Sunn mat i farta

Flere av dere lurer på hvordan man kan spise sunt hvis man stadig vekk er på farten. Med det mener jeg ferier, jobbreiser, lange arbeidsdager og andre tider der man ikke har kjøkkenmuligheter. Jeg har siden jul reist mye i jobbforbindelse, så og si hver uke, og det har ikke alltid vært like enkelt å få i seg nok av de gode matvaregruppene. Nøkkelen til de gode valgene ligger i planleggingen. Man må være i forkant, forberede, vite om de gode alternativene på butikker, restauranter og kafeer, og tørre å stille krav. 

Noen enkle tips er å bake på forhånd når du vet du skal ut og reise. Dette kan være knekkebrød, sunne påleggskjeks, grove rundstykker eller vafler. Lager du noe med god holdbarhet så kan du ha det i flere dager. Kok også gjerne egg som du tar med deg, ellers så selges kokte egg i salatbaren i mange matbutikker. Har du ikke gode brødalternativer med deg så kjøp knekkebrød (Meny har noen supergode lavkarbo – rugsprø, klibrød og noen flere er også ok) eller speltlomper.

Bor du på hotell så kan du velge og vrake i kjøttpålegg, egg og grønnsaker til frokost. Kanskje du kan lure med deg litt til lunsj også. Til lunsj og middag så er det nesten alltid mulig å få kjøpt seg en salat på en butikk eller en kafé. Får du servert mat, be om ekstra grønnsaker, og reduser gjerne litt på mengden brød eller pasta.

Nedenfor har jeg samlet en del tips til hva jeg spiser når jeg bare har papptallerker og bestikk tilgjengelig 🙂

Hjemmelagede knekkebrød med kremost, eple, spinat og rips.

Cottage cheese blandet med kesam og stevia. Med kanel og sukrin på toppen kan det minne litt om risgrøt.

Porsjonspakker av lavkarbobrød som jeg har laget og pakket med meg. God holdbarhet.

Lavkarbovafler holder seg også noen dager..servert med vaniljekesam og jordbær.

Kjøp en halv kylling og salatingredienser og du har en god og mettende salat.

Salat med rødkål, spinat, agurk, sukkererter, jordbær og granateple. Servert med grovt rundstykke med ost. Lykke!

Salat kan også enkelt kuttes opp og tas med i en boks på flyet.

Speltlomper med pålegg..her er det bare fantasien som setter grenser..du kan lage både søt og salte varianter!

Den kan også rulles som wraps med valgt fyll (dette bildet er lånt).

Oppskjærte grønnsaker med kesamdip.

Hjemmelaget grovt brytebrød..kjekt å ha med seg på reise og spise til salat 🙂

Cottage cheese blandet med litt vaniljekesam, granateplekjerner og en liten neve nøtter. Det blir ikke bedre!

Nøtter og bær fungerer fint som mellommåltid.

Nøtter uten salt er det beste alternativet 🙂

Skyr kommer i mange gode smaker…samme gjør gresk yoghurt..bland med bær, musli eller nøtter.

 

Hotellfrokost!

Shake kan også brukes som mellommåltid..enten proteinshake eller måltidsersatter…der er det mye å velge mellom 🙂

Kos deg med sjokoladeprinsen hvis du vil ha noe ekstra…lys melkesjokolade så og si fri for sukker…og farlig god! 🙂

Håper dere likte noen av tipsene..som dere ser så er det ikke så vanskelig å velge sunt selv om man ikke har kjøkken…:)

2 kommentarer
    1. Er, som deg, mye på farten både i hverdagen og på reier ellers. Driver nå og gjør klar/planlegger de neste dagene på tur. For det handler jo som du sier om planlegging. Det er de sunne valgene som gir meg overskudd, så mat er noe man ikke tøyser med (annet enn litt kake hver dag 🙂 )Gjør mange av de samme valgene som deg. Og det tror jeg samboeren setter stor pris på de gangene han reiser med meg. Ellers hadde det fort blitt “pølser på bensinstasjonen” hele dagen for hans del.

    2. lineinspirasjon: ja det tror jeg på! Du er sikkert kjempeflink å planlegge mat på tur..tipper du har noen hjemmelagede godsaker i vesken også 🙂 Enig i at man føler seg mye bedre når man gjør riktige valg i kosten!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg