Oppskriftsfredag igjen! Man kan vel lage brownie om sommeren også? Dette er en lavkarbovariant, veldig mektig, men klabbete og god, spesielt med vaniljekesam og friske bær til 🙂
Ingredienser:
200 g mørk sjokolade
200 g usaltet smør
4 egg
10 dråper vaniljeessens
1 dl vann
4 ss sukringold
2 ss kakaopulver
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Smelt smør og sjokolade sammen i vannbad, eller i en kjele på svak varme.
Rør blandingen glatt.
Rør inn ett og ett egg om gangen. Tilsett vaniljeessens.
Rør inn kaldt vann.
Bland kakao, salt og bakepulver og rør det godt inn.
Rør inn sukringold til slutt 🙂
Hell røren over i en smurt form, enten fasongformet eller ca. 20 x 30 cm. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter.
La den avkjøles, dryss over et lag med sukrinmelis og server med bær. Den kan oppbevares i kjøleskap.