På søndag prøvde jeg meg på en sunnere vri av eplekaken og den ble slett ikke verst så den må dere prøve om dere ønsker et sunnere alternativ. Veldig lettvint 🙂
Ingredienser (nok til en liten form..for stor kakeform må den dobles):
1 egg
2 ss sukrin
1/2 dl vann
5 dråper stevia vanilje/vaniljeessens
1 stor ss kokosmel
1 ss fiberhusk
1 ts kardemomme
1/2 boks cottage cheese mager (150g)
1 1/2 eple (jeg brukte grønne)
Kanel
30 g mandler
30 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, sukrin, stevia og vann.
Bland inn fiberhusk, kardemomme og kokosmel.
Tilsett cottage cheese til slutt. Dersom røren blir for tykk kan du gjerne ha i litt skummet melk som du rører inn helt sist. Det ser du.
Kle en form med bakepapir og hell røren oppi. Vask og rens eplene. Fjern kjernen og skjær dem i biter. Skrell dem hvis du ikke vil ha skallet på 🙂
Legg eplebitene på toppen av røren og trykk dem litt godt nedi.
Strø over masse kanel 🙂
Finn frem en neve valnøtter og en neve mandler og grovhakk dem.
Strø nøttehakket over eplene og stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 40 minutter.
Server med vaniljekesam eller hjemmelaget is 🙂