Hjemmelagede seigmenn

Det er to ting som er umulig å erstatte i et sunt kosthold. Smågodt (sure og salte ting) og ostepop. Jeg har ikke klart å finne noen gode nok erstatninger. Men så oppdaget jeg sitronsyre! Og det er jo like surt og fantastisk som de herlige sure dødningehodene på Mix 🙂 Så hvorfor ikke prøve å lage sure seigmenn? Eller i dette tilfeller..seigehjerter..siden jeg ikke har noen mann 🙂

Ingredienser (ca 20 hjerter):

12 gelatinplater

2 dl vann

1 dl funlight granateple

1 ss sukrin

1/6 ts sitronsyre (dropp hvis du vil ha søte seigmenn)

Sukrin/sitronsyre til topping

 

Fremgangsmåte:

Ha vannet i en kjele og legg gelatinplatene i. La det stå 10 minutter å bløte seg før du setter kjelen på platen og varmer opp til gelatinen er løst opp. Mens kjelen står på platen rører du også inn sukrin og pittelitt sitronsyre (vær forsiktig for det er veldig surt).

Ta kjelen av platen og rør inn saften.

Tøm blandingen i former. Det satt litt fast så jeg tror det kan være lurt å legge blank folie i dem før du heller blaningen i.

Blandingen skal være ca 1 cm tykk i formene. Sett den så i kjøleskap i 30 minutter.

Ta den ut og strø på en blanding av sukrin og sitronsyre (5 ss sukrin og 1/3 ts sitronsyre), evt bare sukrin hvis du vil ha de søte. Sett tilbake i kjøleskap i 2 timer.

Ta ut formene, hvelv dem på disken eller på et skjærebrett. Hvis det er vanskelig kan du sette formen en liten stund i varm vann og løsne kantene med kniv. Trykk ut seigmenn/seigehjerter eller skjær i passe store biter.

Dypp dem i sukkerblandingen og kos deg med goooood samvittighet! 🙂

 

6 kommentarer
    1. Åhh, dette så godt ut!! MÅ testes når vi kommer hjem fra Gøteborg:)
      Jeg lagde kokosbollene dine her om dagen, og de ble DRITGODE!
      Håper du får en fin fin torsdag flinka:)

    2. Silje: Så kjekt å høre 🙂 I går laget jeg hjemmelaget musli og det var overraskende godt..alle favorittene samlet i en! 🙂 Kos deg videre i Gøteborg!! klem

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg