Jeg spiser altfor lite fisk. Men etter dagens fantastiske middag skjønner jeg virkelig ikke hvorfor! Herlighet så godt dette var! Og det beste av alt..det tok ikke mer enn et kvart å lage til alt Så ingen unnskyldninger fra nå av!
Ingredienser (1 person):
Fem tykke skiver av en grønnkål
Fem tykke skiver av en rødkål
3 små gulrøtter
5 reddiker
3 ss olivenolje
1 ts pepper
3 ss sitronsaft
2 ss sukrin
En knivsodd sitronsyre
1 laksefilet
To dråper rapsolje
Pepper
2 ts tørket rosmarin
2 ts tørket dill
En håndfull gresskarfrø
Fremgangsmåte:
Start med kålsalaten. Skjær tykke skiver av kålen. Jeg laget salat nok til to dager for den er så god og kan brukes til alt. Det er en kypriotisk tradisjon så jeg lærte meg å lage den da jeg bodde der. Og falt head over heals Her bestemmer du selv hvor mye du vil lage, og derfor også hvor mye kål du vil bruke.
Kutt rødkålen og grønnkålen deretter i strimler og bland dem sammen i en bolle.
Rasp gulrot og reddiker fint og bland sammen med kålen i bollen.
Hell over en god olivenolje og kvern over så mye pepper som du foretrekker. Jo mer jo bedre spør du meg..:)
Sprut over noen gode sprut med sitronsaft.
Dryss over noen skjeer sukrin og pittelitt sitronsyre. Bland alt godt og la salaten stå og godgjøre seg litt mens du steker fisken
Ha et par dråper olje på en stekepanne (du trenger ikke mye, bare så den ikke gror fast) og kverne over pepper, rosmarin og dill.
Strø over en neve med gresskarfrø. Snu fisken og gjennomstek den så den får en gyllen skorpe på hver side.
Legg opp fisken på tallerken med så mye kålsalat som du bare orker å spise. Dryss til slutt over de ristede gresskarfrøene som ikke hang fast på fisken God middag!