Har dere lyst å lage sukkerfri marsipan til jul? Det er utrolig enkelt! Jeg liker ikke marsipan en gang..men disse er gode..og du kan også blande inn nøtter og få det til å bli mer kransekakelignende nøttemarsipan. Her er det bare til å prøve seg frem på sine favoritter. Tre oppskrifter som jeg har prøvd følger
Ingredienser vanlig marsipan (20-30 kuler):
100 g mandelmel (jeg hadde bare mørkt mandelmel, derfor de er så mørke på farge)
100 g sukrinmelis
30 g sukringold
5 dråper mandelessens
5 dråper vaniljeessens
5 dråper stevia
2 eggehviter
1 ss vann
Fremgangsmåte:
Bland mandelmel, sukrinmelis og sukringold.
Ha i mandel- og vaniljeessens i tillegg til steviadråper. Rør inn eggehvitene til slutt, og ha i en dråpe vann hvis du ikke får deigen til å henge sammen.
Sånn cirka sånn skal den se ut
Trill kuler!
Sett kjølig…og pynt hvis du har lyst
Enjoy
Ingredienser cashewmarsipan (20 kuler):
4 dl usaltede cashewnøtter
2 eggehviter
100 g sukrinmelis
3 ss mandelmel
Fremgangsmåte:
Finmal nøttene. Tilsett eggehviter og sukrinmelis og spe på med mandelmel.
La deigen stå 30 min i kjøleskap før du triller den til kuler. Smelt mørk sjokolade i vannbad og dypp kulene i. Bruk strøssel hvis du vil pynte dem litt.
Ingredienser valnøttmarsipan med gojibær (20 kuber):
2 dl valnøtter
1/2 dl gojibær
3 ss mandelmel
4 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
1 eggehvite
Fremgangsmåte:
Finmal valnøtter og gojibær i blender. Bland med resten av de tørre ingrediensene.Stivpisk eggehvite og rør denne inn med det tørre. Sett deigen i kjøleskap i 30 minutter og trill kuler eller form til kuber. Pynt med sjokoladetrekk eller valnøtter og gojibær.
Oi, nam! Dette hørtes og så helt fantastisk ut:) Jeg elsker marsipan, farlig godt hehe!
Cashewkulene blir bankers her i huset!
lineinspirasjon: Det høres bra ut Line..var veldig gode
wa2wo.blogg.no: Takk for det
Ja dette var godt!