Tusen takk til deg som introduserte dadler i kransekakedeigen! Jeg husker ikke hvem det var?! 🙂 Uansett, hvis dere ikke har prøvd, så anbefaler jeg på det sterkeste. For dette er noe av det beste jeg har spist på lenge. Faren er bare den at du ikke klarer å stoppe 🙂 Og sånn by the way…dadler er noe av det mest ufyselige jeg vet om…men blandet sammen med de andre ingrediensene i en blender så kjenner du ikke noe til de..annet enn en nydelig god søtsmak 🙂
Du trenger:
- 250 g mandler
- 150 g dadler uten stein
- 5 dråper mandelessens (kan sløyfes)
- Bittelitt salt
- 100 g sukrinmelis
- 1 eggehvite
- Mandelmel til fin konsistens
Fremgangsmåte:
Ha mandler og dadler i maskin og kjør helt smuldrete. Vend inn mandelsessens, salt og sukrinmelis og tilsett eggehviten litt etter litt. Spe på med mandelmel til du får en tykk og klissete deig som er mulig å form med hendene. Trill stenger og stek dem ved 180 grader i 10-12 min. Avkjøl på rist.
Seige mye sunne kransekakestenger, yummi! 🙂 Noe til 17. mai bordet? 🙂
Namnam! 🙂
Kan man kutte ut dadlene? 🙂
Såg super gode ut!!
Sigrid Katrine: dadlene er det som gir sødme og seighet, så jeg ville absolutt ikke kuttet dem ut! 🙂
Emilie Josefine: jaaaa! try it! 🙂
Rekker opp handa! 😉
Dadler er en superingrediens, så glad eg fekk augene opp for den 🙂
Linda Marie Stuhaug: fantastisk Linda, var det du som begynte med det?! 🙂 Tusen takk for knallgod inspirasjon! Jeg hater dadler alene, men i kransekakestenger er det himmelsk! 🙂
Det stemmer, det er ei god stund sida no 🙂 Bruker også dadler i blant anna heimelaga marsipan, det er også en slager!
Linda Marie: så bra! Har laget noen porsjoner av disse kransekakene, men var en eller annen ukjent blogg jeg gang den på. Sikkert mange de har falt i smak hos! Tusen takk! 🙂 og god 17.mai-feiring 🙂