Solsikkerundstykker

Disse rundstykkene bruker jeg å lage i mengder og fryse ned enkeltvis. Da kan jeg ta opp ett hvis jeg skulle få lyst på det..veldig greit 🙂 Noen ganger lager jeg ett og ett rundstykke, noen ganger brytebrød og av og til større runde brød. Mulighetene er mange 🙂 Husk at du må øke steketiden hvis du velger å lage hele brød.

 

Ingredienser (ca. 20 stk):

200 g rugmel

200 g havremel

300 g fullkornsmel

150 g havregryn

100 g hvetemel (sammalt fint)

300 g solsikkekjerner

1 pk tørrgjær

1 ts salt

7 dl vann

 

Fremgangsmåte:

Bland alle meltypene med havregryn og solsikkefrø. Rør inn tørrgjær og salt (du kan droppe saltet om du vil). Varm opp vann til ca. 40 grader og rør det inn i deigen. Elt den i noen minutter så alt har blandet seg godt sammen til en smidig deig. Hev deigen i 60 minutter på et lunt sted.

Kna deigen, del den i emner og trill til boller. Sett rundstykkene til heving i 30 minutter. Pensle med egg og strø over solsikkefrø. Stek ved 220 grader i 20-30 minutter.

Superenkelt, og supergodt! 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg