Sunnere pizzasnurrer

Nydelige grove, sunne, proteinrike pizzasnurrer til lunsj i helgen? Server med salat, og jeg skal love deg at de får bein å gå på 🙂

 

Ingredienser (18 stk):

250 g fullkornshvetemel

150 g havregryn

100 g finmalt speltmel

1 pakke tørrgjær

40 g vaniljeprotein (eller bakepro)

20 g fiberfin (kan sløyfes)

1 ss tørket oregano

1 ss tørket basilikum

1 ts salt

2 egg

150 g mager kesam

3 dl styrk (eller annen melk . Bruker du vann mister du en del proteiner, men det går fint an)

 

400 g karbonadedeig

1,5 boks hermetiske tomater med oregano og basilikum

Salt og pepper

1 ss sukrin +

Litt stevia

Evt grønnsaker (paprika, gulrot etc)

200 g revet ost

 

Fremgangsmåte: 

Bland alle de tørre ingrediensene.

Ha i urter.

Bland inn egg og kesam.

Varm opp melken og rør den inn til en fuktig deig.

Hev deigen rundt en time..min hevet lenger fordi jeg var på trening i mellomtiden.

Mens deigen hever kan du jo steke karbonadedeig og lage kjøttsaus. Stek karbonadedeig med salt, pepper, oregano og basilikum og ha over hermetiske tomater. Ha på litt mer krydder og rør inn sukrin, evt. litt stevia. Smak til 🙂 Stek grønnsaker med karbonadedeig om du vil ha det sammen med.

La kjøttsausen avkjøle seg.

Kjevle deigen ut til en avlang fasong.

Smør kjøttsausen jevnt utover og strø over 100 g revet ost.

Rull den sammen og del opp i emner som er 2 cm tykke.

Fordel på brett og sett til heving i 30 minutter. Dryss over litt ost på hver bolle – fordel de siste 100 g med ost på alle 18, og stek ved 220 grader i ca. 10 minutter.

Jeg glemte dessverre å ta bilde av de nystekte bollene..får se om jeg får lagt det inn neste gang jeg lager de…jepp det blir definitvt en neste gang! 🙂 Perfekt helgekos, og med 190 kcal og 14 g protein i hver bolle så får man et fullverdig måltid med to stk og salat 🙂 Bon appetit 🙂

 

6 kommentarer
    1. Ska’ sei du e flinke te’ å jera sunne ting om te’ mat ein bare
      må prøva !!! Bra oppskrift greie med bilde og tekst…

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg