Litt sunnere boller

En ny bolleoppskrift! 🙂 I påskeferien er det jo mange som drar på fjellet, og hva er bedre enn ferske boller etter en lang skitur? 🙂 For deg som ikke liker å gå på ski, så smaker de akkurat like godt 🙂 Med litt mer fiber og protein enn vanlige hveteboller 🙂

 

Du trenger:

  • 5 dl fullkornsmel
  • 5 dl speltmel
  • 1 pk tørrgjær
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 3 ss sukrin +
  • 4 dl melk
  • 4 ss flytende smør

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene. Varm melk sammen med smør til ca. 40 grader. Kjør til. en jevn deig. La den heve under håndkle/plast i ca. 1 time. Trill boller og la de etterheve på brett i ca. 30-40 min. Pensle med egg og stek ved 180 grader i 10 min. Enjoy! 🙂








God palmesøndag folkens! 🙂 🙂 🙂

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg