Supergode konfektkaker

Mamma lager hvert år en hel haug forskjellige julekaker. Mine favoritter har alltid vært nøttetopper, havreflarn og konfektkaker. Sistnevnte smelter utover og er vanligvis like flate som havreflarn. Det skjedde ikke med den sunnere utgaven, men jammen smakte de godt de også! 🙂 Jeg stakk av med oppskriften og sunnifiserte den litt..sånn at jeg kan spise noen ekstra uten dårlig samvittighet 🙂

Ingredienser (ca. 20 stk):

100 g usaltet smør

100 g sukrin

1 egg

1 ts bakepulver

50 g mandelmel

50 g kokosmel

30 g grovbakstmel

25 g mandler

40 g mørk sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert smør mykt med sukrin.

Visp inn egget.

Bland mandelmel, kokosmel, grovbakstmel og bakepulver og rør det inn i det våte.

Finn frem riktig mengde mandler og sjokolade. Det ser lite ut, men det er mer enn nok 🙂

Hakk nøttene og sjokoladen 🙂

Og rør den inn i deigen med en slikkepott. Hvis det blir for tørt kan du tilsette et par dråper vann.

Sett topper på bakepapirkledd brett og stek dem ved 200 grader i 10-12 minutter.

Avkjøl på rist 🙂

Kos deg med et litt sunnere alternativ av konfektkaker 🙂

 

7 kommentarer

Siste innlegg