Homemade marsipan

Har dere lyst å lage sukkerfri marsipan til jul? Det er utrolig enkelt! 🙂 Jeg liker ikke marsipan en gang..men disse er gode..og du kan også blande inn nøtter og få det til å bli mer kransekakelignende nøttemarsipan. Her er det bare til å prøve seg frem på sine favoritter. Tre oppskrifter som jeg har prøvd følger 🙂

Ingredienser vanlig marsipan (20-30 kuler):

100 g mandelmel (jeg hadde bare mørkt mandelmel, derfor de er så mørke på farge)

100 g sukrinmelis

30 g sukringold

5 dråper mandelessens

5 dråper vaniljeessens

5 dråper stevia

2 eggehviter

1 ss vann

 

Fremgangsmåte:

Bland mandelmel, sukrinmelis og sukringold.

Ha i mandel- og vaniljeessens i tillegg til steviadråper. Rør inn eggehvitene til slutt, og ha i en dråpe vann hvis du ikke får deigen til å henge sammen.

Sånn cirka sånn skal den se ut 🙂

Trill kuler!

Sett kjølig…og pynt hvis du har lyst 🙂

Enjoy 🙂

Ingredienser cashewmarsipan (20 kuler):

4 dl usaltede cashewnøtter

2 eggehviter

100 g sukrinmelis

3 ss mandelmel

 

Fremgangsmåte:

Finmal nøttene. Tilsett eggehviter og sukrinmelis og spe på med mandelmel.

La deigen stå 30 min i kjøleskap før du triller den til kuler. Smelt mørk sjokolade i vannbad og dypp kulene i. Bruk strøssel hvis du vil pynte dem litt.

Ingredienser valnøttmarsipan med gojibær (20 kuber):

2 dl valnøtter

1/2 dl gojibær

3 ss mandelmel

4 ss sukrinmelis

1/2 ts vaniljepulver

1 eggehvite

 

Fremgangsmåte:

Finmal valnøtter og gojibær i blender. Bland med resten av de tørre ingrediensene.Stivpisk eggehvite og rør denne inn med det tørre. Sett deigen i kjøleskap i 30 minutter og trill kuler eller form til kuber. Pynt med sjokoladetrekk eller valnøtter og gojibær.

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg