Sarah Bernard i litt lettere utgave

Jeg lovet dere oppskrift på denne i julen, og jeg beklager at jeg aldri kom så langt. Kanskje den kan lages i andre anledninger? 🙂

 

Ingredienser (40 stk):

Sjokoladekrem:

3 dl lettere kremfløte

150 g mørk sjokolade

 

Kransekakekjeks:

250 g malte mandler (5 dl)

100 g skåldede malte mandler (2 dl)

1 dl sukrinmelis

3 ss sukrin

2 eggehviter

 

Sjokoladetrekk:

150 g mørk sjokolade

4 ss Cocosa

 

Fremgangsmåte:

Hell kremfløte i en kjele og varm opp.

Hakk sjokoladen og ha den i kremfløten.

Bland til sjokoladen er helt smeltet i kremfløten. Sett deretter kjelen i kaldt vann så den får avkjølt seg nok til å kunne settes i kjøleskapet. Rør hele tiden når den avkjøles i vasken.

Ha sjokoladekremen i en bolle og sett den i kjøleskapet i 2-3 timer.

Lag kransekakedeigen ved å blande malte mandler med og uten skall med sukrinmelis og sukrin. Rør inn eggehviter til slutt til du får kransekakemasse.

Bruk mandelmel eller sukrinmelis på disken når du skal kjevle ut kransekakedeigen. Den skal være 1 cm tykk.

Trykk ut rundinger med en form eller med et eggeglass som jeg gjorde. Vær oppmerksom på at deigen kan henge seg fast inne i eggeglasset så dette var litt stress. Har du form så bruk det 🙂

Legg rundingene på stekebrett og stek dem ved 210 grader i 7 minutter.

Avkjøl kransekakekjeksene.

Ta sjokoladekremen ut fra kjøleskapet og pisk den til luftig krem.

Når kjeksene er avkjølte legger du dem tilbake på brettet. Ha sjokoladekrem i kremsprøytepose eller bruk en plastpose med 1 cm hull på siden. Spray en dæsj sjokoladekrem på hvert kjeks.

Smelt sjokolade og cocosa i vannbad og dypp ett og ett kjeks i sjokoladen.

Sett kjeksene i kjøleskapet til sjokoladetrekket har stivnet. Enjoy 🙂

 

4 kommentarer
    1. Wow, disse var noen ordentlig artige varianter. Jeg får/kjøper alltid en stor/ordinær str av denne kaken hos bakedamen i bygda. Men jeg tror nok at disse er enklere å få til. Skal lage noe søtt til noen bursdager neste uke, så kanskje-kanskje…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg