Disse rundstykkene bruker jeg å lage i mengder og fryse ned enkeltvis. Da kan jeg ta opp ett hvis jeg skulle få lyst på det..veldig greit 🙂 Noen ganger lager jeg ett og ett rundstykke, noen ganger brytebrød og av og til større runde brød. Mulighetene er mange 🙂 Husk at du må øke steketiden hvis du velger å lage hele brød.
Ingredienser (ca. 20 stk):
200 g rugmel
200 g havremel
300 g fullkornsmel
150 g havregryn
100 g hvetemel (sammalt fint)
300 g solsikkekjerner
1 pk tørrgjær
1 ts salt
7 dl vann
Fremgangsmåte:
Bland alle meltypene med havregryn og solsikkefrø. Rør inn tørrgjær og salt (du kan droppe saltet om du vil). Varm opp vann til ca. 40 grader og rør det inn i deigen. Elt den i noen minutter så alt har blandet seg godt sammen til en smidig deig. Hev deigen i 60 minutter på et lunt sted.
Kna deigen, del den i emner og trill til boller. Sett rundstykkene til heving i 30 minutter. Pensle med egg og strø over solsikkefrø. Stek ved 220 grader i 20-30 minutter.
Superenkelt, og supergodt! 🙂