Eplekake med sunn vri

På søndag prøvde jeg meg på en sunnere vri av eplekaken og den ble slett ikke verst så den må dere prøve om dere ønsker et sunnere alternativ. Veldig lettvint 🙂

 

Ingredienser (nok til en liten form..for stor kakeform må den dobles):

1 egg

2 ss sukrin

1/2 dl vann

5 dråper stevia vanilje/vaniljeessens

1 stor ss kokosmel

1 ss fiberhusk

1 ts kardemomme

1/2 boks cottage cheese mager (150g)

1 1/2 eple (jeg brukte grønne)

Kanel

30 g mandler

30 g valnøtter

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukrin, stevia og vann.

Bland inn fiberhusk, kardemomme og kokosmel.

Tilsett cottage cheese til slutt. Dersom røren blir for tykk kan du gjerne ha i litt skummet melk som du rører inn helt sist. Det ser du.

Kle en form med bakepapir og hell røren oppi. Vask og rens eplene. Fjern kjernen og skjær dem i biter. Skrell dem hvis du ikke vil ha skallet på 🙂

Legg eplebitene på toppen av røren og trykk dem litt godt nedi.

 

Strø over masse kanel 🙂

Finn frem en neve valnøtter og en neve mandler og grovhakk dem.

Strø nøttehakket over eplene og stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 40 minutter.

Server med vaniljekesam eller hjemmelaget is 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg