Pavlova

Siden jeg var i Polen i forrige uke, og dere ikke fikk noe oppskrift så kommer den tidlig denne uken 🙂 Dette er det perfekte guilty pleasure måltidet, uten at man trenger å føle seg guilty! Så godt, så enkelt, og så lavt på kalorier 🙂 Jeg er superfornøyd med denne oppskriften! Jeg laget en til veninnebesøk og en til mamma til morsdagen 🙂 På søndag er det fastelavn, så kanskje du kan diske opp med en pavlova i stedet for boller med krem?! 🙂

Ingredienser (2 middels store, eller 1 stor pavlova):

6 eggehviter (ganske små egg, så har du store så er 5 nok)

2 dl sukrin

1 ts vaniljesukker

1 ts johannesbrødkjernemel (kan bruke maizena)

Litt vaniljeessens

2 dl tine lett dessertfløte

1 boks mager vaniljekesam

Frisk frukt og bær

 

Fremgangsmåte: 

Sett ovnen på 250 grader. Start med å skille eggehvitene fra eggeplommene. Pisk eggehvitene relativt stive og ha i sukrin. Pisk videre.

Vend inn vaniljesukker, johannesbrødkjernemel  og noen dråper vaniljeessens og pisk videre.

Du skal få en tykk fin marengs 🙂

Smør marengsen utover en bakepapirkledd plate, enten en stor bunn eller to litt mindre. Evt. kan du også lage mange små.

Skru ned ovnen til 100 grader og sett inn marengsen på nederste rille. Mine tok ca. 2 timer, men her må du sjekke litt i forhold til ovnen din. Den skal ha en liten myk kjerne, og ellers være sprø på utsiden. Ta marengsen ut og avkjøl den.

Kremen lager du enkelt ved å piske kremfløten lett og luftig. Vend deretter inn vaniljekesam og bland det forsiktig sammen med en slikkepott.

Fordel en god klatt med krem utover pavlovaen…et tykt lag av den friske kremen er ekstra godt mot den søte bunnen 🙂

Dekk over hele kremen med friske oppkuttede bær og frukt..

Nyyyyt 🙂 🙂 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg