Nå er det jammen på tide med en ny oppskrift fra denne kanten. Med alt som har skjedd den siste måneden så har mat blitt prioritert så langt bort som overhodet mulig. Men jeg laget en sunn skogsbærkake til bursdagsfeiringen til mamma i slutten av september som jeg gjerne vil dele med dere…ble skikkelig fornøyd med den
Ingredienser:
75 g mandler
2 eggehviter
75 g sukrin
300 g skogsbær (bringebær, blåbær, rips, bjørnebær)
10 gelatinplater
3 dl kesam
3 dl vaniljekesam
200 g yoghurt naturell
125 g sukrin
Fremgangsmåte:
Mal mandlene.
Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett sukrin mens du fremdeles pisker, slik at det blir en luftig marengs.
Skjær marengsen inn i mandlene.
Fordel massen i en 26 cm form og stek ved 175 grader i 15 minutter.
Jeg kunne tatt min ut et par minutter tidligere…såvidt gylden bør den være for ikke å bli tørr. Avkjøl bunnen.
Fyllet: tin bærene hvis de er frosne. Legg gelatinplatene i kaldt vann og la dem stå og bli myke i 5 min.
Varm opp bærene i en kjele og mos dem med stavmixer.
Løs opp gelatinplatene i den varme bærmosen under omrøring. Avkjøl blandingen.
Bland kesam, vaniljekesam, yoghurt og sukrin.
Til en lysrosa blanding.
Hell den avkjølte bærblandingen i kesamblandingen litt etter litt.
Nam!
Hell massen over avkjølt bunn. Sett kaken kaldt min 3 timer.
Jeg glemte dessverre å ta bilde av det ferdige resultatet, men den ble pyntet med friske bær til slutt…god helg!
Det så nydelig ut!
Takk for oppskriften. Den skal prøves.. så veldig godt ut
Oda C: ja det må du gjøre…den ble god
Kristine: ja du må prøve…:)