Kikert-sjokoladekake

Jeg har fått en del spørsmål om denne sjokoladekaken laget av kikerter..så da får dere oppskriften her 🙂 Den smaker ikke kikerter, men blir litt som en formkake med sjokoladesmak. Veldig god med kesam og bær! 🙂 Og absolutt godkjent som sjokoladekake!

Ingredienser:

240 g kikerter (en pakke som veier 380 g blir til 240 g når man siler av alt vannet..så jeg brukte en pakke)

4 ss mager kesam (evt. vaniljekesam..jeg blandet litt..man tar det man har:)

3 ss sjokoladeprotein (Jeg bruker Chocolite sin, men her tar man det man har)

3 ss kakaopulver

2 ss mandelmel (evt. kokosmel eller hvetemel)

3 ss sukrin

10 dråper stevia sjokolade

1 ss bakepulver

2 egg

 

Fremgangsmåte:

Sil alt vannet av kikertene gjennom ett dørslag.

Ha de i en bolle sammen med kesam.

Mos med stavmikser til du får en purekonsistens.

Bland inn alt det tørre.

Rør inn eggene til slutt.

Rør godt til en jevn sjokoladerøre.

Hell i en smurt form.

Stekes ved 175 grader i 15-20 minutter. La den være litt myk i midten når du tar den ut..da blir den saftig 🙂

Skjær i biter og server med cottage cheese/kesam og fersk frukt/bær 🙂 Sunt alternativ til sjokoladekaken 🙂

6 kommentarer

Siste innlegg