøttetopper, havreflarn og konfektkaker. Sistnevnte smelter utover og er vanligvis like flate som havreflarn. Det skjedde ikke med den sunnere utgaven, men jammen smakte de godt de også! 🙂 Jeg stakk av med oppskriften og sunnifiserte den litt..sånn at jeg kan spise noen ekstra uten dårlig samvittighet 🙂
Ingredienser (ca. 20 stk):
100 g usaltet smør
100 g sukrin
1 egg
1 ts bakepulver
50 g mandelmel
50 g kokosmel
30 g grovbakstmel
25 g mandler
40 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk romtemperert smør mykt med sukrin.
Visp inn egget.
Bland mandelmel, kokosmel, grovbakstmel og bakepulver og rør det inn i det våte.
Finn frem riktig mengde mandler og sjokolade. Det ser lite ut, men det er mer enn nok 🙂
Hakk nøttene og sjokoladen 🙂
Og rør den inn i deigen med en slikkepott. Hvis det blir for tørt kan du tilsette et par dråper vann.
Sett topper på bakepapirkledd brett og stek dem ved 200 grader i 10-12 minutter.
Avkjøl på rist 🙂
Kos deg med et litt sunnere alternativ av konfektkaker 🙂
Bare innom for å ønske deg en fin torsdag!
håper du får en fin dag videre ^^,
Det så godt ut:) Flink du er å dele oppskrifter, tusen takk:D
Martine Kristine: tusen takk for det, fin dag tilbake 🙂
Life of Elle: takk for det, så kjekt å høre 🙂 Veldig gode! 🙂
Tusen takk ^^
Du skriver at jeg er flink på kjøkkenet, men DU er jo råflink! Ps. Skjønner da at Kypros ikke er så aktuelt med DET lønnsnivået…
lineinspirasjon: tusen takk Line, veldig kjekt å høre det 🙂 men tror nok jeg har et stykke igjen før jeg er på ditt nivå 🙂 Bakelysten er stor om dagen! Håper det varer 🙂 Hehe..ja det er vanskelig med den lønnen..får prøve og forhandle litt 🙂