Crispy blinis

I dag kommer oppskriften på bliniene jeg koste meg med under Oscar-utdelingen. Jeg har funnet oppskriften på Brød og korn og gjort noen små justeringer i melet. En blini er en slags lappekake, men den har ltt gjær i seg, sånn at den blir litt sprøere ytterst. Jeg er ikke så glad i lapper, liker bedre tynne pannekaker, men med fyll var disse blinien en suksess. Alene smaker de ikke så veldig mye, men med pålegg kommer de til sin rett. Kan brukes til både salt og søtt pålegg 🙂 

Du trenger (til 8-10 stk): 

  • 2 egg
  • 3 dl melk
  • ¼ pakke gjær
  • 120 g bokhvetemel
  • 60 g havremel (eller hvetemel/speltmel om du vil ha lysere)
  • ½ ts salt
  • 50 g smør/margarin

Slik gjør du: 

Skill eggeplommene fra hviten. Rør ut gjæren i lunket melk. Visp inn melet slik at du får en glatt røre. Visp deretter inn eggeplommer og salt. La røren svelle 60 miutter under et kjøkkenhåndkle. Smelt smøret og avkjøl det. Stivpisk eggehvitene. Ha smøret i blinirøren og vend inn eggehvitene med en slikkepott.

Stek bliniene på middels varme til passe tykke lapper. Snu blinien når den ser porøs ut på oversiden og er pent gyllen på undersiden. Avkjøl på rist.

Server med akkurat det du har lyst på! 🙂 Fremgangsmåte i bilder følger under 🙂  

Ingrediensene: salt, bokhvetemel, havremel, egg, smør/margarin, tørrgjær, melk.

Skill eggeplommer og hviter i hver sine skåler, varm opp melk og bland meltypene.

Rør eggeplommer, melk og gjærblanding og mel/saltblanding sammen til en røre som skal svelle 60 minutter.

Smelt smør og avkjøl Pisk eggehvitene stive. 

Vend eggehvitene inn i røren til slutt.

Stek lapper på middels varme :)) 


 

Enjoy! 🙂 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg