Solsikkebrød i kakeform

Hvis du ønsker deg et sunt brødalternativ til suppe, salater eller lasagnen min så anbefaler jeg dette! 🙂 Jeg serverte det til B.Young jentene mine og tror hvertfall de likte det..fikk spørsmål om oppskrift så det må være et bra tegn 🙂 Syns også det var moro å prøve å lage brød i kakeform..og det gikk bra 🙂 Så her kommer den!

 

Ingredienser (1 rundt brød):

2 dl solsikkefrø

1 dl sesamfrø

1 dl havregryn

1 dl rugmel

2 dl havremel

2 dl sammalt hvetemel (eller fullkornsmel)

1 dl hvetemel

1 ss bakepulver

1 ts salt

1/2 dl smeltet smør (vita hjertego flytende)

3 dl vann

3 dl mager kesam

1 dl solsikkefrø til formen og topping

 

Fremgangsmåte:

Bland solsikkefrø og sesamfrø i en bolle.

Bland alle meltypene sammen med bakepulver og salt.

Rør melblandingen inn i frøene.

Tilsett smeltet smør og kaldt vann og rør til en jevn klissete deig.

Rør kesamen inn til slutt. Bland godt. Det tar gjerne et par minutter å få kesamen inn i deigen hvis du gjør det for hånd 🙂

Deigen skal se sånn ut…den blir litt hvit av kesamen 🙂

Smør en liten kakeform (jeg brukte 22 cm) og strø over solsikkefrø.

Fordel deigen i formen og strø solsikkefrø på toppen. Stek brødet på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 60 minutter.

Sett temperaturen ned til 150 grader, ta brødet ut av formen og stek det videre på rist i 15 minutter.

Avkjøl, og skjær det opp i tynne kakestykker 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg